Gönderen Konu: 18-24 aylık bebeklerimiz için aktiviteler,  (Okunma sayısı 5858 defa)

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
18-24 aylık bebeklerimiz için aktiviteler,
« : Nisan 21, 2006, 03:08:24 ös »

BEBEK BASKETBOLU

gerekenler;

hafif ve büyükçe bir top,sünger,plastik  yada kumaş toplar ,
büyük bir sepet,kutu,kova yada topun içine rahatça girebileceği bir kap,

nasıl oynanır;

büyük sepetinizi,yada kutunuzu duvarın karşısına yerleştirin,
bebişinizin, sepetten kırk santim kadar uzakta ayakta durmasını sağlayın ve topu ona verin,
ve onu topu sepetin içine atması için cesaretlendirin,
eğer bu oyun bebiş için çok basit olursa onu sepetten birkaç adım uzaklaştırın.yada eğer zor olursa onu sepete bir miktar daha yaklaştırın.

bu arada çevredeki kırılabilecek nesneleri kaldırmayı unutmayın..

sizde bildiğiniz oyunları yazarmısınız?

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
Ynt: 18-24 aylık bebeklerimiz için aktiviteler,
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2006, 03:50:29 ös »
ya şunu şimdi okudum ve ilaç gibi geldi. koydum çamaşır sepetini duvarın önüne yanlarına da topları çılgın gibi bağırarak oynuyorlar.

sağol imocuğum yaw. :-*

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2006, 10:41:31 ös »
aa işe yaradımı ?? çok sevindim.
bi tane daha yazıyım bari

patates baskısı..

gerekenler;
 büyükçe bir patates,
 (anne için bıçak),
suluboya,fırça ve plastik bir bardağa yarıya kadar doldurulmuş su (aslında masaya yapışan bir bardak yapılması için dua ediyorum hep,çünkü o su dolu bardak mutlaka bir kaç kere devriliyo),
büyükçe bir resim kağıdı

nasıl yapılır;

önce anne patatesi bıçakla 2ye bölüp her iki yüzede yaratıcılığı doğrultusunda basit birer resim,şekil çizer ve resmin dışında  kalan alanı oyarak çıkartır.böylece bir stampa elde etmiş oluruz.masaya kağıdımız serip,fırçamızı ıslattıktan sonra istediğimiz renge batırıp,patatesimizi boyar boyar kağıda bastırırız. bebişimize bu işin nasıl yapıldığını bir kaç kez gösterip,onu resmiyle başbaşa bırakırız.eğer arada patatesi boyamayı unutursa,bunu ona hatırlatırız.

böylece odasının duvarına asmak üzere ilk sanat eserinide yapmış olucaktır.

Çevrimdışı panki

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2006, 09:40:58 ös »
buradan okuyunca aklima geldi sormak istedim; kumastan el kuklasi yapmayi bilen ve tarif edecek biri varmi acaba aramizda??..hani su agiz hareketleri olanlardan bahsediyorum..kendimiz yapabilirsek hem bol miktarda hemde degisik sekillerde yapilabilir...ben çok arayarak 2 tane hazir almistim, bir ayi ve bir ordek kuklamiz var, onlari konusturuyorum....kendim yapmayida çok isterim ::)

Mehtap

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2006, 11:05:16 ös »
parmak boyama;

gerekenler;

parmak boyaları,
resim kağıdı yada büyük bir resim defteri,
aktivite önlüğü veya kirlenebilecek bir giysi,

nasıl yapılır;

parmak boyalarından,her renkten bir miktar,bir tabağa ayrı ayrı konur,
bir masaya resim defteri ve boyaları koyduktan sonra
bebişinize aktivite önlüğünü giydirip ona nasıl yapılacağını anlatın ve seyredin.

