Gönderen Konu: tugcede ses yok..  (Okunma sayısı 609 defa)

Çevrimdışı tugcenin annesi

• Genç Üye
  • **
tugcede ses yok..
« : Ağustos 19, 2008, 02:55:07 ös »
merhabalar nil hanım
kızım 3,5 yasında .sosyal acıdan hep aktifiz .parka olsun ,oyun alanları olsun ,arkadaslarıyla bulustururum oynarlar ..evde olsun oyunlar oynarız ,kitap okurum ona kitapla ilgili sorular sorarım .yasına uygun dergiler alıyorum ...
ama gel gelelim dısarıda biri sevmek dahi istese basını ceviriyor veya aglamaya baslıyor.mesela bugun babası kendine parfum alırken ,satıcı abisi onada parfum surmek istemiş .ama tugce istememiş ordan cıkmak istemiş..
herzaman alısveriş yaptıgım markette bile boyle .kızlar hosgeldin tugce diyolar .tugce de ses yok..
alt katımızda tuhafiye var hm komsumuzlar .ona gecen gun toka verdiler hani konussun diye tugce de yine ses yokk ..
bu durumda biz neler yapmalıyız nil hanım?? yardımlarınız için cok cok tesekkur ederim

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: tugcede ses yok..
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2008, 08:16:35 ös »
Kizinizin davranislari cok dogal. Yabancilarin ona parfüm sürmesini istememesi hem dogal bir davranis hem de dogru bir davranis.
cocuklarin iyi tanimadiklari ya da hic tanimadiklari insanlarla iletisim kurma da zaman ihtiyaclari olmasi cok dogal.Bazi cocuklar tanimadiklari insanlarla iletisimde zorlanmasa da bazi cocuklarin yeni tanistiklari insanlarla iletisime gecmede zaman ihtiyaclari vardir. Cocugu zorlamamak, konusmasi icin onu mecbur etmemek gerekir. Siz zaten ona iletisim konusunda model oluyorsunuz, sizi gözlemliyor soyal davranislarinizi örnek aliyor.
Benim kizim da en yakin arkadaslariyla bile ilk bulustugumuzda ilk yarim saat tanimadigi insanlarla ilk 1 saat hemen iletisim kurmuyor. Yavas yavas yaklasiyor. Önce gözlemliyor, dinliyor eger birisi hemen onu kucagina almak isterse karsi cikiyor. Sonrasinda kendiliginden iletisime geciyor. Bu durumda cocukla göz kontagi biel kurmamak ve cocuga zaman vermek kendiliginden gelmesini konusmasini beklemek daha dogrudur.
Ayrica sokakta insanlarin hic tanimadikalri bebekleri cocuklari hemen ten temasiyla sevmeye calismalarini dokunmalarini dogru bulmuyorum.
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2008, 08:17:11 ös Gönderen: Nil Tuncali »

Çevrimdışı tugcenin annesi

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2008, 11:30:50 öö »
tanımadıgı kişlere boyle davranması normal ,bende katılıyorum size .fakat tanıdıgı kişilerede davranısı pek farklı degil.
bugun ananesi geldi .ona ayakkabı almıs .ne ananesini optu ,ne de ayakkabılar için tesekkur etti..giderken bile opmedi .bu aralar bu kız niye boyle anlamıyorum.buyudukce degişiyor..kendi dedigini ,istedigini yapıyor ..
tanıdıgı insanlarda boyle yaptıgında .biz nasıl davranalım? hani kızım bak op ,kızım tesekkur et gibi seyler soylemelimiyiz acaba??

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2008, 09:49:06 ös »
Atlamisim ben burayi  pardon :)
Cocuklarimiza görgü kurallarini ögretmemiz tabiki önemli. ancak bazi cocuklar bu konuda biraz cekingen davranabiliyorlar. Bu sosyal gelisim ilr ilgili bir konu. Dedigim gibi iyi bir model olmak cok önemli. Kiziniz sizin butür davranislarini kaydedecek ve ileride o da öyle davarnacaktir. Kizizla konusup eger tesekkür ederim diyemiyorsa ozaman o kisiye bakip gülümseyebilir. Insanin mimikleriyle hareketleriyle de düsünce ve duygularini belli edebilecegini anlatin.
Tuana da birkac ay öncesine kadar eline kim ne verirse versin tesekkür etmedne almaz verirken buyur demeden vermezdi. Girdigi yere selam vererek ayrilirken de hoscakal diyerek cikardi. Simdi ayni sizin kizinizda oldugu gibi ne tesekkür etmek istyior ne merhaba ne de hoscakal. Bana "sen benim icin de" diyor bazen bazen se demiyecegim. Ona "eger zorlaniyorsan gülümse en azindan karsindaki kisi senin aslinda tesekkür etmek istedigini ama söyleyemedigini anlar" diyorum. Sürekli insanlar yokken konuswuyoruz. esim de cok bozuluyor  bu duruma sizin gibi . ancak cocuklari zorlayarak sosyal gelisimlerini hizlandiramayiz. Bir de diger insanlarin yaninda onlara birsey ögretmeye kalkinca daha cok utaniyorlar.Ben kisaca fisildayarak tesekkür etmeyi unuttun annecim diyorum.Yalniz kaldigimizda konusuyoruz sürekli nerde nasil davranmaliyiz diye. Bizleri örnek aldiklarina göre yine dogru davranislari göstereceklerdir.