merhaba nil,
gene bir sorum var.
çise ilk zamanlar benim kardeşimi (24 yaşında)çok severdi.sonra birdenbire bu sevgi kayboldu ve kardeşimi hiç istememeye başladı.biz çeşmede birlikte kalıyoruz,kardeşimde eşimle birlikte çalışıyor,dolayısıyla akşam eve birlikte geldiklerinde,sürekli bir ouz gelmesin,ouz yemek yemesin,ouz şunu yapmasın,bunu yapmasın,öpmesin,sevmesin şeklinde devam eden bir huzursuluklar zinciri yaşıyoruz.önceleri bunu hiç kaale almadık,nasıl olsa geçer diye düşündük.fakat geçmiyor,kardeşimde buna bozulmaya ve ciddiye almaya başladı.ben birkaç hareketinden şüphe ediyorum;ilk olarak çise annanesinden nan-na yapmak(dövmek) diye bişey öğrendi.bu ouzun çok hoşuna gidince(çisenin söyleme tarzı) oda çisenin oyuncaklarını nan-na yaptı ama çise bu duruma çok kızdı fakat kızınca sevimli olduğu için ouz biraz daha devam etti buna.bir diğeride ham yapmak (ısırmak) konusunda oldu.ouz çisenin bir kaç oyuncağını yemiş gibi yaptı,çise gene çok kızdı.
neyse sonuç olarak kardeşimi çocuğa daha kibar ve anlayışlı davranması ,hassas olduğu konularda üstüne gitmemesi için uyardığım halde inatla kendi tutumunu sürdürdü.sanırım çisenin bazı şeyleri kabullenmesi gerektiğini düşünüyor ve biraz katı davranıyor ve bana herkezin çocuğa davranış şekline sen karışamazsın dediği için sustum.bir süredir uzağız ve çisenin bu tutumu değişir diye umuyordum ama olmadı her yemek öncesi kurulmuş gibi ouz yemesin,ouz gelmesin filan diyor,ouz burda olmadığı halde.
senin tavsiyene ihtiyacım var aralarını nasıl düzeltebilirim acaba?
teşekkürler.