Gönderen Konu: neden çıldırdı  (Okunma sayısı 472 defa)

Çevrimdışı sab

• Yeni Üye
  • *
neden çıldırdı
« : Nisan 22, 2009, 06:33:00 ös »
merhaba Nil Hanım
bu kez sorum 8 yaşındaki yiğenimle ilgili çağrı okulda oldukça başarılı rahat kendini güzel ifade edebilen bir çocuk annesine adeta tapar bu yaz kardeşi oldu küçük kardeş şuanda 9 aylık artık etrafına tepkiler veriyor cıvıl cıvıl oldu çağrı nın okul sorunları da işte bu dönem başladı annesi 2 keredir öğretmeniyle görüşmeye gittiğinde öğretmeninden sürekli şikayet duyuyor öğretmeni dersleri dinlemediğini çok çok gevezelik yaptığını hatta daha ileri giderek arkadaşlarına kötü sözler söylediğini yazısının bozulduğunu söylemiş annesi çok üzülüyor önceleri annesinin üzülmesine dayanamayan çocuk şimdi annesine karşı çok çok asi davranıyor geçen gün annesi haydi birlikte alışverişe çıkalım dediğinde kardeşimin gelmesini istemiyorum o herşeyi zehir ediyor bana demiş annesi işten kalan zamanlarında ona vakit ayırmaya çalışıyor ama sorun her gün biraz daha büyüyor size ne yapması gerektiğini nasıl bir yol izlemesi gerektiğini sormak istiyorum ben kendimce hafta sonları küçüğü babasıyla bırak sen çağrı yı al çık dedim bu doğru bir davranış olur mu????
birde öğretmen hakkında sormak istediğim birşey var çağrı şuan 2,sınıfa gidiyor yazısı bozuldu diye yanına yazısı düzgün bir arkadaşını kontrolör olarak oturtmuş o kontrol edip kötü olan yerleri siliyormuş bu ne kadar saçma bir yöntem yanlış mı düşünüyorum bu konuda öğretmeniyle konuşmalımı???
şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: neden çıldırdı
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2009, 08:43:06 ös »
Merhaba,
öncelikle ögretmenin verdigi karari dogru bulmuyorum. Benim fikrime göre ögrencilerin birbirlerini kontrol etmeleri sinif icinde rekabete cocuklar arasinda iliskilerin bozulmasina, kiskancliga neden olabilir.
Arkadasinizin kizi kücük bebek nedeniyle kendisine yeterli vakit ayrilmadigini , eskisi gibi sevilmedigini düsünüyor belliki. Ikinci cocukla ilk cocuk arasinda  cok yas farki oldugunda cocuklarin ihtiyaclari cok farkli oldugunda anne baba her cocuga ihtiyaci olan ilgiyi vermekte zorlanabilir.
8 yasindkai bir kiz cocugu annesiyle yalniz alisverise gitmek, sinemaya gitmek, sohbet etmek isteyebilir. Sürekli annesinin aglayan bir bebekle ilgilenmek zorunda olmasi onu kizdirabilir, kendisini haksizliga ugramis hissettirebilir. 9 aylik bir bebek yavas yavas hareketlenmeye baslamis, hecelerle konusmaya baslamistir ve tüm ilgiyi üstüne cekmeyi basarir.Büyük cocuk icin zor bir dönemdir.
Arkadasinizin bir gün belirleyip kiziyla o günlerde ayri aman gecirmelidir. Düzenli olarak ayni gün ve saatte annesinin sadece ona zaman ayiracagini bilmesi  onun kardesini kiskanmasini azaltir.Hala sevildigini önemsendigini hissetmesi icin mümkünse haftada bir gün anneyle birgün babayla kardesi olmadan zaman gecirmelidir.
Okul ile ilgili sorunlarda ögretmenleriyle iletisim icine gecmelisiniz. Evdeki kardes kiskancligi  disinda aile ici baska sorunlarin olup olmadigini ögretmenle görüsmeli gerekirs ebir danismandan yardim almalisiniz.
Sevgiler