Gönderen Konu: Cocuk Kitaplari  (Okunma sayısı 19291 defa)

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
Ynt: Cocuk Kitaplari
« Yanıtla #30 : Şubat 22, 2007, 01:51:21 ös »

Bu kitapta, Küçük Kutup Ayısı, Sasha adında yavru bir Sibirya kaplanının evini bulmasına yardım ediyor... Kitabın konusu yine birçok olaydan oluşuyor ve sevimli çizgiler her zamanki gibi göz alıcı. Küçük çocuklar, onlara yardım eden iyi arkadaşları ve onları bekleyen sevgi dolu bir aileleri olduğu sürece, dünyanın herhangi bir yerinde bir maceraya atılmalarının pek de sorun olmayacağını görecekler. Değer vermek, paylaşmak, cesaretlendirmek, takdir etmek ve işbirliği... Tatlı rüyalara uygun, güzel bir uyku öncesi hikâyesi.

Küçük Kutup Ayısı Lars, minik bir köpek yavrusunu buzların içindeki bir tuzaktan kurtardığında, minik köpek onu takip eder ve çok geçmeden başını tekrar belaya sokar. Hüzünlü bir şekilde havlayarak "Lütfen beni terk etme! Acıktım ve annemi istiyorum!" der minik köpek. Ve bir kez daha Lars onu kurtarır. Fakat, acaba minik köpeği annesine geri götürebilecek mi?

seri 7 kitaptan oluşuyor. ben bizde olan iki kitabın resmini koydum. hikayeler uzun. kitabın üzerinde +4 yaş yazıyor. benim kızlar köpek yavrusu olanı dinlemek istemiyorlar ama kaplan sashanın eve dönüş hikayesi çok hoşlarına gidiyor. yazan adam çizmiş resimlerini, çok da güzel çizmiş. kitaplar büyük boy, ince kağıt (böyle mi denirdi? kartın değil yani sayfalar)

serinintamamı;

KÜÇÜK KUTUP AYISI, BENİ EVE GÖTÜR! / Hans de Beer

KÜÇÜK KUTUP AYISI VE KÖPEK YAVRUSU / Hans de Beer

KÜÇÜK KUTUP AYISI VE YARDIMSEVER KEDİ / Hans de Beer

KÜÇÜK KUTUP AYISI İLE CESUR KÜÇÜK TAVŞAN / Hans de Beer

KÜÇÜK KUTUP AYISI İLE BÜYÜK BALON / Hans de Beer

KÜÇÜK KUTUP AYISI ARKADAŞ EDİNİYOR / Hans de Beer

KÜÇÜK KUTUP AYISI / Hans de Beer

Çevrimdışı D.Toyran

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #31 : Şubat 22, 2007, 01:55:25 ös »
Vildan teşekkürler.Kitap konusu zor bir konu.Araştırmak ,görmek gerekiyor.Bir de tabi çocukların sevmesi...
Yalnız "Bir oturuşta onlarca kez okutturuyorlar demişsin,korkutma beni yaaaa
Devrim 05/03/1973
Arhan  12/02/2006

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #32 : Şubat 22, 2007, 01:58:18 ös »
o bi oturuşun günde kaç kez tekrarlandığını hiç söylemiyim o zaman :D
okuyan kişinin de zevk alması gerekiyor, keyif almadan okuduğum kitaplar -ki birazdan onları da ekleyeceğim- anında elektiriği hissedip suratlarını düşürüyorlar, sıkılıyorlar. o yüzden onlara kitap seçerken buna dikat ediyorum :)

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #33 : Şubat 22, 2007, 02:12:50 ös »

remzi kitabevinin sürprizli kitaplar serisinden bunlar. 1 yaşından sonra gösterilebilir çocuklara. kızlar hala zevkle bakıyorlar, her sürprizle karşılaştıklarında 'tataaammm' diyorlar hala :) piyasada bulmak zor olabilir ama nette resimlerini ararken bikaç yerde hala satıldığını gördüm. tavsiye olunur :)

Çevrimdışı D.Toyran

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #34 : Şubat 22, 2007, 02:15:55 ös »
Çok tatlısın ya ne diyeyim.
Bu son kitaplara bayıldım.Hemen araştırıyorum.
Devrim 05/03/1973
Arhan  12/02/2006

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #35 : Şubat 22, 2007, 02:21:48 ös »
Teşekkürler Vildan. Kitap okuduğum zaman Damla çok sıkıyor ::). Bizde resimlerine bakıp kendi hikayemizi kendimiz uyduruyoruz. Dün Cemile serisinden iki kitap aldım henüz okumadım ama baya bilgilendirici gibi...
Bir de bugünlerdeki favorimiz çıkartmalı kitaplar... 2-3 yaş için çok fazla çıkartmalı kitap bulamadım. genelde 4-5 yaş arası var..
Bu son yüklediğin kitaplar çok güzel görünüyor...

