Gönderen Konu: EYLUL EKIM KASIM ARALIK 2004 BEBEKLERI(1,5 YAS GRUBU)  (Okunma sayısı 33420 defa)

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
Ynt: EYLUL EKIM KASIM ARALIK 2004 BEBEKLERI(1,5 YAS GRUBU)
« Yanıtla #30 : Nisan 26, 2006, 05:00:49 ös »
YA GUZELIM ACIKCASI ESIMLEN BEN COK FAZLA AYNI ANDA MASADA OLAMIYORUZ ESIMIN KURSU VAR O OLMAYINCA BENDE DUZENLI OTURUP MASAYA YAMIYORUM ONDAN DA OLUYOR HAFTAYA ESIMIN KURS BITIYOR BIRAZ DAHA DUZENE GIRER DIYE DUSUNUYORUM...SELMA CIM AZ ONCEW SEDANIN YAZISINI OKUMUSUM SENINKINI OKUMAMISIM YENI FARKETTIM...DISLERINIZ HAYIRLI OLSUN...GUZELIM NE GUZEL DAMALAYLA BIRLIKTESIN BEN YIGITLE ADECE AKSALRI YADA 4 TEN SONRA BIRLIKTE OLUYORUM BAKICIMIZLA DETAYLI KONUSACAM DUZENE SOKSUN ARTIK NE GUZEL YEMEKLERDEN YIYOR DIYORSUNUZ YIGIT BAKALIM ALISACAK MI? ZORLA BIR KAC KASIK YEDIRMEYE CALISSAM MI ACABA...YOKSA KENDINE MI BIRAKSAM...TAHILLI MAMAYI NASIL YAPIYORSUN HANGI MARKA
HAYATIMIN ANLAMI OGLUM IYI KI VARSIN...

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #31 : Nisan 26, 2006, 05:04:19 ös »

SEDA BİZİM DİŞLER ÇOK FENA .ŞİMDİ KÖPEK DİŞLERİNİ ÇIKARIYOR DAMLA. ELLERİMDE ISIRMADIK YER BIRAKMADI. 4 AZISI ÇIKTI DİGERLERİ DE YOLDA.

ya diş konusu çok acılı oldu bizde de, Tunga ilk dişini 3.5 aylık çıkardı, maşallah diyor herkes ama, o kadar küçük ve kolikli bir bebekle çook zor oldu. 13. ayda dişler tamamlanana kadar hiç uyumadık. Haftada 1-2 gün annemlerde kalıyorduk, biz uyuyorduk onlar bakıyordu Tungaya. Azılar ve köpek dişleri zor çıkıyor, ama şimdi yemek yedikleri için kaşıma imkanı daha fazla. Kolay gelsin size
umarım ısırma alışkanlık yapmaz.
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2006, 05:04:55 ös Gönderen: sareon »
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #32 : Nisan 26, 2006, 09:50:19 ös »
Özlem ben de çalışıyorum. Akşam 8 den sonra beraberiz Damlayla.
Bu yazdığım öğünler benim hafta sonları genelde verdiğim yemekler. Ama hafta içide pek farketmiyor. hemen hemen aynı düzen devam ediyor. mamayı h..o b..y alıyorum probiyotik lifli .Devam mamasıyla yapılıyor. Damla çok gazlı bir bebekti.Gazı 9. aya kadar sürdü. Bu yüzden ben gece yatarken rahatsız olmasın diye mama veriyorum. Bir kaç aya kadar çorba türü yemekler vereceğim.
Bence Yiğit'e zorla bir şey yedirme .Belki sedanında yazdığı gibi oyunla yedirmeye çalış. mesela makarnayı çok seviyor Damla. 5-6 tane boncuk makarnayı çatalın dişlerine geçiriyorum eline veriyorum kendi ağzına götürüyor.Tabi her an gözüm üstünde oluyor.  İnşallah her şey düzene girer. O kadar çok varki benimde çevremde yemek yemeyen bebekler. Damla yemeyen ve uyumayan bir bebek olmaz inşallah diye dua ediyordum.allaha şükür yiyor ama uykuyu hiç sevmiyor.
Bu arada yiğitin gelişimi nasıl. resimlerinde yememesine rağmen tosun gibi gözüküyor maşallah...
Seda Tunga çok erken çıkarmış dişlerini. damlanın ilk dişi 8 aylıkken çıktı. Tunganın anneanne ve dedeyle arası iyi galiba. Sen işteyken onlar mı bakıyor?...

