Soğan, yeşil biber ve birkaç saat önceden ıslattığım yeşil mercimeği düdüklü tencerede 15 dakika kadar pişiriyorum. Suyu fazla olduysa şehriye ya da erişte ekiyorum.(bunlar olmadan da olur) En son da nane.
Düdüklü kullanmayacaksan bir gün önceden ıslatmak yeter herhalde. Yeşil mercimek kırmızı kadar kolay olmasa da normal tencerede de pişiyor. Güvendiğin bir salçan da varsa ekleyebilirsin. Umarım Elçin sever..
banucun sen ankaralımısın yoksa bız ankaralılar erıstelı nanelı yaparız ama duduklude yapmayı hıc denemedım bırde hıc ıslatmıyorum dırek haslıyorum ama suyunu uzerını bır parmak kadar gececek gıbı koyuyorum kaynadıkca su eklıyorum azcık azcık 5-6 dakıdaka haslanıyor bırde ben haslamnıs mercımek+karalahana+azcık kuru sovan+maydanoz+lımon+zeytınyag+tuz bunları karıstırıp salata gıbı gapmaya hatta yemeye bayılıyorum
uff yemek bolumunde cok kalmamdanmıdır yoksa yemek saatımın gecmesındenmıdır karnımdan sesler gelıp duruyor en ıyısı ıcımdekı sese kulak vereyım demı sımdı bendeaz sonra;
-tarhana corbası kı bunun bır cok cesıdı varkemn annem ısrarla domateslı yapıyor mesela yumurtalı sarımsaklı veya peynırlı veya mercımeklı veya kuru borulcelı olabılır ama nerdeeee
-karnıbaharsalatası bunu tavsıye ederım sızdedeneyın karnıbaharları kucuk kucuk kızartılıyor 1-2 patates kızartılıyor daha bunlar sıcakken uzerıne boooool ca maydanoz sarımsak boolca lımon pulbıber ekleyıp karıstırıyorum bır ıkı saat beklettıkten sonra yemege doyamazsınız ayyyy karnım cooojm acıktı dayanamıyorum ama menude bıtmedı daha
-işte makarna hadı ben gıdıyorum basım donmeye basladı artık dayanamıyorum saban 3 boyoz 1 yumurta 1 dılım peynırcık yemıstım amam yetmedı herhalde