forum nedir? forum kullanımı nasıl olmalıdır? belli başlık altında kurulmuş forumlarda ne tür konulara daha çok ağırlık verilmelidir? bu sorular çoğaltılabilinir.
bildiğim kadarıyla;
forum alt başlıklarında, tek cümlelik cevaplar, msn sohbeti tarzında sohbetler, hem forumun teknik olarak selameti açısından hem de konu takibi açısından olmaması gerekenlerin başındadır.
birbirlerini yüzyüze tanımayan, fakat kurulan dostluklarla samimi gören iki kişinin arasındaki sohbete yine de dikkat etmeleri gerekir, çünkü burada herkes her yazıyı okuyabilir, copy-paste sistemiyle çoğaltılabilir ve insanın aklının alamayacağı noktalara varabilir. forum üzerinden ev tarif etmek kişinin kendi çıkarı açısından oldukça tehlikelidir. (bu konu üzerine felaket senaryolarını size bırakıyorum, ister hırsızları, ister sapıkları düşünün!!)
buraya açılan konu başlığı, konuyu açan kişiye ait değildir, paylaşmak için açıldıysa konu herkesindir. bu benim konum, niye yazıyorsun ya da benim konularımın ratingi gibi bir söylem haddinden fazla komik bir durumdur. konuyu açanın tek faydası konu başlığının etkileyici ve içeriğinin etkileyici olmasıdır. yoksa o konuya herkes yazabilir, konu kimsenin değildir, konu açıldıktan sonra o konuyu takip etmek filanda zorunlu değildir, kendinizi gereksiz yüklerin altına sokmayın.
mesaj yazarken arada bir durup dinlenin, mesaj sayınıza bakın, nelere ağırlık verdiğinizi düşünün, ortak paydadaki faydanızı düşünün. eminim ne demek istediğimi anladınız:)
eklemek istediklerinizi zevkle okuyacağıma emin olabilirsiniz.
bu forum herkese hayırlı olsun..