Gönderen Konu: terrible two  (Okunma sayısı 2024 defa)

Çevrimdışı aydede

• Genç Üye
  • **
    • Burada da varız :)
terrible two
« : Nisan 19, 2006, 12:40:08 ös »
Haziranda iki yaşını dolduracağız, Sude 12 haziran 2004 doğumlu
Sude: 12.06.2004 - 02:37
http://sudeilebuyurken.blogspot.com

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
Ynt: terrible two
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2006, 02:00:03 ös »
Aliye kendini hazırlamışsın galiba 2 yaş kabusuna :)
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı aydede

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2006, 02:51:26 ös »
Ne hazırlaması Seda, çoktan başladık biz... Gözümün içine baka baka yapma dediklerimi yapmalar, devamlı çıplak gezinmeler, sebepsiz ağlamalar, her şeye hayır menim demeler, istemediği anda git git demeler, şımarıklıklar, ama aynı zamanda nasıl o sabır veriliyor bilmiyorum

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2006, 03:24:13 ös »
Asi bir kız bu belli. Sen şimdiden ergenlik antremanı yapıyorsun. :)

Tunga bir alt döneme giriyor ama biz de 2 yaş öncesi bir dönemdeyiz.
Bugünlerde benim canım onun yaptığı hiçbirşeye hayır demek istemiyor. Hatta geçen akşam bu hissimi de derin derin sorguladım, bir de Nil'e sormak da istiyorum.
Belki oğlumla aramızdaki duygusal bağlantı ile ilgili olabilir. Bir çocuğun sınırlarını bilmesi gerektiğine inanıyorum bu konuya da dikkat ediyorum ama.
Örnekle anlatmak daha iyi olabilir; Balkonda 7. kattan kenarda fırıldak sopasını sallıyordu. Annem ve babamın çeşitli tatlı sert yapma uyarılarını gözünde muzip bir ışık, ağzında şımarık bir gülümseme ile gözlemleyip sopayı boşluğa bırakıverdi. Ben o anda kontrolü ele aldım. Tungacım sopa gitti dedim. Arkasından gitmeye kalktı (yapabileceğinden değil ama düşüncesi bile kabus) yok dedim, o gitti. Sen attın o da gitti. Ama son derece sakin ve ciddi söylendi bunlar. Surat büzülmeye başladı. Bir ağlama krizi ile devam etti. Tamam dedim üzülme ağlama, sırtını okşadım, kucağıma aldım; sopa gitti, Tunga attı gitti. Ağlamasına izin verdim. Ama kucağımda avutarak. Çok uzatmadım ama, bir oyuncağa odaklanıp onunla oynadık ve sustuk.
Bilmem doğru mu yaptım, bu aşağı atma meselesini daha kısa bir süre önce konuşmuştuk. Sonunda başımıza geldi, devamının olmamasını diliyorum.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2006, 11:18:04 ös »
seda bu bir oyuncağı atıp arkasından gitme durumu çisedede var.birde bizim karşımızda park var,ayağını demirlerden dışarı uzatıp oraya gitmek istedi bir kaç kez.anlatıp hemen merdivenleri gösterdim oraya öyle gidilmez,burdan,kapıdan çıkarız,merdivenleri ineriz vs..gibi anladığını yada bir dahaki sefere merdiveni tercih edeceğini hiç sanmıyorum.içimden bir ses bu yazı balkon kapısı kapalı olarak geçireceğimizi söylüyor....

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2006, 11:28:50 ös »
aliye "iki yaşındaki çocuğunuz büyürken" diye bir kitap aldım,henüz başındayım ama önsözünde şöyle bir yazı var,

eğlencenin,merakın ve sevginin anası iki yaş iken neden bu döneme "berbat ikler" dendiğini anlamaya çalışıyorum.bense onu "mükemel ikiler" diye yeniden adlandırmayı tercih ederim.iki,heyecen verici bir yaştır.birdenbire,gün ve gece boyunca ihtiyaşları sizin tarafınızdan karşılanan o bebek ,gerçek, küçük bir insana dönüşmüştür -düşünceleri,fikirleri ve kendi istekleri olan bir birey-. şimdi çocuğunuzun sözel,sosyal ve hareket yetenekleri sıçramalar ve bağlantılarla gelişmektedir.iki yaşındaki bir çocuk kendini ifade edebilir,fikirlerle doludu,tomurcuklana özgürlüğünü göstermek ister ve bilgiye fark edilir bir açlık duyar.

bana çok rahatlatıcı bir bakış açısı gibi geldi,ne dersin..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2006, 12:06:03 öö »
Ben de 2 yas sendromunun "Berbat, kokunc " diye adlandirilmasina karsiyim.ALmanca da "inat" dönemi diye adlandiriliyor.Bu kulaga daha hos geliyor. 2 yas sendromunu da cok dogru bulmadigimi söylemeliyim, bazi cocuk 4 yasinda basliyor bu inat dönemine bazi cocuk 18 aylik , kiminde 6 ya kadar sürüyor kiminde cok kisa bir dönem.Ama cocugun birey olma yönünde attigi en önemli adimlar, kendini kanitlama cabasi anne-baba icin zor bir dönem oldugu icin berbat diye adlandirilmasi benim de hosuma gitmiyor imo.
Eh tabi teori bir yana kizim 8 aylik size rahattt rahattt yazarim böyle degil mi:)

