Gönderen Konu: oto koltuğu  (Okunma sayısı 671 defa)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
oto koltuğu
« : Eylül 10, 2009, 01:35:58 ös »
merhabalar...........
kullandığımız oto koltuğumuz artık sanrım bize ufaldı...9-18 maxi cosi kullanıyorduk ..ama hep bizim oturtmamız gerekiyordu, kendisi çıkıp oturamıyordu yüksek olduğu için, ayakları artık iyice sıkışıyordu önkoltuğa filan..neyse geçen çıkarttık o yoktu, arabaya sığabilelim biz büyükler diye..takıcaktık ama sonrada takmadık ve babası onu gene arka koltuğa, şoför mahallinin arkasındaki koltuğa normal emniyet kemeriyle bağlayarak oturtmuş kreşten gelirken....acaba böyle oturması için erken mi yoksa bu şeklide devam edebilirmi diye düşündük bizde...sadece pencereden dışarıyı görememek mi tek dezavantajı yoksa bir tehlike arzeder mi bu oturuş....hergün çok kısa (belki 750 mt) ev ile kreş arasında gidip geliyor...uzun yol önümüzde hiç gözükmüyor....şimdi de oraya oturduğu için "büyüdüm ben" diye de pek mutlu...yaşımız 3, kilomuz 16-17, boyumuz 1 metreyi biraz geçkince...sizce kilosuna boyuna uygun bir koltuk almalı mıyım, yoksa bu şekilde kemerli olduğu sürece arka koltukta bir problem yok mu..? ne dersiniz....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: oto koltuğu
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2009, 09:05:13 ös »
Burcu biliyorum Türkiye´de cocuklar genelde kucakta yolculuk yapiyor ama bilmeden cocuklarin hayatiyla oynaniyor.Bir kazada ilk önce en büyük tehlikeyi kucaktaki cocuk yasiyor :( Ayni sekilde büyükler icin yapilmis kemerle hicbirsey olmadan oturdugunda cocuk güüvende olmuyor. Hatta o kemer daha tehlikeli bile olabiliyor. Bu nedenle mutlaka boyu ve kilosuna uygun bir otokoltugu almanizi öneririm
Almanya da her yas dönemi icin oto koltugu var ve cok kati kurallar var.Cocuk kilo ve boyuna göre koltugunu almak zorundasin.cok da dogru buluyorum bu uygulamayi. Sanirim yaklasik 7-8 yaslarinda sadece altina  kücük bir koltukla yükseltme yapilarak oturabiliyor cocuklar.O da aslinda koltuk olmasa da araba oturagi gibi birsey. simdi hizlica netten baktim cocugun boyu 1.50 olmadigi sürece büyüklere göre yapilmis normal emniyet kemerini koltuksuz ya da oturaksiz kullanamaz diyor.cocugun boyu 1.50 ye geldiginde 12 yasina gelmemis olsa bile koltuksuz oturabilir diyor. Yani burada 12 yas ve 1.50 boy sart.Tamamen cocugun emniyeti acisindan.
Annem buraya geldiginde cok zorlaniyor, bizim araba 5 kisilik ve annem gelince ona yer olmasi icin Tuana yi kucagina almasi gerekiyor tuana nin koltugunu cikarip kesinlikle yasak anne yapamayiz onun yerine iki defa gidip gelir birimiz dedigimizde hala cok sasiriyor.Biliyorum artik Türkiye´de de mutlaka bebekler icin koltuk kullaniliyor ama dedigim gibi 1.50 olana kadar da kullanmak gerekiyor.

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2009, 04:01:57 ös »
ya nıl sımdı benım aklıma takıldı da sorcam yanı sadece merak. cocugun boyu 1,50 ye varmadan buyuk koltuguna oturması yasak demıssın mesela benım patronun boyu bayyaaaa bı kısa yanı 1,35-1,40 larda sımdı o almanyada yasıyor olsa odamı buyuk koltuguna oturamıcak?
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2009, 07:35:36 ös »
ayy Yudumm..çok güldüm yaaa..... ;D ;D
evet Nil....almamız gerek haklısın...ben ne biliyim onuda mutlu görünce, yollarımızda kısa olunca acaba hemen şimdi bir masraf etmesek mi dedim :-[ ama bu  verdiğin bilgileri bilmiyordum...

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #4 : Eylül 12, 2009, 02:05:38 öö »

Burcu alınması gereken üçüncü grup oto koltuğu, şu an kullandığımız kadar pahalı değil.

Bir de koltuk diğeri kadar farklı görünmüyor. Yeni koltukla da Bade'yi ikna edebilirsiniz, büyüdüğün içi bu büyük koltuğu diye.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2009, 08:29:23 ös »
Yudum beni de güldürdün :)
Yanlis ifade etmisim sanirim kurallari, cocuk 12 yasina gelene kadar oto koltugu mecburiyeti var ama cocuk 12 yasina gelmeden 1,50 olursa ozaman boyu güvenlik nedniyle yeterince uzadigi icin oto koltugu gerekmiyor diyor yasalarda.Yudum cum yasi vardir ama istersen sen patronuna sizin güvenliginiz icin diyerek ilk dogum gününde bir oto koltugu hediye et ;D