Gönderen Konu: Bizimle aynı yatakta yatmaya başladı...  (Okunma sayısı 666 defa)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
Bizimle aynı yatakta yatmaya başladı...
« : Ekim 10, 2008, 04:43:22 ös »
Nil Hanım merhaba...

Nil Aralık'ta 5 yaşını dolduracak. Doğduğundan beri odası ve yatağı ayrı, ara sıra gece kalkıp gelmeleri dışında hep odasında uyudu bugüne kadar.

Fakat son zamanlarda gece yatarken bile direkt gidip bizim yatağımıza yatıyor ve biz yatarken kendi yatağına götürmeye kalksak bile uyanıp gitmek istemiyor. .

Bu durumun nedeni kardeşine beşik aldık yakınlarda, onu da yer olmadığından bizim odaya koyacağız, Nil'de bunu biliyor (henüz beşiği kurmadık, odada değil şu anda). Hatta onunda ilk doğduğu zaman (evimiz o zaman sobalıydı) küçük bir beşikle bizimle aynı odada uyuduğunu anlattık.

Anasayfada ki yazınızı ve bir yazı daha vardı onları okudum ve çok faydalı oldu bizim için. Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok mutlu olucam. Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Bizimle aynı yatakta yatmaya başladı...
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2008, 06:48:17 ös »
Merhaba Nilüfer Hanim,
Nil'in simdi yaninizda yatmak istemesi dogal. Nekadara kardesini istiyor görünse de onun sizinle ayni odada yatacak olmasi nedeniyle o da sizin yaninizda olmak istiyor.
O'n istedigi zaman yaniniza gelebilecegini ama yataginda yatmasi gerektigini söyleyebilirsiniz. Genelde yeni kardes gelirken bü+yük kardese yeni yatak alinir ve eskiy atak kardese kalir. Büyük kardeste yeni yatak hevesiyle yataginda yatar ama bu herzaman böyle olmayabilir de. Ama onunla birlikte istedigi yatak carsaflari alarak, onun odasinda birlikte ynei degisiklikler yaparak, istedigi begendigi kahramanlarin resimlerini yatagin karsisina asarak, yeni bir uyku arkadasi alarak onun kendi yatagini cekici hale gelmesini saglayabilirsiniz.Karanlikta parlayan yildizlar var örnegin tavana asmak cin falan o tür seyler deneyebilirsiniz.
Bebekler dogmadan önce Tuana onlarin kendi odasinda yatmasini istiyordu. Sizin odada yatmasinlar diyordu. onlarin besiklerini nereye koyacagimizi planliyordu.Ben hep "eger senin odanda yatarlarsa cok agladiklarindan sen hic uyuyamazsin , ertesi gün yorgun olursun bunu istemiyorum" diye acikladim. Olaya hep onun tarafindan yaklastim. Bebekler gece yemek yerler cok aglarlar seni hic uyutmazlar bizim yanimizda olurlarsa ben hemen sustururum sen rahatsiz olma diye iye anlattim hep.Kabullendi sonra "Yatmasinlar uyuyamam ben" demeye basladi.Ancak bebekle rgeldikten sonra sabahlari yanimizageldiginde onlari odad agörünce tramva gecirmis gibi agliyordu.Ona bunu kabullenmesi icin zaman verdik. Birlikte bebeklik fotografalarina baktik. Onun besiginin odasinin yaimida yattigi zamnalrin video kasetlerini seyrettik günlerce.Yapacak baska birsey yok.Istedigin zaman yanimiza gel dedik.Sabahlari erkenden aldik. Gece bizimle uyuyamiyor zaten Tuana ama yinede hafta da bir gece senin gecen olsun sen yatagimizda yat dedik.Ertesi günü cumartesi oldugundan yanimizda uyu dedik uykusuz da kalsan ertesi gün uyursun faland edik. Sadece birkez denedi. Bebekler yüzünden uyuyamadigini aladi ve hic bir cekiciligi kalmadi onun icin bizim odamiz.Bunlar benim tecrübelerim.Dedigim gibi odasinda bir degisiklik iyi gelebilir.Bir de bebegin besiginin yerini hazirlanmasini hep Nil ile yapmalisiniz o kaar verirse daha az kiskanir.
Kolay gelsin :)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
Ynt: Bizimle aynı yatakta yatmaya başladı...
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2008, 07:21:49 ös »
Çok teşekkürler Nil Hanım, iyi ki varsınız. Bu kadar işin gücün arasında bu kadar kısa zamanda bize cevap yazmanız, harikasınız. Tekrar teşekkürler...

Sevgilerrr...