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #33 : Nisan 27, 2006, 04:56:22 öö »
ELMA COK GUZLE YAZMISSIN SAGOL ...YIIGIT I SUTTEN BIRAKALI EN AZINDAN UYKUSU DUZELDI ENA AZ BES KEE UYANIYRUD SIMDI 2 KERE UYANIYOR BUGECE 1 KEE UYANDI BIRDE SABAH 6 DA UYANDI AMA TEKRAR UYUDU AMAM BEN BURALARDAYIM GURULTU OLACAK DIYE KLAVYENIN TUSLARINA BILE ZOR BASIYORUM...SEN HIC MI CORBA VERMIYORSUN GUZLEIM VALLA YIGIT KASIKLA YENEN SEYLERI SEVMIYOR ONCE DUDAGINA DOKUNDURUYOR SONRA BASINI SAALLIYOR...KILOSU 1 AY ONCE 12400 TU FAKAT ZAYIFLAMIS OLABILIR BOYU 78,5 TU...DOGUM AGIRLIGI 4100 DU FAKAT...(BIRDE BANA CETVEL YAPBILIRMISIN...OGLUM 24 KASIM DOGUMLU)
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2006, 04:57:41 öö Gönderen: TWEETY0555 »

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #34 : Nisan 27, 2006, 08:10:07 öö »
Tungaya anneanne ve babaanne dönüşümlü olarak bakıyorlar, bir gün orda, bir gün diğer orda :) Böylece büyük ailede büyüyor. Her evde ayrı bir düzen oturttu kendine. Çok şaşırıyoruz, her evde ayrı prensipleri var kendisinin. Damlaya kim bakıyor?

Biz de 2 gecedir uyumuyoruz, evelsi gece gazı vardı. Sonunda bebeklikte kalma gaz ilacı ile biraz rahatladı. Dün gece 4.5 ta uyanıp ağlamaya başladı, sabaha kadar devam etti. Sıkıntısının ne olduğunu anlayamadım bir türlü.

Özlem kaşık sevmiyorsa çorbayı yoğun yapıp, içine biraz ekmek doğrayabilirsin. o zaman çatalla yersiniz. Bir de kıymalı patates, bezelye vs çocuklar seviyor. Hiç denedin mi?
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #35 : Nisan 27, 2006, 08:24:35 öö »
size bayram balonlu Tunganın resmini göstereyim. :)
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #36 : Nisan 27, 2006, 09:32:40 öö »
BANA ELMA DİYEN HİÇ OLMAMIŞTI  >:( . AMA GERÇEKTEN BU KILOLARLA ELMA GİBİYİM :D. YAVAŞ YAVAŞ DÜZENE GİRİYOR HERALDE YİĞİT. BEN DAMLANIN ÇORBALARINA CİCİ BEBE EKMEĞİ UFALIYORUM. BAYA KATILAŞIYOR. SEDA'NIN DEDİĞİ GİBİ ÇATALLA VEREBİLİRSİN. VALLA BENCE DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE NEYİ SEVİYOR NEYİ SEVMİYOR BULMAN GEREK. YİĞİTE MAŞALLAH GELİŞİMİ GAYET İYİ GÖRÜNÜYOR. BU ARADA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DEĞİLMİ? ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE OLMUŞ SANA. ÇOK TATLI MAŞALLAH.HEP GÜLÜYOR.
CANIM CETVELİ HAZIRLARIM AMA COK DEĞİŞİK ŞEKİLLER VAR BENİM BEĞENDİĞİMİ SEN BEĞENİRMİSİN BİLMEM. AMA SEN ORDA YAZAN MAİL ADRESİNE (lilypie.com)GİRİP HAZIRLAYABİLİRSİN.YAZILAR İNG. HATTA ORDA RESİM EKLENECEK BİR BÖLÜM VAR .YİĞİTİN GÜLEN RESMİNİ ORAYA EKLLEYEBİLİRSİN.SONRASINDA"PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode " YAZAN YERDEKI YAZILARI PROFİLİM BÖLÜMÜNDE KİMLİK BİLGİLERİNDEKİ İMZA BÖLÜMÜNE KOPYALARSAN GÖRÜNMESİ GEREKİYOR.