boyama işleminin kağıtla sınırlı kalmayacağını unutmayın! fakat bu boyalar su ile silinerek çok kolay çıkan boyalardır.
bu aktiviteyle bebişlerimiz harika resimler yapamasalar bile,çok sevdikleri muhallebi kıvamındaki boyaları mıncıklama isteklerini tatmin ediyorlar,ayrıca renklerin tümünün karışınca başka renkler özelliklede kahverengiyi meydana getirdiğini öğreniyorlar.
 bu eserleride kuruttuktan sonra,bir mukavvanın üzerine yapıştırarak odasına asabilir yada ilerde hatıra olması için tarih atarak saklayabilirsiniz.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2006, 09:09:55 ös »
Bu yas   grubu icin dengeyi gelistirici oyunlar yaratabilirsiniz.Örnegin evde minderlerden yastiklarda bir parkur hazirlayabilirisniz.Minderlerin altina tenis toplari gibi degiisk boyutlarda ve yumusaklikta nesneler koyup megiller yaratin.Yolun sonunda market olsun mesela. MArkete gidip alisveris yapip dönebilirler.Minderlerin üzerlerinde eli bos gidip geldikten sonra bir kova verip yada sepet buna marketten aldiklarini koyup ayni yolu alisveris sepetiyle dönebilirler.Parkuru daha eglenceli hale getirebilirisniz.Sandalyelerden tünel yapip altindan gecebilir, kasalarin üstünden tirmanabilirler.
Aklima geldikce yazarim.
Bir tane daha geldi yazaiym hemen:)
"Tat alma" duyusunu destekleyici bir oyun. Evde cok kolay ugulanabilir. Kücük kaseciklere degisik yiyecek maddeleri koyun.Tatli tuzlu eksi gibi( recel, elma vb.)Kücük cocuklarda bu isi berabaer yapabilirisniz 3-4 yas üstü cocuklarda kaselere yemekleri koyarken onlar görmezse  daha ilginc olur.Ama dedigim gibi sizin yas grubunda kaseye konulanlari önceden görmesi oyunu kolaylastirir.Sonra bir bezle gözler kapanir(cocugu bu konuda kesinlikle zorlamayi istermezse gözlerini kendi elleriyle kapatabilir)
Sonra bir kasik tatli yiyecekten verilir ve tadinin nasil oldugu sorulur, eksi tatli, tuzlu gibi cevaplardan sonr a hangi yiyecek oldugu sorulur.Sonra diger bir kasikla baska bir yiyecek dettirilir.
Ayni oyunu cocugunuz isze yiyecekleri deneterek de yapabilir.Gözleirniiz apatip sizi beslemesine izin verebilirsiniz:)
simdilik  bu kadar
sevgiler
Nil

Çevrimdışı simone

• Genel İdareci
  • Uzman Üye
  • Çiko,madem biliyosun da niye haber vermiyosun :(
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2006, 09:43:41 öö »
buradan okuyunca aklima geldi sormak istedim; kumastan el kuklasi yapmayi bilen ve tarif edecek biri varmi acaba aramizda??..hani su agiz hareketleri olanlardan bahsediyorum..kendimiz yapabilirsek hem bol miktarda hemde degisik sekillerde yapilabilir...ben çok arayarak 2 tane hazir almistim, bir ayi ve bir ordek kuklamiz var, onlari konusturuyorum....kendim yapmayida çok isterim ::)
Biraz geç farketmişim ama yardımcı olmak istedim.Anasınıfı öğretmeni olduğum için el emeğiyle yapılmış oyuncakları daha çok seviyorum.Ben eskimiş çorapların üzerine göz,ağız vs yaparak elime geçirip oynatıyorum.Çocuklar hazır kuklaları zaten hep görüyorlar,ama bu kuklayı gördüklerinde dikkatleri daha da yoğunlaşıyor,çünkü onlara da değişik geliyor.Hatta evde annelerinin de yapmalarını istiyorlar.Bu yıl corabın içine pamuk doldurup vileda sapına taktım ve at oluverdi :D Toys'r us'ta at var, hem de çok ucuz bir fiyata, ama benim at daha çok ilgilerini çekti" çorap at" koyduk adını.Hep onunla oynamak istediler.Hihihihi.
Hatta oyunumuz da var:
"Birgün kralın kızı/oğlu, çıkmış gelmiş atıyla,meydandaki kızlara/erkeklere
Şöyle de bakmış sırayla,kimi seçsem acaba,gelse binse atıma
İçlerinden en güzelini buldum buldum galiba" diyip halka olup etrafında sıralanan arkadaşlarından birini seçer.Oyun bu şekilde sürer. :D
Başka kuklalarım da var,isterseniz tabiii :D

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2006, 03:52:17 ös »
haklısın simone,
bende kızıma yapmıştım ,bir çorabın üzerine kartondan çizip kestiğim gözleri,burnunada yünle yapılmış bıyıkları yapıştırmıştım,birde kumaştan dil yapmıştım taban kısmına,yani ağız içi olacak yere.çiseninde çok hoşuna gitmişti bu,hemde öyleki bir süre sonra ne göz kaldı ne dil.

birde bazen baş parmaklarıma kaş,göz,burn ağız çizip karşılıklı konuşturuyordum çok eğleniyordu kızım.hatta aklıma geldiği iyi oldu gene yapayım bakayım .

