Birde yeni aldık ama tam Nil'in yaşına uygun değil biraz beklememiz gerekiyor sanırım. Mor Fil Okul öncesi Dizisi; Sayılar, Sayma, Ritmik Sayma, Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Şekiller şeklinde kitaplardan oluşuyor. Biz Şekiller, Ritmik sayma ve sayılar kitaplarını aldık. CD leri de var. Şekiller kitabı tam bizim yaşımıza uygun çok güzel bir kitap Kesik çizgilerle çizilmiş Üçgenler, kareler var, çocuğun yapması gereken bunların üzerinden geçerek şekilleri tamamlamak. Biz günde sadece 1 tane kareyi çiziyoruz çünkü nil sıkılıyor. Cdlerdede Hangisi kare diye soruyor mesela, Nil gösteriyor eliyle ben mausela işaretleme yapıyorum. Sayılar Cdsinde kaç tane fare var diye soruyor beraber sayıyoruz, ben işaretleme yapıyorum. Nil 1 günde 4 tane şekil öğrendi bu kitaplarla. Gerçi önceden şekillerle ilgili oyuncakları vardı, ordan biraz biliyordu ama yinede yararlı oldu.
Bu serinin üzerinde hangi yaş grubu için olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor.
Renkli Matemetik Dünyası 1 Sınıflandırma ve Eşleştirme isimli yeni bir kitap daha aldık. Üzerinde 3-6 yaş yazıyor. Nil'in 3 yaşına girmesini bekliyorum, biliyorum ki 1-2 ay bile çocuk için çok şeyi değiştiriyor. Bu kitapla çalışmamız olmadı henüz. İçeriği harika hayvanları, eşyaları, meyveleri eşleştir, aynı olanları aynı renge boya, kesik çizgileri tamamla , resmin eksik olan kısmını tamamla gibi alıştırmalar var. Biz ilk kitabını aldık çünkü sadece bu vardı. Bulabilirsem tüm seriyi almayı düşünüyorum.
Yazmayı unuttum kitabın güzel bir yanıda İlk sayfasında çıkartmalar var, sayfa adediyle avyı sayıda. Her çıkartmada ayrı övücü sözler var. Mesela Mükemmelsin, Harikasın... gibi. Çocuğunuz her sayfayı bitirdiğinde bir tane çıkartma alıyorsunuz sayfanın altındaki kutuya yapıştırıyorsunuz. Buda çocuğunuzun ödülü oluyor.