Gönderen Konu: özür dilemek, hangi zamanlarda???  (Okunma sayısı 583 defa)

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
özür dilemek, hangi zamanlarda???
« : Kasım 06, 2008, 09:16:48 ös »
Sevgili Nİl,
Bugün çok başını ağrıttım ama kafama takılan ve uzman görüşüne ihtiyaç duyduğum çok nokta var...

Benim annemde hoşlanmadığım bir davranış vardı, sanırım bana da geçmiş, suçlamak istemem belkide benden ona geçti bilemiyorum.
Özür dileme olayını çok fazla kullanır.
Mesela üniv. yıllarımda sınavım yok ama o var sanmış ve beni erken uyandırmış (asli görevi sanki) ben kızıyorum, söyleniyorum falan, özür diler,
anne neden çayı hazırladığını söylemedin, özür diler,
bazen kendi haklıdır ki, uyandırma meselesindeki bencilliğim gibi  :-X :'( :( özür diler,
şimdi ne yazıkki bende de var:
kızıma gereksiz zamanlarda bile özür diliyorum, yani sadece pardon demek yeterliyken, yada üzgünüm (başka ne olabilir?)
ben özür diliuorum, şimdi aynı davranış onda da var, ben de ona gereksiz yapmamalısın diyorum, ama ben yapıyorum, nasıl düzeltmeliyim, hem kendimi, hem onu yani bu durumu??? Mesela ne zaman özür dilenmeli??? buda önemli bence???

sevgiler ve şimdiden teşekkürler...
Öykü Ada - 02.01.2005

"biz büyüdük ve kirlendi DÜNYA"m

"giyne sakin ol nütfen"

www.gadigadi.blogspot.com

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: özür dilemek, hangi zamanlarda???
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2008, 08:02:37 ös »
Girne tam olarak anlayamadim, Ada hangi durumlarda özür diliyor?Yanis enin gereksiz olrak gördügün onun özür diledigi durumlardan örnek verir misin?

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2008, 07:13:00 ös »
Nİlcim, olaylar olurken bunu yazarım diyorum, derken sonra unutuyorum, aklıma gelmiyor, şimdi aklıma gelenleri yazayım. Mesela mutfakta iş yapıyorum arkam dönük, hızla gelipbana iki eliyle vurmuyor diyelim de şaka yapıyor, canım acıdı annecim bir daha yapma dediğimde özür diliyor,
yada, bir şey alırken başka bir şey yanlışlıkla yere düşüyor -düşmemesi gereken birşey ama- aaa dikkat et canım diyorum, özür diliyor
başka aklıma gelmiyor ama gün içinde biraradaysak en az 5 kere özür diliyor böyle durumlarda sadece pardon demen yeterli diyorum bazen, sence???
Öykü Ada - 02.01.2005

"giyne sakin ol nütfen"

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2008, 08:09:39 ös »
Girne'cim telasli arkadasim benim bu anlattiklarinda abartili birsey yokki.Ada nin birisinin canini acittiginda ya da yanlislikla da osla birseyi kirdiginda düsürdügünde özür dilemesi cok güzel.
Annenin e senin aliskanliklariniza gelince, bazi aliskanliklarimizi degistirmek cok zor oluyor. Ama senin bahsettiklerin göreceli kavramlar. Bazen bana göre gerekli gibi görünen bir özür sana göre gelmeyebilir.
Egitimle cocuklugumuzda kazandigimiz aliskanliklarimiz bizi en zor  terkedenler. Benim de annemden de bana cok fazla tesekkür etme huyu gecmis örnegin. Yavas yavas dengelemeyi ögreniyorum ama arkadaslarim ay yeter tesekkür edecek ne var deselerde ben 100 kere tesekkür ederim en ufak birseyde.
Kizinizin özür dilemesi bana normal sinirlar icinde geldi üstelik cok da güzel bir meziyet :)

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2008, 09:34:05 ös »
sağol canım benim, telaşlıyım dimi  ::)
bide sabırsızım ::) inanamıyorum ama kızıma karşı çoook sabırlıyım ben bile şaşırıyorum.
ah o teşekkür huyu bende de var, döne döne, ayol çok kibarız ne yapalım ;)
Öykü Ada - 02.01.2005

"giyne sakin ol nütfen"