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #36 : Şubat 22, 2007, 02:30:03 ös »
tubitak'ın çıkardığı tüm kitaplar (hem yetişkinlere hem çocuklara) uygun fiyatlı ve uzun araştırmalar sonucu oluşturulmuş. çocuklara birkaç kitap aldım, henüz hikaye kitapları yok. büyük-küçük/şişman-zayıf vs ve gece-gündüz/zaman gösteren bir iki kitabını hikayeler uydururak anlatıyoruz. "büyüklükler" ve "zaman"  bir de "1001 hayvanı bulun" kitaplarını önerebilirim. bizde olanlar bunlar.. ayrıca "rakamlar", "karşıtlıklar", "renkler", "farklı olanı bul" vs kitapları da mevcut.

içinde benim bile ilk kez gördüğüm, adını ilk kez duyduğum hayvanlar var  ::)

zürafaların upusuuuuuuuun boynu olur :D

biz bu zaman'la çok eğleniyoruz. geceyle gündüz, zaman farklılıkları, mevsimler kahramanlarımız kediyle fare kullanılarak güzel anlatılmış. geçen gün defne ben uzanırken başucuma gelmiş abajuru kapattı "ayyy çok gece oldu" dedi, açtı "kündüs oldu"  :D

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #37 : Şubat 22, 2007, 02:34:23 ös »
defne uyandı, döncem ben buraya :)

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #38 : Şubat 22, 2007, 03:27:17 ös »
devrim umarım sever arhan ;)
selma, cemile serisine ben de bakayım. çıkartmalı winnie boyama kitapları almıştık. çıkartmalar bi defalık olduğu için yani yapıştırdıktan sonra bi daha çıkarılmadığı için kızdı benim bebeler, o yüzden almıyorum ben :)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #39 : Şubat 22, 2007, 03:39:36 ös »
tesekkürler vilda. iyi inputlar olmus. 1001 hayvani bul türünde bir kitap ariyordum bende.

Selma cemile serisini bende aldim cok sirin. Koray cok seviyor. Korayda 1-2 yaslar arasinda kucagama alip kitap okurum diye düsündüm ama hic durmazdi. Ya bakmazdi veya hHep tek basina baksin istiyordu. Üzülüyordum ve bir pedagog arkadasima sorunca. Ne güzel demisti. Kendisi bakmak istemesi onun ne kadar kendi basina birseyler yapabildigini gösterir dedi. Kitap merakinida uyandirmak icin. Illaki cocugu zorlamak gerekmiyor. Sen kitap alip okudugun vakit damlada kitap alip yaninda bakmak isteye bilir.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #40 : Şubat 22, 2007, 03:44:59 ös »

bunlar, çocuğun kitapla tanışmasını sağlamak için iyi başlangıç olan kitaplar.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #41 : Şubat 22, 2007, 04:00:01 ös »

tavşan kayboldu bizde yok onun hakkında yorum yapamayacağım. mutlu yıllar iyor'un haricinde hepsini öneririm, çok eğlenceli.

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #42 : Şubat 22, 2007, 04:11:07 ös »
Vildan şu 1-2 aydır Damlanın favorisi bu çıkartmalı kitaplar. Ben yapıştırılacak şekli gösteriyorum o yapıştırılacaklar arasında bulup kendi yapıştırıyor. Sonra yamuk oldu diyip söküyor tekrar yapıştırıyor ;D.
Manolya bakalım bu akşam bir tanesini okuyayım Damlaya. Genelde ben kitabı onceden okuyorum sonra Damlayla resimlerine bakarak canlandırma şeklinde özetini anlatıyorum. Böylesi daha eğlenceli oluyor :)
Birde geçen gün eşim bir marketten mırmır kedi serisini bulmuş almış.. Mırmır sayıları öğreniyor, mırmır renkleri öğreniyor, mırmır ayları öğreniyor, mırmır saati öğreniyor gibi...Damla çok sevdi. evde mırmır diyip geziyor :).

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #43 : Şubat 22, 2007, 10:32:40 ös »
mırmır ve cemile'ye  bakacam selma çok teşekkürler. herkes memnun kaldığı kitapları koyarve fikirlerini yazarsa çok iyi olur. ben bazen sıkıntı çekiyorum kitap seçerken. ;)

bizdeki kitaplara devam ediyoomm;

çocuklarınız bu sevimli şapşal ayıcığı seviyorsa, okula başlamasına yakın ilk kitap ona okulu sevdirmede faydalı olabilir. diğeri semtin ne demek olduğunu, komşuluğu ve çevreyi tanımayı öğretiyor. bir de "pooh'nun minik fili-heffalump" var onu nette bulamadım, bu kitap da aslında filmiçekilen bir heffalump avınıve heffalump'ların aslında o kadar da korkunç yaratıklar olmadığını hatta çok sevimli olduklarını anlatıyor. filmi çok daha güzel. şarkıları filan ühüüü

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #44 : Şubat 22, 2007, 10:52:09 ös »

bunlar ingilizce kitaplar ama resimleri çok canlı ve güzel. kolayca üstüne farklı hikayeler uydurulabiliniyo. gerçi benim gibi takıntılı çocuklarınız varsa bir gün başka diğer gün başka hikayeler uydurulmuyor, her gün aynı şeyler aynı heyecanlanla okunmalı/anlatılmalı.. inkılap kitabevinde tesadüfen bulmuştum bunları, hala var mı bilmiyorum. kalın-kuşe kağıt, 14 sayfa..