Epeydir ziyaret etmediğim için eski yerinde arıyorum sayfayı. Tabii ya artık 1-3 yaş aralığına girdi bebeklerimiz artık çocuk oldular.
Umut ağustos doğumlu olmasına rağmen bu sayfaya katılmakta hep tereddüt ettim çünkü 6.5 aylık doğmuştu ve hep 2-3 ay geriden geliyordu gelişmesi. Ama artık benim parmak oğlum büyüdü. Son gelişim kontrolunda artık 19 ayı yakaladığı müjdesini verdi doktorumuz.
Umut sabırsız olduğu kadar aşırı hareketli bir çocuk. Önce tabureye, arkasından masaya, arkasından da pencerenin pervazına çıkıp kedilere kuşlara laf yetiştiriyor. Devamlı ya 1 adım önünde ya 1 adım arkasında olmak gerek. Oturmanın ne demek olduğunu hiç bilmiyor. Çok güzel kalem tutup karalamalar yapıyor. Yemeği tamamen canının istediğine göre yiyor.Bazen çok güzel yerken bazen hiç yemiyor. Yeme konusunda Nil'den çok şey öğrendim. Bu sayede ne oğlum ne de ben hiç strese girmiyoruz.(Anneanne benim rahatlığıma bakıp strese giriyor, çocuğu aç bıraktın diye

) İnanın karnı aç olunca yiyor.
Sultan; Umut'da gezme meraklısı Arda gibi. Boyu uzadı kapıyı da açabiliyor artık ve attaaa diye çığlıklara başlıyor. Ayakkabısını buluyor. Giydir diye getiriyor. Ama dışarı çıkınca da hiç arabasında oturmuyor ki illa yürüyecek pardon koşacak.
Neyse Allah hepimize kuvvet versin çocukların arkasından koşalım. Yeterki onlar sağlıklı olsunlar değil mi?