Gönderen Konu: EYLUL EKIM KASIM ARALIK 2004 BEBEKLERI(1,5 YAS GRUBU)  (Okunma sayısı 33420 defa)

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
EYLUL EKIM KASIM ARALIK 2004 BEBEKLERI(1,5 YAS GRUBU)
« : Nisan 19, 2006, 09:01:06 ös »
 MERHABA ARKADASLAR YIGIT 17 AYINI BITIRDI...VE YEMEK PROBLEMI YASIYORUZ EMMEYE OLAN DUSKUNLUK BENI YIPRATTI...SIZLER NE GIBI PROBLEMLER YASIYORSUNUZ...
HAYATIMIN ANLAMI OGLUM IYI KI VARSIN...

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
Ynt: EYLUL EKIM KASIM ARALIK 2004 BEBEKLERI(1,5 YAS GRUBU)
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2006, 08:58:23 öö »
selam özlem,
biz heralde bu bölümün en küçüğü olacağiz.kızım damla 27 aralık dogumlu.allaha şükür bizim yemek problemimiz yok. sadece bir kaç hafta önce ateşli bir hastalık geçırdı ve 1 hafta hiç bir şey yemedi. bir anne için en kötü şeylerden biri bebeğinin yemek yememesi. belki seni emdiği için yemek yemiyor olabilir. bizimkini şimdiden herşeyi kendi yapmak istiyr ve yolda hiç elinden tutturmuyor.yiğit de böylemi...

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2006, 11:25:48 öö »
EVET SELMA YIGIT BENI EMDIGI ICIN YEMEK YEMIYOR DIYE DUSUNUYORUM BEN BIDE CALISIYORUM...HAFTA SONU BIRAKTIRMAYA CALISACAGIM AMA ...GECELERI ZIRTPIRT UYANIYOR...YEMEK YEMEDIGI ICIN KENDIDE KASIK CATALDAN HOSLANMIYOR GENE CATALA BIRAZ YIYOR AMA KASIK A HAYIR ???
HAYATIMIN ANLAMI OGLUM IYI KI VARSIN...

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2006, 02:15:08 ös »
BİZİMKİ DE HALA DAHA EMİYOR. BEN DE ÇALIŞTIĞIM İÇİN SABAH VE AKŞAM EMİYOR. AMA SÜTÜM AZ. TATLI NIYETİNE EMİYOR BİZİMKİ. GECE 1 KERE BİBERON MAMASI VERİYORUM .EMZİK GECE UYANMALARINDA BENIM KURTARICIM. AĞLADIĞINDA VERIYORUM UYUMAYA DEVAM EDİYOR......
« Son Düzenleme: Nisan 20, 2006, 02:20:01 ös Gönderen: selma »

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2006, 11:51:09 öö »
merhaba, Tunga 19 aylık, Eylül 2004 doğumlu.

Benim süt konum 13. ayda kapandı, belki psikolojik olarak bilmiyorum. ben hep bir yaşına kadar süt vermeyi planlamıştım. Geceleri normal süt veriyoruz, gece süt için sadece bir kere uyanıyor. Emziği de sadece uyurken veriyoruz.

Geçmiş olsun Selma, hastalık döneminde iştahsız oluyorlar. Ama çok zor, tunga geçen yaz hastalanınca tombalak bebeklikten, zarif bir çocuğa geçiş yaptı :)

Kendi yapmak konusunda ben karışmıyorum. Her yaptığımızı kendince taklit etmesine izin veriyorum. Mesele telefonu isterse oyuncak telefonunu veriyorum.

Yapmak isteyip de yasaklı olduğu konularda mutlak onun için güvenli bir alternatif sunuyorum. Mesela sokakta el bırakmak yasak, illaki kendim yürüyeceğim derse, kucağıma alıp güvenli bir alana gidiyorum ve burada dolaşabilirsin diyorum.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2006, 01:36:25 ös »
MERHABA SEDA
BEN DE BU HAFTA SONUNDAN İTİBAREN GECE BİBERON MAMASI YERİNE SÜT VERMEYE BAŞLAYACAĞIM.İNŞALLAH BİR PROBLEM ÇIKMAZ. ISITIP TERMOSA KOYUP GECE BİBORONA AKTARIRIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM SEN NASIL SICAK TUTUYORSUN SÜTÜ?

