Gönderen Konu: Forum!  (Okunma sayısı 1087 defa)

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
Forum!
« : Nisan 19, 2006, 01:38:24 ös »
forum nedir? forum kullanımı nasıl olmalıdır? belli başlık altında kurulmuş forumlarda ne tür konulara daha çok ağırlık verilmelidir? bu sorular çoğaltılabilinir.

bildiğim kadarıyla;

forum alt başlıklarında, tek cümlelik cevaplar, msn sohbeti tarzında sohbetler, hem forumun teknik olarak selameti açısından hem de konu takibi açısından olmaması gerekenlerin başındadır.

birbirlerini yüzyüze tanımayan, fakat kurulan dostluklarla samimi gören iki kişinin arasındaki sohbete yine de dikkat etmeleri gerekir, çünkü burada herkes her yazıyı okuyabilir, copy-paste sistemiyle çoğaltılabilir ve insanın aklının alamayacağı noktalara varabilir. forum üzerinden ev tarif etmek kişinin kendi çıkarı açısından oldukça tehlikelidir. (bu konu üzerine felaket senaryolarını size bırakıyorum, ister hırsızları, ister sapıkları düşünün!!)

buraya açılan konu başlığı, konuyu açan kişiye ait değildir, paylaşmak için açıldıysa konu herkesindir. bu benim konum, niye yazıyorsun ya da benim konularımın ratingi gibi bir söylem haddinden fazla komik bir durumdur. konuyu açanın tek faydası konu başlığının etkileyici ve içeriğinin etkileyici olmasıdır. yoksa o konuya herkes yazabilir, konu kimsenin değildir, konu açıldıktan sonra o konuyu takip etmek filanda zorunlu değildir, kendinizi gereksiz yüklerin altına sokmayın.

mesaj yazarken arada bir durup dinlenin, mesaj sayınıza bakın, nelere ağırlık verdiğinizi düşünün, ortak paydadaki faydanızı düşünün. eminim ne demek istediğimi anladınız:)

eklemek istediklerinizi zevkle okuyacağıma emin olabilirsiniz.

bu forum herkese hayırlı olsun..

Çevrimdışı aydede

• Genç Üye
  • **
    • Burada da varız :)
Ynt: Forum!
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2006, 01:57:54 ös »
imza derim eklemek istediklerim de var elbet
elbette özgür bir ortam, ama internet de artık yaşamımızın bir parçası olduğuna göre burası sanal diyerekten rahat davranılmamalı, ilişkiler söz konusu, herkesin bell bir düzeyde olduğu var sayılarak açılmış forumlarda (ki sağlıklı gelişimleri reel ortamda taa antik dönemlere gayet de demokratik ortamlar şeklinde tespit eidlerek) insanların tikkatli olmaları gerekitğini düşünüyorum, saygı çerçevesi içinde, seviyeli...
Silinmek üzere yazılmamalı konular bence, insan 2 gün sonra okuduğunda kendine saygısını yitirmeden yazdıklarının arkasında olabilmeli
Daha da eklicem işlerim var
Sude: 12.06.2004 - 02:37
http://sudeilebuyurken.blogspot.com

patito

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2006, 02:37:23 ös »

bu konuyla ilgili bende ufak bir açıklama yapmak isterim bu forum hepimizin olduğuna göre ,benimde bir yardımım olsun ,diğer arkadaşlar gibi :D
   Forum Elektronik ortamda yaratılmış bir tartışma platformu ve paylaşım sistemidir. Forum alanına girildikten sonra ilgili kategori seçilir ve bu kategori bağlı olarak;
   * Yeni bir konu başlığı yaratılır. Yaratılan konu başlığına diğer kullanıcılar yorumlarını (cevaplarını) yazarak fikirlerini beyan ederler.
   * Hali hazırda bulunan bir konu başlığı veya tartışma konusu üzerinde fikirlerinizi sunabilir. Yada o konu hakkındaki düşüncelerinizi sunabilirsiniz.
   * Merak ettiginiz ve yardım beklediginiz sorularınızı foruma ,görevli admin arkadaşlara sorabilirsiniz..

* Forumlara yazılan yazıları tüm internet kullanıcılarına açıktır. Ancak forumlara katılabilmek ve cevap yazmak için BiggLook'a ÜCRETSİZ üye olmak gereklidir

* Yeni mesaj göndermek için ilgili forum konusuna girdikten sonra "Yeni Mesaj Ekle" seçeneği ile mesajınızı gönderebilirsiniz. 

*  Daha önceden bırakılmış mesajlara cevap vermek için, mesajı üzerindeki "YANIT GÖNDER" linkine tıklayarak mesaja cevabınızı yazabilirsiniz.

FORUM KURALLARI ;YİNE FORUMA KATILAN TÜM ÜYELER VE YÖNETİCİ KADRO İLE ORTAK BİR KARAR İLE BELİRLENECEKTİR..benim söyliyeceklerim bunlar,herkese güzel paylaşımlar dilerim..

Çevrimdışı Sunacakır

• Yeni Üye
  • *
Soru
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2006, 09:40:57 öö »
Merhaba Nil Hanım,
Sitenizi pedagog aradığım bir günde keşfettim. Benim için çok sevindirici oldu. Benim 25 aylık bir oğlum var. Ben çalışıyorum annem bakıyor. Bebekken çok uslu ve mutluydu. ancak son aylarda çok sinirli ve hırçın. sürekli elindeki arabalarını ve diğer eşyaları bize yada televizyona, cama fırlatıyor. Hem oyuncak arabalara çok düşkün hemde onları sinirlenince kırıp parçalıyor. Çok fazla oyuncağı var eşimle bu konuda görüş ayrılığı yaşıyoruz. Çok alıyor sanırım o da kıymetini bilmiyor. Doyumsuz bir çocuk olmasından korkuyorum. İstediği olmadığında bazen de hiç bir şey yokken eline aldığı eşyayı çevreye atıyor.  Bize vuruyor. bu hırçınlığı konunda ne yapmalıyım, nasıl davranalım.   Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2006, 12:40:44 ös »
Suna hanim cocuklarinizla ilgili sorularinizi Egitim bölümünde sorabilirsiniz.Sorunuzu su bölüme kopyaladim:

http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,555.0.html