Gönderen Konu: öğretmen korkusu  (Okunma sayısı 188 defa)

Çevrimdışı munise özdemir

• Yeni Üye
  • *
öğretmen korkusu
« : Eylül 27, 2011, 12:39:13 öö »
merhaba kızım 6 yaşında anaokuluna başladı. ilk 2 hafta ağlamadı hatta bizi eve bile göndermek istedi ne varki bir akşam çıkışta kızım ayakkabılarını giyemediği için öğretmeni çok yüksek sesle ona bağırdı ve kızımı uzun süre azarladı ben bu olaya şahit oldum ama müdahale etmedim . öğretmen ile öğrenci arasına girmek bana doğru gelmedi. olaydan sonra kızım ağlayarak okuldan çıktı o günden sonra uykusunun içinde bile ağlıyor okulu çok sevdiğini öğretmeninden çok korktuğunu söyleyip duruyor . kekelemeye ve sabahları titremeye başladı öğretmenine kızımın hassaslığı konusunda uyarıda bulunsamda diğer velilerden aynı şikayetler gelmeye başladı . bana "annecim ne olur öğretmenimi sevmiyorum lütfen beni başka öğretmene gönder" diyor. daha anlayışlı ve sevecen bir öğretmenin faydalı olacağını düşünüyorum. ne yapmam gerekiyor ?

Çevrimdışı stranges

• Yeni Üye
  • *
Ynt: öğretmen korkusu
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2011, 04:28:23 ös »
Bence; kesinlikle öğretmenini değiştirin. Onun zihninde yer eden o öğretmen profilinin hemen değişmeyeceği kesin. Bir tek yolu olabilir, o da öğretmenin kendisini değiştirmesi ve çocuğunuzun tekrar güvenini kazanması.. Ayakkabısını giyemediği için çocuğu azarlayabilecek bir yapıda ise bu öğretmen; anlık bir şey değil genel yapısı sonucu ortaya çıkan bir durum olduğunu düşündürüyor insana... Öğretmenlerin bu konularda çok daha hassas olması lazım. Çünkü aile dışındaki en önemli rol modellerden birisi. İçerisinde bulunacağı ters tutumlar, aileninkinden bile zaman zaman daha kötü sonuçlar çıkarabiliyor ortaya. Bu arada öğretmenini değiştirin tavsiyesinin yanında, bu tavrı sergileyen öğretmenin de mutlaka uyarılmasını sağlamanız en azından diğer çocuklara olan tutumlarını düzeltmesi adına da faydalı olacaktır inancındayım.