Gönderen Konu: Filmler  (Okunma sayısı 19940 defa)

Çevrimdışı fime

• Genç Üye
  • **
Ynt: Filmler
« Yanıtla #225 : Eylül 02, 2009, 10:40:57 öö »
120 bir türk filimi Nil, bak kisaca sana tanitimi hakkinda yazilani kopyaladim:

"1. Dünya Savaşı'nda Ruslara Karşı Hoy Cephesi'nde Savaşan Birliklere Gönüllü Olarak Cephane Götürüp Teslim Ettikten Sonra Dönüşte Tipiye Yakalanarak Şehit Düşen 120 Kahraman Çocuğun Hikayelerinin Konu ediliyor" - benim hosuma gitti, ama tabi insanin gözyaslarina engel olmasi imkansiz gibi, sözkonusu cocuklar olunca...

Biz dün "günesi gördüm"ü izledik... Mahsun Kirmizigül Müzik degil Filim yapsin, adam inanilmaz filim yapiyor, Beyaz Melek'de ne kadar etkilendiysem, bunda da aynisi oldu! Bedenimi sIkmaktan kas kati kaldim, hani bu filimi izlemek yürek ister diye düsündüm! Halen etkisi altindayim!

Buz Devri'ni bizde izledik  :) Melih'in ilk sinema deneyimi oldu, biraz ürktü, filimden degil, sinemanin büyüklügünden ve karanligindan. Elimi hic birakmadi, ama cok güldük!

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #226 : Eylül 07, 2009, 10:13:44 ös »
Fehime Günesi Gördüm filmini begendim de ben biraz hayal kirikligi yasadim. sanki daha önce yazmisim gibi hissediyorum bu konuyu ama tekrar yazayim. Ben bu film ile ilgili yorumlari elestirileri haberleri okudugumda  filmin hep doguda gececegini ve oradaki yasami oradaki olaylari anlatacagini kurgulamisim kafamda. Filmi seyrettigimde dogudan göc etmis bir ailenin basina gelenleri daha ayrintili anlattigini düsündüm. film güzeldi dogudan batiya göc seklinde algiladim ben ama sadece ilk basta oradaki askerlerle halk arasidnaki iletisim, terör örgütü ve  asker arasinda kalmis halk gibi konularla baslayinca sevinmistim ama devami dedigim gibi biraz hayal kirikligi yaratti.Yine de filmi cok begendim.Sonuna dek ilgiyle izledim.
Müzik yerine film yapmasi konusuna da tamamen katiliyorum Fehime´cim :)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #227 : Şubat 25, 2010, 07:11:46 öö »
Nedense benim favori filmlerim hep hintli pakistanlıların olduğu filmler. Yeni bir film izleme sansım oldu. Outsourced. Bir amerikalı hindistan'ın köyüne geliyor, orada bir call centerde calişanları eğiticek. Onun oraya ayak udurması ve romantik bir ask hikayesi. Keyifli bir film

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #228 : Şubat 10, 2011, 07:27:10 öö »
Bu güzel forum su ara cok canlı görmüyorum ama  ben burayı seviyorum. Sevdiğim seyleri burda paylaşmayı.

Black Swan'ı (siyah kuğ) izledim cok etkileyciydi Duymusunuzdur veya izleyen olmustur. Natalie Portman bu filmle bence Oscarı alır.
İnsanın siyah ve beyaz yanını ortaya koyuyor.  Filmde anladığım beyazı sergilemek daha basit sanıldıgından, zor olan bence kötü ve olumsuzu sevmediğimiz yanlarımızla yüzleşmektir. Onları beğenmesekte yüzleşerek kabul etmek ama yüzleşirken sahiplenmek ona dönüşmemek ! Filmde bu siyah yanlarını görüp ona dönüşüyor ve kendini alıkoyamıyor. Dönüştükce hayatı zorlaşıyor, siyah yönü onu alıp götürüyor. Mükemmel olmanın aslında ne kadarda mükemmeliyetsizliye sürüklüyor.

2. bir türk filmi Aşk tesadüfleri sever... ama yorum yapmayacağam... yeterince ağladım onu söyleyebilirim.