Gönderen Konu: çocuksevgisi.com'un yeni yeğeni, hediyeciğimizin bebeğinin adı ne olsun?  (Okunma sayısı 1874 defa)

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
en iyisi böyle ayrı bir sayfa olsun dedim ::)

şimdi erkek isimlerinden d harfi ile başlayanlar;

doğu
doğukan
doruk
demir

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
Merhaba,deniz,deren,dalay ve en güzeli doğa bence.....Sevgiler   
                                                                      Gülşen

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
D harfiyle mi olacak kiz da erkek ismi de Hediye´cim? Bir düsünelim bakalim, Tuana ya sorayim hemen Tarkan der:)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ayyyy sayfa acilmis bizeeee harika cok sevindimmm :-* Harikasiniz yaaaa....

Ablacigim yani ya d harfiyle olsun mesela darkan :D yada damla ismine uysun... mesela dün görümcemden bi isim duydum ESILA cok begendim anlamida cok güzel...ama benim kocis bunuda begenmedi :D didem de takili kaldi o  :D

doga ismini bende cok seviyorum vede dogu ismine (saruhan hünel serce dizisinide ismi doguydu :D) bi tanidik o ne öyle dogu bati güney gibi diye dalga geciyor :-\

tekrar hepinize tesekkür ederimmmm canlarimm

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
bak görüyomusun kardeşimi anlıyor anlamlı isimlerden. hediyecim kardeşime (eşine)çok selamımı söyle vazgeçmesin kararından ;D tamam ya didem olcak kız olursa ;D
didem ismiyle en fazla "dido çikolata" diye dalga geçerler onun da bi zararı yok zaten :D hani ben bana söylenenleri söylüyorum ;D

erkek isimleri birkaç tane daha var beğendiğim; çağan, erim, cihangir(bu kuzenimin adı ;))

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
 :D :D :D söylerim dido ;)

didosum dido cokolatasi burda yok  :) türkiyeyede yilda bir kez ya gidiyor ya gitmiyoruz mesela bu yil yok fasülyeden dolayi o yüzden diyemezleeeerrrrr :D :D :D :D

didosum ayrica ilgin icin cok sagol :-*

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Darkan cok iyi :) Tuana hala keske bizim 3 bebeigmiz olsaydi anne birisi Tarkan olurdu diyor :o :o

Bu isim konusunda erkeklerin tepkileri hep ayni sanirim. Hic akla gelmeyecek cagrisimlar yapiyor onlara isimler.
BEn ekek ismi olarak "Devin" i cok seviyorum.türk dil kurumunda da var yani yabanci gibi de duyulsa Türkce de de anlami var.ama Serdar in aklina motor devini geliyormus diye istemedi:)
Kiz ismi aklimda suan yok ama bayiliyorum isim aramaya Hediye´ cim zaman bulunca sirf senin icin tekrra isim sözlüklerine bakacagim.Aylarca ne aramistik biz de.Aman yumusak g li isimleri ya da diger Almanca da bulunmayan türkce harfler iceren isimleri secmeyin cok zorlaniyor cocuklar.Anaokulunda basliyor sorun diger cocuklar söyleyemiyor.Ögretmenler ögrenmeye calisiyor ama cocuklar beceremiyor.Bir cocugun isminin dogru söylenememesi cok kötü.
Bend e DIla ismini Tuana da istemistim. Serdar türkce degil diye pek sevmemisti.UYudurk bir isim ve anlami yok ama Dalinda var bir de.Ben cok seviyorum söylenisini.Serdar her seferinde iykk diyordu:) Bri de cinsiyetini ögrensek ozaman kiz ya da erkek diye odaklasiriz aramaya. Ama didem de güzel bir isim aa bazi insanlar dogdem derse sasirmayin ;D ;D

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Serdar burayi okumaz umarim ama duramayacagim yazmadan, Hediye´cim erkekler estetik güzel isimler bulmada cok yetenekli degiller.Son güne kadar Serdar ind a begendigi isimlere hic isinamamisitm ve cok sükür ikna oldu. Sen de begendigin isimlerde ikna etmeyi dene.  :-X :-X :-X