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2006, 02:21:25 ös »
Sütü biz ılık veriyoruz, mama gibi. Ama artık Tunga sıcaklığını pek ayırdetmiyor. Soğuk olmamak şartı ile oda sıcaklığında da içiyor. gece yatarken ısıtıp yatağına ya da başucuna koyuyoruz, uykusunda içiyor :)
Ben Tungaya hiç mama vermedim, nedense mama sevmedi, bir yaş itibariyle sade inek sütünü büyük bir keyifle içmeye başladı. Belki tadı anne sütüne benziyordu.
Şimdi artık gece sütünü de bırakmayı düşünüyorum. Ağız sağlığı açısından gece beslenmeyi tavsiye etmiyorlar. Gündüz de biberondan bardağa geçmeyi planlıyoruz.
Bence inek sütüne bir itirazı olacak diye düşünme, beğenmezse doktora sorup ilk zamanlarda süte biraz mama biraz su karıştırıp yavaş yavaş sadece inek sütü verebilirsin mesela.
Miktar olarak bize doktrumuz günde 2 bardak tavsiye etti.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2006, 03:01:13 ös »
TEŞEKÜRLER SEDA
NE GÜZEL TUNGA KENDİSİ İÇİYOR SÜTÜ MAŞALLAH. BİZİMKİ UYKU ARASINDA AGLIYOR BİBERONU VERİYORUM İÇİYOR .OMUZUMA ALIP GAZINI CIKARIYORUM. TABİ BU ARADA HEP UYUYOR. SONRA YATAĞA BIRAKIYORUM UYMAYA DEVAM EDİYOR...
BİZ GÜNDÜZ BİBERON KULLANMIYORUZ HEP BARDAKTAN İÇİYOR SUYUNU. İLK ZAMANLAR BARDAĞI ISIRIP DURUYORDU.KENDI TUTMAK İSTİYOR BARDAĞI VERİYORUM AMA BİR TÜRLÜ AĞZINI TUTTURAMIYOR :)
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2006, 03:03:27 ös Gönderen: selma »

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2006, 04:05:21 ös »
Bardak konusunda, Tunga da bardaktan içiyor.

Ama bardaktan içmek çok hoşuna gidiyor ve artık doyduğu halde içmeye devam etmek istiyor. Onu da yutmayıp üzerine püskürtüyor. Yazın şöyle yazlık bir yerde eline dilediği kadar su verip tüm hevesini almasını sağlayacağım. Tabii bu arada 4 aylıktan ititbaren önlük takmayı reddettiği için önlük de çözüm olmadı.
Kendisi içiyor derken bu bazen oluyor, genelde anne ya da baba diye sesleniyor :) biz içiriyoruz. Ama hiç gazını çıkartmak aklıma gelmedi.

Bardağa geçiş yapmış olmanız ne güzel. alkış :)

Tuvalet konusunda gelişmeler nasıl sizde ?
sevgiler
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2006, 04:55:34 ös »
BİZDE GELİŞME YOK. TUVALET KONUSUNU BEN ERKEN GÖRÜYORUM ŞU ANDA. GEÇEN SABAH KALKTIGINDA BEZI KURUYDU.BEN DE WC YE GÖTÜRÜP CİŞE TUTAYIM DEDİM BELKİ YAPAR DİYE. AMA KORKTU HUZURSUZLANDI.BENDE DAHA ZORLAMADIM. LAZIMLIK KULLANMAK İSTEMİYORUM ONUN YERINE KLOZET USTUNE KONULAN COCUKLAR ICIN YAPILMIS OTURAKLAR VAR ONU ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BİR DE KAKA YAPARKEN SAKLANIYORUZ...
TUNGA BİZDEN BİR KAÇ AY BÜYÜK. SİZDE DURUMLAR NASIL.BANA BİR ÖNERİN VARMI?

