Bu kitapta, Küçük Kutup Ayısı, Sasha adında yavru bir Sibirya kaplanının evini bulmasına yardım ediyor... Kitabın konusu yine birçok olaydan oluşuyor ve sevimli çizgiler her zamanki gibi göz alıcı. Küçük çocuklar, onlara yardım eden iyi arkadaşları ve onları bekleyen sevgi dolu bir aileleri olduğu sürece, dünyanın herhangi bir yerinde bir maceraya atılmalarının pek de sorun olmayacağını görecekler. Değer vermek, paylaşmak, cesaretlendirmek, takdir etmek ve işbirliği... Tatlı rüyalara uygun, güzel bir uyku öncesi hikâyesi.
Küçük Kutup Ayısı Lars, minik bir köpek yavrusunu buzların içindeki bir tuzaktan kurtardığında, minik köpek onu takip eder ve çok geçmeden başını tekrar belaya sokar. Hüzünlü bir şekilde havlayarak "Lütfen beni terk etme! Acıktım ve annemi istiyorum!" der minik köpek. Ve bir kez daha Lars onu kurtarır. Fakat, acaba minik köpeği annesine geri götürebilecek mi?seri 7 kitaptan oluşuyor. ben bizde olan iki kitabın resmini koydum. hikayeler uzun. kitabın üzerinde +4 yaş yazıyor. benim kızlar köpek yavrusu olanı dinlemek istemiyorlar ama kaplan sashanın eve dönüş hikayesi çok hoşlarına gidiyor. yazan adam çizmiş resimlerini, çok da güzel çizmiş. kitaplar büyük boy, ince kağıt (böyle mi denirdi? kartın değil yani sayfalar)
serinintamamı;
KÜÇÜK KUTUP AYISI, BENİ EVE GÖTÜR! / Hans de Beer
KÜÇÜK KUTUP AYISI VE KÖPEK YAVRUSU / Hans de Beer
KÜÇÜK KUTUP AYISI VE YARDIMSEVER KEDİ / Hans de Beer
KÜÇÜK KUTUP AYISI İLE CESUR KÜÇÜK TAVŞAN / Hans de Beer
KÜÇÜK KUTUP AYISI İLE BÜYÜK BALON / Hans de Beer
KÜÇÜK KUTUP AYISI ARKADAŞ EDİNİYOR / Hans de Beer
KÜÇÜK KUTUP AYISI / Hans de Beer