merhaba Nil
Biliyorsun ben bebek yüzme ögretmeniyim ve ekimde kismet olursa fethiyede bir otelde gidip orada Yüzme haftalari yapip sonrada dönüp evde bir hafta kalip sonra tekrar gitme durumum olacak. Yani bu gidip gelemeler 3 kez sürecek. Cocuklarim simdiye kadar ciddi bir sekilde benden ayrilmadilar. Yalniz otel ve tesisi bilmedigim icin ilk gittigimde Seline götüremicegem. Belki sonrasinda onu götürebilirimiyim bilemiyorum. Var sayalim götüremiyorum.
Cocuklarim rahatilikla bazi hafta sonlari bir geceligine Babaannelerinde kaliyorlar. Anneanne biraz uzak oldugu icin yalniz kalmadilar ama orada en cok annem ilgileniyor. Ikisinede cok alisiklar ve biraktigim zaman hic bir sorun cikarmiyorlar seve seve kaliyorlar. Bu benim icimi rahatlatiyor tabii. Yalniz simdi is icin gidip gelemeler büyük bir organizasyon gerektiriyor, cünkü ev ile ilgilenen bendim simdiye kadar. Bu ayarlanabilinir ama cocuklarimi duygusal acidan nasil hazirlamaliyim?
Koray'a 5 yasinda bahsediyorum anladigi icin. " Anne bir kac gün görmeyeceksin, calismaya gidecek dedim" ama her seferinde olumlu cevap alamadim. Gitmemi istemiyor ama hikaye seklindede olsa ona anlatiyorum.
Selin 2 yasinda oldugu icin pek birsey anlamiyor ve bana cok bagli. En cok o etkilenecegeni düsünüyorum. Trauma gecirmesinden endiseleniyorum.
Ben yok iken cocuklarla ilgilenme seklini söyle düsündük:
Selin bir hafta anneannesinde kalmasi ve Koray evde olucak. Okulundan dolayi. Babaanne gelip evde bakicak veya ikinci alternatif: Anneanne ile Dedemizin bize gelip ikisiyle evimizde ilgilenmesi, yalniz ikinci alternatif onlar icin yorucu olabilir. Birinci alternatif tercihimizdir veya hangi alternatif onlari en az etkiler? Bu cevabi biliyorum aslinda ama esimin okumasini istiyorum
Simdiden cevabin icin tesekkür ederim.