Çevrimdışı panki

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2006, 07:15:43 ös »
çoraptan yapmak benimde akima gelmisti ama deneme firsatim olmamisti..du bi bu hafta deneyim bakalim.. ;)

Mehtap

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
Ynt: 18-36 aylık bebeklerimiz için aktiviteler,
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2006, 02:04:13 ös »
balon oyunları,

1. oyun,
gerekenler ,

-balonlar,
-sopa olarak kullanmak üzere,bitmiş kağıt havlu rulosu yada benzer birşey,
-kale olarak kullanılacak bir bölge(biz oyun çadırını kullanıyoru ama iki koltuğun arası yada benzer yerlerde olabilir.)

nasıl oynanır,

2-3 balon şişirildikten sonra,kaleden uzakça bir yerde bırakılır.kağıt havlu rulolarını sopa gibi kullanarak balonla kaleye doğru sürüklenip kalenin içine atmaya çalışılır.gol oluncada coşkulu bir şekilde sevinilir.

2.oyun,

gerekenler,
-balonlar,
-uzunca ip,
-kağıt bant,

nasıl oynanır,

balonları ,bebeğinizin kafa hizasında kalıcak şekilde tavana asın.
daha sonra,bebişi balonlara eliyle,koluyla ,kafasıyla vurması,itmesi için cesaretlendirin.balonların altından geçerek saçlarınıza,yüzünüze sürtünmelerini sağlayın.eğer balonlar elektriklenirse saçlarınızı ,tüylerinizi nasıl çektiğini,yada elinizi veye gisinizi yaklaştırdığınızda balonunda hiç değmediğiniz halde nasıl  yaklaştığını bebişe gösterin.

balonları biraz yükseltip bebeğinizi onlara uzanmak hatta zıplamak içinde cesaretlendirebilirsiniz.

iyi eğlenceler.

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
Ynt: 18-36 aylık bebeklerimiz için aktiviteler,
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2006, 02:14:33 ös »
parmak boyama

kırmızı,

önce büyükçe bir resim kağıdına pastel boyayla bir ağacın sadece dış hatlarını çizelim.kahverengi gövde,yeşil yapraklı bölüm.bebişimize küçük bir kaba koyduğumuz kırmızı parmak boyasını verip ondan bu ağacın kırmızı renkteki meyvalarını (elma,vişne,kiraz vs.)yapmasını isteyelim(parmağını boyaya batırıp sonra kağıda basarak).birazcık gösterip sonra onun hayalgücüne bırakalım.

sarı,
sarı pastel boyayla güneşin dış hatların çizip,
sarı boyayı verip güneşi boyamasını isteyelim.

mavi,

daha sonra mavi boyayı verip gökyüzünü boymasını isteyelim,

benim kızım gökyüzünü boyamayı reddedip onun yerine mavi at yapmak istedi,daha sonra bu  resmi arkasına tarih atıp sakladım.
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2006, 10:26:45 öö Gönderen: imo »

Çevrimdışı simone

• Genel İdareci
  • Uzman Üye
  • Çiko,madem biliyosun da niye haber vermiyosun :(
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2006, 08:59:35 öö »
İmocum çok güzel bilgiler vermişsin ama ben çocukların kendi istedikleri gibi,özgürce boyama yapmaları taraftarıyım.Renkleri öğretmek için böyle bir yol çizmiş olabilirsin belki,ama renkleri farklı yollarla öğretip,boyama yaparken özgür bırakmak en iyisi.Zaten 18-24 arası çok da müthiş boyamalar yapmaları mümkün değil :D onlardan karalamalar yapmalarını,istedikleri gibi boyamalarını beklemek en iyisi :D Bu arada yazdığın oyunlar çok güzeldi,teşekkürler.

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2006, 10:11:51 ös »
saol simonecim.aslında bunları internetten bulup çeviriyorum.haklısın kendilerinin bulması daha iyi tabi.gerçi benim kızım hep kahverengiyi buluyor ya  :P
bu arada bende hayalgücünün kısıtlanmasına yada illaki ağaç yeşil elma kırmızı olur diye öğretme taraftarı değilim ama bunuda yaptık işte değişiklik olsun diye.
bu arada konudan anlayan biri olarak eminim seninde bildiğin harika oyunlar vardır.

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2006, 08:17:41 öö »
dün akşam ben de bizimkilerle oynayacak bir oyun buldum.

2 renkli oyun hamurunu alıp toplar yaptık. kırmızı ve beyaz. Sonra bunları kaplara doldurduk. bir kap kırmızı toplar için, bir kap beyaz toplar için. yanlış konunca aaaaa, doğru koyunca bravoo ve şak şak. Toplar bitince toplar tekrar örtüye dökülüp karıştırıldı ve yeniden ayrıldı.

Daha çok renkle de yapılabilir bu oyun ya da birçok çocukla da oynanabiliyor.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2006, 09:01:56 öö »
siz yazın hanımlar bize oyun gerek  ::) ::) ::)

http://img130.imageshack.us/img130/9245/hpim56424sa.jpg