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2006, 10:57:58 öö »
öneri diyemem kesinlikle.
Ama biz uzun aylar boyunca Tunganın tuvaleti nasıl kullandığımızı görmesine izin verdik. Hatta şu anda bile belirli kişilerle birlikte tuvalete girmesine izin var.
Ben sadece teklif ediyorum. Tuvalete oturmak ister misin, lazımlığına oturmak ister misin şeklinde. Evet derse, pantolonunu çıkarmayı teklif ediyorum. Kabul ederse o istediği kadar oturuyor.
Diğer yandan, bezliyken, çiş ya da kaka yaparken haber vermeye, bittiğinde de bitti demeye teşvik ediyoruz.
Tunga herkonuda bizi örnek alan bir çocuk olduğu için lazımlık yerine tuvalet adaptörünü tercih etti.
Tunganın kuzeni de Damla gibi, perde arkasını tercih ediyor. Anneannesi kaka zamanlarında  perde arkasında lazımlığına oturtuyor. Bu sanırım tuvalet alışkanlığı için iyi bir gösterge. Hani zamanını biliyor demek ki.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #11 : Nisan 23, 2006, 08:56:05 ös »
selam seda
Bugün çok istedim Damla'yı yakındaki bir okulun törenlerine götürmeyi. Ama hava soğuktu sabah, cesaret edemedim. Hastalığı hala devam ediyor. öğleden sonra cıkıp biraz gezdik kızımla. siz neler yaptınız bugün?

Not:Bütün cocukların ve kendini çocuk hissedenlerin bayramını kutluyorum.

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2006, 09:08:40 öö »
Dün bizim başka önemli bir toplantımız vardı. O yüzden Tungayı biz gezdiremedik. Ben bayram kutlamlarına katılmayı çok istiyordum. Ama annem de planlamış ve onlar Tungayı Park Ormandaki şenliğe götürdüler.

Cumartesi günü ben bir sürü balon ve bayrak aldım. Hatırlyabildiğim tek 23 Nisan şarkısını Tungaya bol bol söyledim. Sonun da o da katılmaya başladı. 23 nisan kutlu olsun. Sevinin çocuklar övünün büyükler. çok büyük bayram bu bayram herkese kutlu olsun.... bayrak salladık, elini öptük, bayramını kutladık :)

Park Orman çok kalabalıkmış, çocukları eğlendirmekten çok yemek satmaya yönelikmiş. Ortada fazla bir eğlence yokmuş. Tungada kalabalıktan pek hoşlanmamış. Ama bir miktar bayram hissi yaratabildiğimizi umuyorum.
Caddebostan da uçurtma şenliği vardı, Belediyenin bayram kutlama anlayışı biraz ilginç tabii, çocuklara şarkı yerine, kara kına yakmış türküsü bile söylettiler. Ama yine de uçurtmalar çok keyifliydi.

Gelecek bayram da bizim dalış ve deniz canlıları ile ilgili bir projemiz var onu da uygulamayı düşünüyoruz.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2006, 11:23:10 öö »
SİZ TUNGA'YA BAYA BAYRAM HAVASINI VERMİŞSİNİZ.İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ BAYRAM PROJENİZİ UYGULAYABİLİRSİNİZ.
BU ARADA DÜN GECE DAMLA'YA SÜT VERDİM .HİÇ PROBLEM ÇIKARMADAN İÇTİ. SÜT OLARAK BÜYÜME SÜTÜ VERİYORUM.SİZ HANGİ SÜTÜ VERİYORSUNUZ?
SEN DE ÇALIŞIYORSUN HERALDE SEDA. SABAH ÇIKARKEN YADA AKŞAM GELDİĞİNDE TUNGA NASIL KARŞILIYOR SENİ. DAMLA COK DEĞİŞKEN BU KONUDA BİR GÜN BAY BAY YAPIP UĞURLUYOR .DİĞER GÜN PEŞİMDEN AĞLIYOR.AKŞAMLARI DA ÖNCE HİÇ BAKMIYOR YÜZÜME SONRA DA KUCAĞIMDAN İNMİYOR.
BU ARADA ÖZLEM KAYIP .SAYFAYI AÇTI AMA UĞRAMIYOR ARTIK.
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2006, 11:24:08 öö Gönderen: selma »

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2006, 11:39:46 öö »
BU ARADA ANA SAYFADAKİ YAZINI ŞİMDİ OKUDUM SEDA.ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN.TUNGA'YLA AYLARDIR BABA OLMADAN İLGİLENDİĞİNİ YAZMIŞSIN .DAMLA 7 AYLIKKEN EŞİM 2 HAFTALIĞINA KÖYE GİTMİŞTİ. ÇOK ZOR GÜNLERDİ. ÇOCUKLAR BÜYÜDÜKÇE ONLARA KISA SÜRELİ DE OLSA YOKLUĞU ANLATMAK DAHA ZOR HERALDE..