Gönderen Konu: Anne olarak bir hafta yokum, cocuklarimi nasil hazirlamaliyim?  (Okunma sayısı 502 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
merhaba Nil

Biliyorsun ben bebek yüzme ögretmeniyim ve ekimde kismet olursa fethiyede bir otelde gidip orada Yüzme haftalari yapip sonrada dönüp evde bir hafta kalip sonra tekrar gitme durumum olacak. Yani bu gidip gelemeler 3 kez sürecek. Cocuklarim simdiye kadar ciddi bir sekilde benden ayrilmadilar. Yalniz otel ve tesisi bilmedigim icin ilk gittigimde Seline götüremicegem. Belki sonrasinda onu götürebilirimiyim bilemiyorum. Var sayalim götüremiyorum.

Cocuklarim rahatilikla bazi hafta sonlari bir geceligine Babaannelerinde kaliyorlar. Anneanne biraz uzak oldugu icin yalniz kalmadilar ama orada en cok annem ilgileniyor. Ikisinede cok alisiklar ve biraktigim zaman hic bir sorun cikarmiyorlar seve seve kaliyorlar. Bu benim icimi rahatlatiyor tabii. Yalniz simdi is icin gidip gelemeler büyük bir organizasyon gerektiriyor, cünkü ev ile ilgilenen bendim simdiye kadar. Bu ayarlanabilinir ama cocuklarimi duygusal acidan nasil hazirlamaliyim?

Koray'a 5 yasinda bahsediyorum anladigi icin. " Anne bir kac gün görmeyeceksin, calismaya gidecek dedim" ama her seferinde olumlu cevap alamadim. Gitmemi istemiyor ama hikaye seklindede olsa ona anlatiyorum.
Selin 2 yasinda oldugu icin pek birsey anlamiyor ve bana cok bagli. En cok o etkilenecegeni düsünüyorum. Trauma gecirmesinden endiseleniyorum.

Ben yok iken cocuklarla ilgilenme seklini söyle düsündük:
Selin bir hafta anneannesinde kalmasi ve Koray evde olucak. Okulundan dolayi. Babaanne gelip evde bakicak veya ikinci alternatif: Anneanne ile Dedemizin bize gelip ikisiyle evimizde ilgilenmesi, yalniz ikinci alternatif onlar icin yorucu olabilir. Birinci alternatif tercihimizdir veya hangi alternatif onlari en az etkiler? Bu cevabi biliyorum aslinda ama esimin okumasini istiyorum ;)
Simdiden cevabin icin tesekkür ederim.
« Son Düzenleme: Eylül 06, 2008, 08:53:57 öö Gönderen: manolya »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Anne olarak bir hafta yokum, cocuklarimi nasil hazirlamaliyim?
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2008, 06:53:57 ös »
Merhaba Manolya,
4 yas öncesi cocuklarin anneden uzun süre ayri kalmamasi daha dogru olur. Sen de yazmissin zaten bir defa gideceksin mümkünse digerlerinde götürecemissin. Eger organizasyonu zor olmayacaksa götürmeni öneririm. Yaninda anneni de alabilirsen tabiki en ideali olur. Sen kendini isine verebilirsin.
Bu bir haftalik ayrilik kizin icin zor olabilir evet ama bunu en aza indergemek icin benim önerim iki kardesi ayrimadan ve kendi evlerindeki düzenleri bozulmadan büyük anne ve babalarin size gelmesi.Zaten senden ayrilacaklar bir de birbirlerinden ve evlerinden ayrilirsa daha zorlanabilirler.
Babaannlerinde arada gece kaliyor olmalari cok güzel. Bu önünüzdeki ayriligi kolaylastiracaktir.Koray olumlu yanit vermese de  yasi geregi kolay atlatabilir ancak kizin zorlanabilir. Döndükten sonra sana daha asiri bir baglilik, senden ayrilma korkusu yasayabilir. Bunlar kesin olur diyemem ancak yasi gereki bu ihtimalleri de vurgulamaliyim.
Günlük ritualleri aliskanliklari bozulmadan kendi evinizde kalmalarini öneririm.
Sana da bol sanslar.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2008, 09:05:10 ös »
Manyolya kac gündür aklimda, yazmayi unuttugum birsey var her girdigimde yazacagim unutuyorum. Bir de önerim cocuklara bakacak kisiler eve gelecekse sen gitmeden önce gelsinler. Birkac güns en evdeyken büyükannelerle olsunlar. Sizin düzeninizie onlar alissin cocuklar da onlara. Senin gittigin gün gelecek olurlarsa hem senden ayrilik hem evde büyükannelerin olmasi daha zor olabilir.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2008, 09:36:49 ös »
Yanitin icin tesekkür ederim Nil :)