Cocuklariniz arasindaki kavgalara karismamanizi öneririm.Hele olar bundan keyf alip gülüyorlarsa.Ikizler sosyal gelisim acisindan sanslilar cünkü dogduklari andan itibaren yanlarinda yasit bir cocuk daha var.Kendi hareketlerinin sonucunu deneyebilecekleri, iletisim kurmayi ögrenecekleri bir kardesleri var.Anne baba olarak cocuklarin tartismalari da kendilerinin halletmelerine imkan vermeliyiz.Birbirleirne zarar vermelerini engellemek maciyla bir gözünüz de onra hissettirmeden üstelerinde olmali tabi.
Benim ogullarim bugün 8 aylik oldular.Yuvalarna yuvarlana evin bir kösesinde bile olsalar birbirlerini buluyorlar.Oyuncaklarini cekistirip aliyorlar.Bir o cekiyor birtarafa bir digeri, gülmekten katiliyorlar.Bazen birbirlerine dis biliyorlar bazen düelloya davet eden bakislardna sonra gülmeye basliyorlar.Sadece izliyorum.Nezaman birsi sert bir oyuncakla digeirnin kafaisna vurmaya calisiyor ozaman müdahele ediyorum.Onlar kendi araarinda orta yolu bulmayi bu sekilde ögrenecekler.Sizin ogullariniz artik "Kurallari" kavrayabiliyorlar.Diger zamanlarda vurma ile oyunu ayirt etmeleir icin onlara anlatmalisiniz. Karsisindakinin canini acitmama kuralini ögrenebilirler.
Kolay gelsin