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2006, 09:56:53 öö »
imgecim kitabın yazarı kim acaba, olmazsa özelden yaz istersen.
bende alayım,
dediğin yaklaşım ve nilinde söylediği hoşuma gitti.
bu arada balkondan bizde atmaya başladık ,elimizdekileri...
Öykü Ada - 02.01.2005

"biz büyüdük ve kirlendi DÜNYA"m

"giyne sakin ol nütfen"

www.gadigadi.blogspot.com

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2006, 10:52:07 öö »
aliye "iki yaşındaki çocuğunuz büyürken" diye bir kitap aldım,henüz başındayım ama önsözünde şöyle bir yazı var,

eğlencenin,merakın ve sevginin anası iki yaş iken neden bu döneme "berbat ikler" dendiğini anlamaya çalışıyorum.bense onu "mükemel ikiler" diye yeniden adlandırmayı tercih ederim.iki,heyecen verici bir yaştır.birdenbire,gün ve gece boyunca ihtiyaşları sizin tarafınızdan karşılanan o bebek ,gerçek, küçük bir insana dönüşmüştür -düşünceleri,fikirleri ve kendi istekleri olan bir birey-. şimdi çocuğunuzun sözel,sosyal ve hareket yetenekleri sıçramalar ve bağlantılarla gelişmektedir.iki yaşındaki bir çocuk kendini ifade edebilir,fikirlerle doludu,tomurcuklana özgürlüğünü göstermek ister ve bilgiye fark edilir bir açlık duyar.

bana çok rahatlatıcı bir bakış açısı gibi geldi,ne dersin..

çok güzel bir yaklaşım. Aslında ben hergün yeni bir çocukla karşılaşmaktan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.
Birden bire 2 sözcüklü cümlelere geçti ,kendini daha iyi ifade eder oldu. Kendini anlattıkça da daha sakin bir çocuk oluyor bence. Tunga kendini ifade edemediği zaman çok agresif oluyor. Bu yüzden sanırım geliştikçe daha kolay bir çocuk haline geliyor. Biz aslında terrible baby dönemiyle başladık maratona. şimdi bence oğlumun en tatlı zamanı.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2006, 10:59:25 öö »
Ben de 2 yas sendromunun "Berbat, kokunc " diye adlandirilmasina karsiyim.ALmanca da "inat" dönemi diye adlandiriliyor.Bu kulaga daha hos geliyor. 2 yas sendromunu da cok dogru bulmadigimi söylemeliyim, bazi cocuk 4 yasinda basliyor bu inat dönemine bazi cocuk 18 aylik , kiminde 6 ya kadar sürüyor kiminde cok kisa bir dönem.Ama cocugun birey olma yönünde attigi en önemli adimlar, kendini kanitlama cabasi anne-baba icin zor bir dönem oldugu icin berbat diye adlandirilmasi benim de hosuma gitmiyor imo.
Eh tabi teori bir yana kizim 8 aylik size rahattt rahattt yazarim böyle degil mi:)
hahahah  ;D bilemem Nil,
biz bir yaş civarında acayip bir inat dönemi yaşadık aslında. Sizinki de yakın olabilir  :D
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı aydede