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #37 : Nisan 27, 2006, 10:10:39 öö »
ANEANNE BABAANNE ARASINDA TUNGA'NİN KAFASININ KARIŞMAMASI ÇOK İYİ.BİZİM BAKICIMIZ VAR. 42 YAŞINDA 2 ÇOCUK ANNESİ. KIZIMLA ÇOK İYİ ANLAŞIYOR.
GEÇMİŞ OLSUN SEDA. BİZ DE ARA ARA TUNGA GİBİ SANCI ÇEKİYORUZ. AMA ARTIK ÇOK AZALDI. GÜNDÜZ YEDİKLERİNE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR.BİR DE AYAKLARINI ÜŞÜTMEMEYE.
BALONLU RESMİNE BAYILDIM. ÇOK GÜZEL HAZIRLAMIŞSINIZ. YANLIZ MASANIN ÜSTÜ NE GÜZEL DÜZENLİ .DAMLA ORDA OLSA NE OYUNCAK KALIR NE ÖRTÜ :)

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #38 : Nisan 27, 2006, 10:25:28 öö »
Biz de başta kafası karışacak diye endişelenmiştik. Ama ilginç bir çocuğumuz var, her evde kendine göre bir düzen oluşturdu. Biz baştan ititbaren bu durumun olumlu taraflarına baktık. Büyük aile, çok insanla birarada büyümesi gibi. Baba yokken ben biroraya bir buraya giderken perişan oluyorum ama  ;D
Bu sancılar inşallah sadece gaz sancısıdır.

Tunga başak burcu, doğuştan düzenli, hiç annesi ve babasına benzememiş.  :D bazı karakter özellikleri doğuştan oluyormuş. Sevmiyor ortalığın dağınık olmasını. Tahmin ediyorum ki bir süre sonra anne gel burayı topla ltf falan demeye başlayacak.

Gönlünüze göre bir bakıcınız olmasına sevindim.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #39 : Nisan 27, 2006, 10:41:41 öö »
SEDA VE SELMA BURADAKI PAYLASIMLARINIZ ICIN COK TESEKKURLER VALLA BEN KENDIMIZ ICINDE COK FAZLA CORBA YAPMIYORUM SADECE YOGURT SEHRIYE MERCIMEK CORRBALARINI BILIYORUM BASKADA BILMIYORUM ACIKCASI AMA BUNDAN SONRA OGRENMEM LAZIM  ::) AYRICA EVET SELMA YIGIT 24 KASIM DOGUMLU VE BIZDE ESIMLE 24 KASIMDA NIKAHLANDIK AYRICA...BIZIM ICIN COK OZEL ANLAYACAGIN...
YIOGIT E BEB EKMEGINDEN ALIP DENEYECEGIM BU SABAH 6 DA KALKTI YANIMA ALDIM VE SONRA YANAGINI YANAGIMA KOYUP TEKRAR UYUDU OKADAR COK HOSUMA GITTIKI...UMARIM YEMESIDE DUZENE GIRER...DUN AKSAM SUT CICI BEBE VE MEYVELI VE TAHILLI KASIK MAMALARINDAN MAMA YAPTIM ZORLADA OLSA YARIM KASE KADAR AKSAM 8 DE YEDI VE 10 A DOGRUDA UYUDU SIZCE COK ERKEN MI YEMIS OLDU AKSAM YEMEGINI...

