2004 eylül doğumlu kızımızı bu yıl devlet kreşine verdik.
Her şey çok güzeldi, okula severek ve isteyerek gidiyordu, öğretmenleri ve arkadaşlarını her defasında çok sevdiğini söylüyordu. Hatta sabahları kendi uyanıyor, kalkıp anne geç kalacağız hadi acele edelim diye acele edip kendi giyiniyordu.
Ne olduysa yarıyıl tatiline 7-8 gün kala artık okulda sıkıldığını ve gitmek istemediğini söylemeye başladı.
Tatil dolayısıyla babaanne ile birlikte kalıyor şuanda. Pazartesi sabah ayrılıyoruz cuma akşamı birlikteyiz. her gün 3-4 defa telefon ile görüşüyoruz.
Yaklaşık 3 gündür anne ben artık okula gitmeyeceğim demeye başladı. Bu arada bir sürüde neden ileri sürüyor.
Mesela; öğretmen sürekli oyuncakları toplayın diyor, ben oyuncak toplamak istemiyorum diyor.
Veya müdür öğretmen yemeğe gelmesin o geldiği zaman benim midem bulanıyor,
Ece bana bağırıyor ve beni sevmediğini söylüyor,
Arda benimle oynamak istiyor ben onunla oynamak istemiyorum falan filan bir sürü bahane.
Tabi bu arada okulun son 3 günü ağlayarak ayrıldı benden sende burada kal diye. ne olduğunu anlamış değilim, sorular soruyorum kızım sana kötümü davranıyorlar diye hayır diyor. Peki niçin okulu istemiyorsun diye sorduğumda, hiç sadece canım sıkılıyor okulda, ben okula gitmek istemiyorum senin işyerine gelmek istiyorum diyor.