Bu genel düsüncem ama dogdem ismini ben de begenirim :)
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2009, 10:51:08 öö Gönderen: Nil Tuncali »

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
ilk olarak devin ismi harika cok begendim bakalim babamiz ne diyecek ögrenir ögrenmez yazarim...

kiz isminde simdilik ayni fikirdeyiz hemen hemen... dilay ve didem i cok begeniyorum babamizda dideme onay veriyor...

ben simdi devinin anlamini merak ettim ona bakacagim..

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
hehehe bak ben onu unutyodum nil abalcım, evet dogdem de diyebilirler :D

gerçi dido reklamına sinir oluyorum ama, sürekli dodileyen tipler  :P o da ne demekse :P

Çevrimdışı **yeliz**

• Yeni Üye
  • *
  • annesinin meleği
slm isim arıyosunuz galiba ama harler önemli değil bence anlam olarak uyum benim için daha önemli örnek kızım hazal bi kızım daha olursa adını yaprak koyucam

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
evet arastirdim devin unisex bir isimmis baktim ben sirf erkek ismi zannediyordum..

bende bi ara su yagmur yaprak gibi isimleri aklimdan gecirdim yudum yada nehirde aklimdan gecirdigim iimer arasinda...

cok kararsizim yaaa :-\

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Hediye'cigim cinsiyet de belli olduguna göre artik isim konusuna iyice agirlik verebilirisniz degil mi? :)

Çevrimdışı funda-tuana

• Deneyimli Üye
Hediyecin hayırlı olsun ikinci kızın. Allah tamına erdirsin, kucağına almayı nasip etsin.

Ben beğendiğim isimleri yazayım belki sende beğenirsin.
Bizimkiler Tuana'ya uygun olanlar bana göre.

Tamara = Arapca, Hurma ağacı
Esila = Arapca, Zaval vaktinden gurup vaktine kadar olan zamandır
Mina = Arapca, Liman, Gökyüzü, Mekke’de dağ
Rana = Türkce, Güzel, Hoş
ŞEVVAL  = Türkce, Arapca, arap takvimin 10. ayı
LAMİA = Türkce, Parlayan, parlak

Bir de Ebrar var ama anlamını bilmiyorum, okumuştum biyerde ama bulamıyorum şimdi.
Bunlar kız isimleri

Bir de beğendiğimiz Erkek isimlerini yazayım

Baybora = Türkce, Fırtına
Burak = Türkce, Hz. Muhammedin Miraçta bindiği ata verilen isim
Bünyamin = Türkce, Hz. Yakubun oğlu
Ediz = Türkce,Değerli
Enbiya = Arapca, Tüm Peygamberler
Mikail = Türkce, 4 Melekten biri
Sarp = Türkce, Geçilmesi, çıkılması zor
Semih = Türkce/Arapca, Cömert
Sinan = Türkce, Sivri uç (mirzak)
Suad = Türkce, Mutlu
Taha = Arapca, Kur’anı Kerimin 20. Suresi
Tamer = Türkce, Tam
Timur = Türkce, Eski türkce’de demir
Toygar = Türkce, Çayır kuşu
Tufan = Türkce, Sürekli yağan yağmur
Tuğal = Türkce, Sancaktar
Ufuk = Türkce, Yerle göğün  birleşmiş gibi göründüğü yer
Tuna = Türkce, Avrupada bir nehir

Bizimkiler bu kadar
Birde Abimlerin isimlerini çok beğenirim METE ve MELİH

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
evet isim cok önemli benim icin ömür boyu tasiyacak sonucta yavrum bu ismi...

fundacigim esila benimde aklimdan gecmisti ama esim gönüllü bakmadi...
iki ay sonrada görümcemin kizi olacak oda mina koyacak:)

yani isim konusunda iyisin:)

erkek isimlerindende tuana uyan tuna bence;)