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #40 : Nisan 27, 2006, 11:27:31 öö »
DAMLA YOĞURTLU ŞEHRİYE ÇORBASINI ÇOK SEVİYOR. WILDO'NUN YEMEK TARİFLERİ SİTESİNDE BROKOLİ ÇORBASI VAR ONU BİR DENE İSTERSEN .HEM ÇOK SAĞLIKLI HEMDE HAZIRLANIŞI KOLAY.BEN BAZAN TAVUK HAŞLIYORUM İÇİNE PATATES ,HAVUÇ ATIYORUM. DAHA SONRA PATATESI, HAVUCU BİRAZDA PİŞMİŞ TAVUK EZİYORUM .İÇİNE SUYUNDAN DA EKLİYORUM ONU DA ÇOK SEVİYOR.AYNI TARIFİ ET HAŞLAMA OLARAK DA YAPABİLİRSİN.
YA BUNLAR ÇOK FENA .SEN YAZARKEN BENİM İÇİM GİTTİ. DAMLA DA BENİM SAÇLARIMA YAPIŞIP ÖYLE UYUYOR. BU YÜZDEN SAÇLARIMI KESTİRMİYORUM...
YEMEK SAATİYLE İLGİLİ BİR ŞEY DİYEMEYECEĞİM.EĞER YİĞİT GECE ÇOK FAZLA AÇLIK HİSSETMİYORSA ERKEN DEĞİLDİR HERALDE. BELKI YATMADAN SÜT VEREBİLİRSİN.

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #41 : Nisan 27, 2006, 11:33:58 öö »
BEN DAMLA'YA DÜZENLİ OLMAYI ÖĞRETEMİYORUM EV PERİŞAN HALDE. HERŞEY ORTALIKTA. DOLAPLARI BOŞALTIYOR SONRA BERABER YERLEŞTİRİYORUZ TAM KAPAĞINI KAPATACAĞIZ TUTUYOR YINE NE VARSA DÖKÜYOR SONRA DA BENİ ÖYLECE BIRAKIP GİDİYOR ;D ACABA ERKENMİ DÖKTÜKLERİNİ TOPLAMASI İÇİN.
SABAHTAN BERİ BENDE DAMLANIN RESMİNİ YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORUM AMA BAŞARAMADIM.KÜÇÜLTEMİYORUM RESMİ.PAİNTLE YAPIYORUM. YARISI KAYBOLUYOR RESMİN. NEYSE DENEMEYE DEVAM EDECEĞİM.
BU ARADA BEBİŞLERİNİZİN UYKU DÜZENİ NASIL? DAMLA 1 HAFTADIR GÜNDÜZ UYKUSUNU 1 SEFERE DÜŞÜRDÜ. 1-2 GİBİ UYUYOR .2-2.5 SAAT . AKSAMDA 10-10.30 GİBİ UYUYOR.SABAH 7.30-8 GİBİ UYANIYOR.

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #42 : Nisan 27, 2006, 12:06:21 ös »
SELMA YIGIT GUNDE 1 KERE UYUYOR HEMDE UZUN BIR ZAMNDIR OYLE OLMASIDA COK RAHAT OLUYOR EN AZINDAN AKSAM PES DUSUYOR...
BIZIM EVDE AYNI DURUMDA BENDE CAREYI OLDUGU GIBI GERI KOYMADA BULDUIM KAZARA BIRI CEKEMCELERI ACSA REZILLIK :P AMAN NAPIM CANIMA YAZIK...
PAINTE RESMI AT ORADA IKEN CTRL+W YAP ORADA 100 YAZAN YERLERI 25 YAP VE KAYDET...OLUR OZAMAN

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #43 : Nisan 27, 2006, 12:27:57 ös »
BAKALIM BAŞARMIŞMIYIM

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #44 : Nisan 27, 2006, 12:36:36 ös »
MAASALLAH DAMLAYA ASIL MAASALLAH ANNESI SELMAYA ;D