Gönderen Konu: kızımdaki değişiklikler;  (Okunma sayısı 376 defa)

Çevrimdışı nesesemiz

• Yeni Üye
  • *
kızımdaki değişiklikler;
« : Mart 26, 2009, 01:37:05 ös »
MERHABA NİL HANIM;
Benim 15 aylık bir kızım var.. Gelişimi gayet iyi allaha şükür.. Ama son zamanlarda etrafındaki  kişilere karşı ben ve babası da dahil şiddet uygulayan hareketleri var....
İnsanları cimciklemek, insanların suratlarını tırmalamak gibi hareketler içinde. Niye yaptığını hala çözebilmiş değilim .... Kızdığı zamanda yapıyor ortada hiçbir şey yokkende bu hareketler içinde. Bu konuda yardım istiyorum... Neden böyle davranıyor bu hareketler karşısında biz ne yapmalıyız nasıl vazgeçirebiliriz..
İlginize teşekkür ederim....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: kızımdaki değişiklikler;
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2009, 03:19:41 ös »
MErhaba,
kizinizin yasinda cocuklar düsüncelerini kelimelerle ifade edemediklerinden bazen hiricn davranabiliyorlar.Duygularini disa vurmanin yollarini bilmedikleriden vurma tekmeleme isirma gibi davranislarla kizginliklarini ifade edebiliyorlar.Bu dönemde vurmanin yanlis oldugunu tepkilerinizle ögreteceksiniz. HErseferinde elini tutup sakin ama kararli bir ses tonuyor hayir vurmak yok diyeceksiniz. Ben kizim kückken kisa süre kucagimdan yere indiriyordum sonra yine aliyordum 1-2 defa yapti vazgecti.Ogullarimda ilk basta sac cekmeyi eglenceli buldular ayni sekilde hemen ellerini tutup sac cekmek yok dedim ve vazgectiler.cocuklar bebekler bizleirn tepkileriyle davranislarini pekistiriyor devame ttiriyor ya da sona erdiriyorlar.
Ayrica eger cevreden tv den görüdyse bu davranislari taklit ediyor olabilir.Bu nedenle mutlaka hayir demeli asiri olmayan ama davranisini onaylamadiginizi gösteren tepkiler vermelisiniz.
Sevgiler