Merhabalar Nil,
Yeni site çok güzel olmuş, hayırlı olsun...
Daha önceki sorumu aynen buraya kopyalıyorum
[color=red]merhaba traum,
epeydir foruma uğrayamadığımdan böyle bir sayfayı kaçırma gafletine düşmüşüm Bence çok büyük bir eksikliği gidermişsin, psikoloji kitaplarının en büyük eksiklerinden biri çocuğa nasıl davranılması gerektiğini sadece teorik anlatması ama sen örneklerle anlatığın için çokkk daha güzel olmuş.Mesela çocuğa özgüven kazandırılmalı ee iyi pek güzel de bu nasıl olacak? (Böyle bir yayında bana da fırsat tanıdığınız için teşekkür ederim ). Kitabını bekliyorum.
Ben yiğenlerimle ilgili soru soracağım gerçi bu tartışmalara göre biraz büyükler ama. İkisi de beş yaşında.
Birisi küçük ablamın kızı Naz, Naz çok zeki ve özellikle müziğe karşı çok yetenekli bir çocuk. Annesi çalışıyor. Kreşde öğretmenleri onun süper uyumlu tam bir örnek öğrenci olduğunu söylüyorlamış ama evde hırçın kelimesi az kalan çılgın bir çocuk oluyor annesinin çok üstüne düşüyor ve babsına annesine vuruyor sürekli. Bir de bu aralar okula karşı isteksizlik hat safhada (zaten hiç gönüllü değildi ama). Sınıf arkadaşlarının biri naz oyuna girdiğinde sen çık bu oyundan oynama git başka şey yap diyormuş bzim kızda sessizce oyundan ayrılıyormuş. annesine de evde "arkadalarımın hepsi onunla oynuyor kimse beni sevmiyor " diyormuş. Bu sınıf arkadaşı dah önce de nazı yönetmeye çalışan davranışlarda bulunuyordu "benim istediğmi yapmazsan sana dondurma almam " gibi.Sence Naza karşı hem hırçınlığı için hemde bu sınıf arkadaşı kız için neler yapmalıyız? ayrıca o kıza nasıl davranmalıyız.
Azıcık uzun oldu ama bir de diğer yiğenimi sorayım. Diğeride yine 5 yaşında erkek adı kaya. Onun annesi çalışmıyor, geçen gün kreşden öğretmenleri annesini çağırıp yarışmalarda ya da rekabet gerektiren oyunlarda oyuna girmek istemediğini hatta midem bulanıyor gibi bahnelerle kenarda kaldığını söylemişlee. Aslında o da çok yetenekli ve zeki bir çocuk, özellikle de resim konusunda süper bence. Belli ki bir özgüven sorunu var. Sence ona karşı nasıl davranmalıyız? Yazdıklarımdan ayrıca bir kitap konusu olur, vaktini aldım ama şimdiden çok teşekkür ederim. [/color]
Bizim çocukların ilginç davranışları devam ediyor, ben yine sana sorarım buradan olur mu?