Gönderen Konu: bugün yemekte ne var??  (Okunma sayısı 34872 defa)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
Ynt: bugün yemekte ne var??
« Yanıtla #495 : Kasım 05, 2009, 11:38:05 öö »
Ne yemek yapsam diye düşünmediğim günlerden biri, mantı yapıcam ve difrizde hazır bir şekilde beni bekliyor.

Çorba
Mantı
Yeşil salata
Revani

Nil için, köfte ve patates kızartması. Mantı sevmiyor küçük hanım.

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #496 : Kasım 05, 2009, 04:48:04 ös »
lahana sarmasi annem tarafindan yapilmisti bende nerde o marifet :-[

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #497 : Kasım 06, 2009, 01:04:22 ös »

Soğan, yeşil biber ve birkaç saat önceden ıslattığım yeşil mercimeği düdüklü tencerede 15 dakika kadar pişiriyorum. Suyu fazla olduysa şehriye ya da erişte ekiyorum.(bunlar olmadan da olur) En son da nane.
Düdüklü kullanmayacaksan bir gün önceden ıslatmak yeter herhalde. Yeşil mercimek kırmızı kadar kolay olmasa da normal tencerede de pişiyor. Güvendiğin bir salçan da varsa ekleyebilirsin. Umarım Elçin sever..

banucun sen ankaralımısın yoksa bız ankaralılar erıstelı nanelı yaparız ama duduklude yapmayı hıc denemedım bırde hıc ıslatmıyorum dırek haslıyorum ama suyunu uzerını bır parmak kadar gececek gıbı koyuyorum kaynadıkca su eklıyorum azcık azcık 5-6 dakıdaka haslanıyor bırde ben haslamnıs mercımek+karalahana+azcık kuru sovan+maydanoz+lımon+zeytınyag+tuz bunları karıstırıp salata gıbı gapmaya hatta yemeye bayılıyorum

uff yemek bolumunde cok kalmamdanmıdır yoksa yemek saatımın gecmesındenmıdır karnımdan sesler gelıp duruyor en ıyısı ıcımdekı sese kulak vereyım demı sımdı bendeaz sonra;
-tarhana corbası kı bunun bır cok cesıdı varkemn annem ısrarla domateslı yapıyor mesela yumurtalı sarımsaklı veya peynırlı veya mercımeklı veya kuru borulcelı olabılır ama nerdeeee
-karnıbaharsalatası bunu tavsıye ederım sızdedeneyın karnıbaharları kucuk kucuk kızartılıyor 1-2 patates kızartılıyor daha bunlar sıcakken uzerıne boooool ca maydanoz sarımsak boolca lımon  pulbıber ekleyıp karıstırıyorum  bır ıkı saat beklettıkten sonra yemege doyamazsınız ayyyy karnım cooojm acıktı dayanamıyorum ama menude bıtmedı daha
-işte makarna  hadı ben gıdıyorum basım donmeye basladı artık dayanamıyorum saban 3 boyoz 1 yumurta 1 dılım peynırcık yemıstım amam yetmedı herhalde   ;D
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #498 : Ocak 25, 2010, 12:23:05 ös »
    tavuk çorbası
    lahana sarması var bugün bizde.
Ya siz ne yemeği yaptınız bugün ?

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
« Yanıtla #499 : Haziran 25, 2010, 04:57:07 ös »
BİZDE BUGÜN
Karnıyarık
Pilav
vede bu ikisi olunca olmazsa olmaz cacık var...

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #500 : Haziran 26, 2010, 01:45:07 ös »
ahhh anacım sag olsun yaprak sarması yapmıs lımonlu bırde barbunya vardı onlarınyanınada yogurtlu patlıcan ezmesı vardı    ayyy cok yemısım catlıcam sımdı
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR