nil biliyorsun yiğenim ile Göktürk arasında daha öncede anlamamazlıklar oluyordu hatta sana da yazmıştım..
ama bu aralar acayip şekilde fazlalıştı..yiğenim herşeyde Göktürke saldırıyor....Göktürkün elinde ne varsa illa onu istiyor..mesela Göktürk bardagından su mu içti..Göktürkün bardagından içeceğim diye tutturuyor..elinde kitapmı var illa ona bakacagım diyor..alıncada benim diye sahipleniyor..
eger Göktürk vermek istemezse şiddet başlıyor ozaman..saç cekmeler,iktirmeler hatta ısırmalar..gecen gün omuzundan ısırdı zor ayırdık..resmen morardı 1 hafta gecmedi..ayırdıgımız zaman Göktürk cok sinirlendi kucagımda tutamadım sanki bıraksam koraya saldıracak gibiydi..bugunde elindeki sakızı vermediği için baş parmagından ısırdı..hemde okadar hırsla ısırıyorki cok derin yara oluyor..ve ben Göktürke "koray seni ısırdıgı için üzüldü " vs tarzında acıklama yapıyorum bu ne kadar dogru..
yiğenimi cok seviyorum ona ben baktım beni paylaşmak istememesi durumuda var biraz..ama son günlerde agzında salak ,aptal gibi kelimeler var... birde tükürme olayı var..
hep olumsuz cümlelere olumlu davranışlar sergiliyor..mesela yemek yemek istemediğinde "koray yemesin bitirmeyin yemeklerimi " diyor annem..yada başkası " iyi ozaman ben yerim" derse hemen yiyiyor..acaba bizim tavrımızda mı yalnış..
ne söylesek ters cevaplar veriyor.."arabanız ile benide götürürmüsünüz" diyorum "sen gelme,hayır,gitttt" gibi cevaplar veriyor..
Göktürk ile arası hiç iyi değil..sürekli şiddet halinde davranışları..sürekli tekme atmalar..tam isabet olmasada genel tavrı bu şekilde..
mesela bugun ikisine de aynı şekilde ve miktarda sakız verdik..tutturdu Göktürk çiğnemesin diye..
bu davranışları beni endişelendiriyor..kafamda binbir soru oluyor..acaba biryerde yalnışmı yapıyoruz diye düşünüyorum..
-- Göktürke karşı bu şekilde davranması Göktürküde şiddete itermi..aslında ayrı olduklarında böyle bir gözlemim olmadı ama onun yanında bazen yapıyor..ve Koraya saldırmasından korkuyorum acıkcası..ya biz korayın saldırılarından korudukca engelledikce sorun cıkarmı..birde Göktürkün koraya karşılık vermesine izin vermememiz bir sorun yaratırmı..
--salak,aptal kelimelerini söylediğinde bizim nasıl bir tavır içinde olmamız lazım..ben bugun ona sürekli aptal nedemek diye sordum o aptal dedikçe..bu yalnışmı acaba.. özellikle bu konuda yardımını istiyorum..
--ısırdıgı yada vurdugu zaman annesi ve ben sürekli müdahale ediyoruz..mesela kreşte birisi ısırmış korayı...ablam hemen onu söylüyor.."Ceylin seni ısırınca nasıl üzüldün sen neden Göktürkü ısırıyorsun" gibi..
" Göktürk de seni ısırırsa üzülmeyecekmisin kardeşler birbirini ısırmazlar" diyor
genel olarak tabiki paylaşamama,kavga olacaktır ama şiddet elbette istemiyoruz..en azından duygularını bu şekilde ifade etmemesini nasıl saglarız..yardımını bekliyorum hatta cok endişeliyim..