Gönderen Konu: Cocuk Kitaplari  (Okunma sayısı 19291 defa)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Cocuk Kitaplari
« : Eylül 17, 2006, 01:06:18 ös »
Bu bölümde de anneler annelere soruyor bölümünde yapmayi düsündügümüz "cocuk kitaplari tanitimini" gerceklestirebiliriz. Cocuklarimiza hangi kitaplari okuyoruz.Resimleri nasil, konusu nedir.Hepsini bu bölümde paylasabilir karsilikli fikir alisveriisinde bulunabiliriz.

Çevrimdışı yaspek

• Deneyimli Üye
Ynt: Cocuk Kitaplari
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2006, 02:08:03 öö »
sevgili nil cocuklarımıza kitap tavsiye edebilmek dileği ile KESTANE SEKERİ adlı bu kitap tam cocuklara göre yazarı Sulhi Dölek
"Çocuk olmak zor iş!" diye mi düşünüyorsunuz sevgili çocuklar? Haklısınız. Aslında yetişkinler de sizden farklı düşünmüyor. Galiba her çağın hem zorlu hem de güzel yanları var. Önemli olan, zorluklardan bile tat alabilmemizi sağlayacak yaşamseverliği edinebilmemiz. Bu kitaptaki sekiz öykü size bu konuda yardımcı olacak.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2006, 07:13:52 ös »
nil bir ara çocuk kitaplarını scan edelim üzerinde konuşalım demiştik. aradım ama bulamadım o konuyu. ben bu bölümün altına bi başlık açayım daha sonra ilgili yere taşırız, hı ?

Çevrimdışı kaoss

• Genç Üye
  • **
  • kullanmadan önce prospektüsünü okuyunuz :)
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2006, 09:41:41 ös »
vildan ellerine saglık..kitabınıza baktım..o bölüme yazmak istemedim :)
bir ara Göktürk'e göstereyim diye gecti aklımdan ama sonra vazgectim..görünce isterse vs diye :) en iyisi bende alayım bu kitaplardan  ;D

Efkarlıyım.. başım duman,sitemim var ey koca Çınar !!

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2006, 10:43:21 ös »
ordan konuşsaydık :)
bu seride 6 kitap var biz de 4ü var. bi bu scan ettiğim, biri winnie nin en iyi arkadaşı(o çok güzel), biri zıpla tiger zıpla (bunu okurken zorlanıyorum biraz), biri de mutlu yıllar iyor (bunu hiç sevmedim). bakalım nil kitap için ne diyecek.

ben winnie yi çok sevdim. çok geç tanıştık ama olsun :) artık herkese winnie replikleriyle cevap veriyorum o kadar benimsedim ayıcığı yane :D

Çevrimdışı nosa

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2006, 09:48:47 öö »
nerede scan ettiğin kitap vildan ,ben göremedim :o

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2006, 10:19:06 ös »
http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,956.0.html burda saynur. ya ordan şeyetsek, yazışsak yani :)
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2006, 10:34:36 ös Gönderen: vildo »

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2006, 08:33:02 ös »
   Merhaba arkadaşlar. Kızıma 1 yaşında aldığım "Benim Sevimli Dostlarım" serisisinin kitaplarını herkese tavsiye ederim. 10 kitaptan oluşan seride Tombul Tavşan, Öğretmen Ördek, Astronot Ayı, Kemancı kedi,... hikayeler var. Gayet sade, anlaşılır, basit kitaplar. İçeriğinde hiçibir Kötü mesaj yok, kızım çok beğenerek dinledi, ezberledik beraber, çok hoş kitaplar. Anne-yavru hikayeleri çoğunluğu oluşturuyor.

Şimdi yeni aldığımız "Sarı CikCik dizisi" kitapları da çok güzeller. Toplam 10 kitap, ilk Sarı Cİkcik Yumurtadan Çıkıyor 'dan başlayıp Sarı Cikcik Yuva Kuruyor 'la son buluyor. Kızım 3 yaşında çok kolay akılda kalan, basit  kitaplar. Ama kalın kartondan değil.
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2006, 08:40:30 ös Gönderen: civcivim »

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2006, 08:54:24 ös »
   Birde yeni aldık ama tam Nil'in yaşına uygun değil biraz beklememiz gerekiyor sanırım. Mor Fil Okul öncesi Dizisi; Sayılar, Sayma, Ritmik Sayma, Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Şekiller şeklinde kitaplardan oluşuyor. Biz Şekiller, Ritmik sayma ve sayılar kitaplarını aldık. CD leri de var. Şekiller kitabı tam bizim yaşımıza uygun çok güzel bir kitap Kesik çizgilerle çizilmiş Üçgenler, kareler var, çocuğun yapması gereken bunların üzerinden geçerek şekilleri tamamlamak. Biz günde sadece 1 tane kareyi çiziyoruz çünkü nil sıkılıyor. Cdlerdede Hangisi kare diye soruyor mesela, Nil gösteriyor eliyle ben mausela işaretleme yapıyorum. Sayılar Cdsinde kaç tane fare var diye soruyor beraber sayıyoruz, ben işaretleme yapıyorum. Nil 1 günde 4 tane şekil öğrendi bu kitaplarla. Gerçi önceden şekillerle ilgili oyuncakları vardı, ordan biraz biliyordu ama yinede yararlı oldu.
    Bu serinin üzerinde hangi yaş grubu için olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor.