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2006, 07:25:32 öö »
İmo aslında aynen önsözde yazdığı gibi, çünkü aslına bakarsan ben de çok zevk alıyorum paylaşımlarımız arttıkça, bebekkeb bana muhtaçtı ama şimdi kendi kendine bir şeyler başarıyor ve benimle paylaşıyor mutlu oluyor, sevgisini açıkça gösterebiliyor, düşünüyor ve düşündüğünü gerçekleştirmede inat ediyor, bazen diyorum inadı hep ve herkese karşı böyle sürer umarım istekleri doğrultusunda (eleştirilere de açık olunabilir di mi ama :P). sedir adasına giderken beklenilen koyda denize ördekler giriyor, ördeklere bağırıyor deniz benim gidin diye, yerlere yattım gülmekten, surat da öyle ciddi ki, ona göre çok mantıklı zira ;D ;D annecim yerine annem diyor, ben yine nakavt durumlarında, yememesi halen aynı, yemiyor, haftasonu ateşlendi, 38'e kadar yükseldi ateşi, aydın da balığa gitti klasik gece yarısı, ben işten aceleyle izin alıp doktora götürdüm cumartesi günü tek başıma (tek başına doğuran büyüten anne ve babalara tekrar saygılarımı iletirim) hafif bir soğuk algınlığıymış, ateş devam ederse idrar tahlili, ilaç özürlü bizim doktor çok şükür, pazar günü de ateşi olmadı, akşama azıcık arttı, binbir güçlükle kilo ve boy ölçtük, boy yine persantilde ilk 10 bebek içindeyiz, doğumdan beri bu hep aynı ilk 3 ya da ilk 10, ama kilo 12!!!! o boya o kilo çubuk kraker gibi yaaa, gerçi gücü maşallah iyi ama ;) :P, doktor iştahını sordu, yok, hele kilo aldıran pastaymış, tatlıymış yemiyor asla, balığa tavuğa, ete bayılıyor, köfte yemez, yediklerini yerken de ekmek yemez, formuna son derece sadık! :-\ Ne zamandır unutmuştum kilo derdini ama geçen sene ile pek bir fark olmayınca çok üzüldüm :-[. Dediğim gibi ateşi düştü ama yine de idrar tahlili yaptırmakta fayda var, bu hafta içinde onu da halledeyim.
Zihinsel açıdan mutlaka her çocuk farklıdır, farklı gelişim gösteriyordur, Sude cümlelere başladı yaklaşık 1,5 aydır, mesela cumartesi çok güldürdü beni, doktora gittik geldik, sonra çarşıya çıktık bir daha eve döndük, sonra akşam yine çıkmak zorunda kaldık, evin caddesine girdiğimizde bağırdı hanımefendi "anne bidaaa evşimize deldiiii" (anne bir daha evimize geldik), yeter artık mı demek istedi ne demek istedi bilemiyorum :D var anlatacaklarım ve soracaklarım daha ama dönmem gerekiyor öpüyorum :-*

Çevrimdışı sibelhandan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2006, 02:31:19 ös »
selam arkadaşlar
ben de acayip keyif alyorum artık Hande ile bir şeyler yapmaktan ama tatilde  aslında dişlerindeki teller çıkınca acayp husursuz oldu .
Sedasyon onu hırçınlaştırdı tatilde de iyice şımardı .

su istiyor küçük bardak olsun diyor. Götüeüyorum Büyük olsun diyor küçük büyük derken bardağı fırlatmak geliyor içimden .

geçen hafta o fırlattı bardağı ve kırıldı eline iki tane vurdum anlasın biraz diye,ama nafile 2 gündürde biraz hasta iyice huysuzlaştı resmen ağlama krizine giriyor.O krize girince biz de eşimle birbirimize giriyoruz bakalım ne kadar sürer bu durum.
sürekli benle olmak istiyor 3 haftanın sonunda bakıcıyı görünce pek bir mızırdandı.

sibel    / 29.09.1977
Hande / 28.06.2004

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #12 : Ağustos 28, 2006, 06:26:06 ös »
     Terrible da ne ola ki diye bir kitap mi yazmak lazim acaba dedim icimden...

Her cocuk farkli buyuklukte farkli ayda ve yasta giriyor bu bahsedilen doneme ,iki yas civari ise bence de mukemmel ,hergun yeni birsey yeni bir surpriz bekliyor bizi cunku ,mesela Tan buzdolabini acip tatli olarak ne yemek istedigini kendi seciyor ,cok hosuma gidiyor ,sut icecegi zaman da aynen aciyor aliyor ,biberonu "nunuuu" diye istiyor ,aliyorum birlikte doldurup isitiyoruz ,tabii uygun zamansa ,bir ara isi sirinlige vurup butun gun sutle beslenmeye kalkmisti da...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı aydede

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2006, 07:58:45 öö »
Artık iki buçuğa yol alırken gün be gün ne kadar da büyüyorlar, avatardaki resmi çekince fark ettim Sude'de... O bebek yüzü git gide kayboluyor, hatları oturuyor sanki yüzüne ve ben saatlerce oturup kızımı izleyebilirim ::)
Tuvaleti tam olarak öğrenemedik hala ama ben de hiç üstüne gitmiyorum aslında, bezi çıkaralım diyor çıkarıyorum anne bez koy diyor koyuyorum, kukla mı oldum ne ??? :P
Bu cümleler, kendi kendileri yorumlar, espri bile yapmaya kalkışmaları çok hoşuma gidiyor, çok komik oluyorlar di mi? Sude bir de şarkı söylüyor kendi kendine, mırıl mırıl bişiler söylüyor oyun oynarken falan, videoya çekmeye çalışıyorum yakalayabilirsem o anını :-*

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2006, 01:47:52 ös »
    Harika Aliye cunku ayni kendi kendine sarki soyleme olayi bizde de var ,yumucuk kelimelerle saklanmis ,ama ben anliyorummmm ;) mutlu bir cocuk ifadesi gibi geliyor bana ,kendi basina oynarken ,yolda yururken sarki soylemeleri , bir de saga sola sallanmaca oluyor arada ,degme keyfime...

Sude de degisti ,bebeklikten cikiyorlar haklisin...ha ha ama her zaman bizim bebeklerimiz olacaklar ,buyuyunce de koca bebekler...

Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"