Renkli Matemetik Dünyası 1 Sınıflandırma ve Eşleştirme isimli yeni bir kitap daha aldık. Üzerinde 3-6 yaş yazıyor. Nil'in 3 yaşına girmesini bekliyorum, biliyorum ki 1-2 ay bile çocuk için çok şeyi değiştiriyor. Bu kitapla çalışmamız olmadı henüz. İçeriği harika hayvanları, eşyaları, meyveleri eşleştir, aynı olanları aynı renge boya, kesik çizgileri tamamla , resmin eksik olan kısmını tamamla gibi alıştırmalar var. Biz ilk kitabını aldık çünkü sadece bu vardı. Bulabilirsem tüm seriyi almayı düşünüyorum.
     Yazmayı unuttum kitabın güzel bir yanıda İlk sayfasında çıkartmalar var, sayfa adediyle avyı sayıda. Her çıkartmada ayrı övücü sözler var. Mesela Mükemmelsin, Harikasın... gibi. Çocuğunuz her sayfayı bitirdiğinde bir tane çıkartma alıyorsunuz sayfanın altındaki kutuya yapıştırıyorsunuz. Buda çocuğunuzun ödülü oluyor.

« Son Düzenleme: Kasım 06, 2006, 09:06:25 ös Gönderen: civcivim »

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2006, 09:00:35 öö »
"masal kitabı" önerisi istiyorum. ::)

Çevrimdışı Metin

• Yeni Üye
  • *
Çok Dilli Çocuk Kitapları
« Yanıtla #10 : Kasım 26, 2006, 09:54:42 ös »
Merhabalar,

amacım sizlere evimizde bulunan iki ve daha çok dilde resimli hikaye kitaplarıni tanitmak.

İki farklı milliyetten ebeveynlerin çocukları için iki dilli kitaplar, ikinci dilin geliştirilmesi ve dillerin karşılaştırılması açısından değerli bir imkan teşkil etmektedir.

Bugünkü kitabin adi "Arthur ve Anton", Hauser & Schlieker Çok Dilli Çocuk Kitapevi, Edition bi:libri, Münih, www.edition-bilibri.de

Arthur ve Anton bir fare anne-baba tarafından büyütülen karga Arthur’un diğer fare yavrularından farklı olduğunu anlamasının hikayesidir. Her şey sonunda nasıl tatlıya bağlanır, ve Arthur, fare Anton’la nasıl dost olur.
Cokdilli egitime yakisan farkli olmak ver arkadaslik kurmak üzerine bir hikaye.

Bu kitapdan bir dili Almanca olarak, ikinci dili Ingilizce, Fransizca, Yunanca, Italyanca ve tabiiki Türkce vardir.

Kitabin önemli bir yanida, arkasinda bulanan bir CD´de bütün dillerde hikayeyi cocuklara dinletebilirsiniz.

4 yasindaki kizim kitabi önce ben canli canli türkce okurken dört gözle dinliyor, ondan sonra CD´de türkce dinlerken kitabta nerde bulundugumuzu gösteriyor. Almancayi da geldigi zaman alman cocukbakicimiz okuyor.

Selamlar

Metin

Maria Montessori Yöntemi ile çocuk eğitiminin ilkeri:
1. "Kendi başıma yapmama yardım et"
2. Her canlı varlığın kendine özgü bir gelişme planı vardır
3. Ortam çocuğun yoğunlaşmasına elverişli olmalıdır
4. Çocuğun gelişim evreleri "hassas dönemler"den oluşmaktadır.

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2006, 11:52:42 ös »
Harikaymis bu kitap ,sagolun bizimle de paylastiginiz icin...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2006, 12:55:44 ös »
Ben de Turkiye ye gittigimde kitap telasi icindeydim ,hem cocuklara hem kendime ,sagolsun dedemiz bir suru kitap almis ,edinmis biz de aldik ,bir de hediye gelenler var tabii ,bavullarimiz kitap dolu donduk eve buyuk mutlulukla , Aral icin masal kitaplari aldim bordo§siyah yayinlarinin ,kitaplarin arkasinda bir de notlar kismi var cok hosuma gitti ,okudugum kitaplardan notlar almayi seven biri olarak ;) eskiden okudugumuz tanidik masallar...ama ben tekrar okumaktan buyuk keyif alacagim...
Buyrun...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 28, 2006, 01:15:47 ös »
feyzoş, okul öncesine uygunmu bu masallar? denizalpe gidermi yani? 3 yaş için.
bide adları görünmüyo? her kitapda ayrı masalmı var? nedur ???
ben de masal kitabı arıodum amaaaa. ::)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2006, 12:28:27 ös »
Daha türkiyede kitaplari pek arastirma firsatim olmadi dogrusu. Simdi burdan sizin okuduklariniza bir göz aticam.

Yalniz Almanyadaki /Isvicre veya Austurayadaki arkadaslara cok güzel bir kitap tavsiyesinde bulunmak istiyorum.
Bir masal kitabi "Märchen machen Mut" (Brigitta Schieder) icinde bir cok masal iceriyor ve ayni zamanda cocuklarin bazi problemler nasil basacikacagani ögreniyor. Yani Ebevyenler icinde aciklamalar var.