Gönderen Konu: Küresel Isınma  (Okunma sayısı 1030 defa)

Çevrimdışı ETVO

• Deneyimli Üye
  • V I S I O N 2 0 1 2
    • Kişisel Gelişim Kitapları
Küresel Isınma
« : Aralık 01, 2007, 06:37:56 ös »
Yasemin Hanıma, çocuklarımızın geleceği olan bu dünya ve  KÜRESEL ISINMA hakkında yazdıkları için çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Çok faydalı bilgiler.

http://www.cocuksevgisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=223

Yeşil bir türkiye ve yeşil bir dünya dileklerimle.

Çevrimdışı yaspek

• Deneyimli Üye
Ynt: Küresel Isınma
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2007, 10:26:09 ös »
tesekkürler abdullah bey
umarım cocuk sevgisi olarak basaracagız,

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2007, 11:36:09 ös »
Yasemin küresel isinma ne yaziki hayatimizi tehdit ediyor ve böyle bir konuyu yeniden gündeme getirdigin icin sagol. Ben hergün bu konuyu düsünüyorum icimden ve etrafima bakinca cok üzülüyorum. Suan bile disarkdaki o kömür kokusu burnuma gelince cok üzülüyorum. Nefes aldigimiz bu hava ile ne kadar oksijen gidiyor acaba hücrelerimize? Oksijen bar dedikleri yerlere artik oksijenmi almaya gidicegez yakin zamanda? Ürkütüyor beni...

Ben tabii yine gözlemlerimden bahsedicegem ::) Bütün yaz boyunca herkese aman suyu harcamayin dediler ama merak ettigim dogrusu hala insanlar dikkat ediyormu ? Istanbulun her kösesinde belediyeninin kocaman pankartlari ile karsilasiyorum, istanbul suya kavustu melen cayi projesi bitmistir gibi birseyler var... sanki sorun ortadan kalkmis gibi bir izlenim birakiyor insanda...ama malesef öyle degil...

Büyüksehirde nasil cevre korunur ? Bir durup düsünmek gerek tabii.  Hergün binlerce arabalar yollarda. (Birde bir gün bir program izledim, kamyoncularla ilgili, Türkiyede hala 1950lerden kalma kamyonlar var, onlardan cikan artiklari düsünebiliyormusunuz? Hergün yeni siteler yaparak agiclar yok ediliyor. Sonrada nicin yagmur yagmiyor? Hangi yolda bisiklet ile dolasilirki? Hangi kisi isyerine bisiklet ile gidiyor? Avrupada bu cok yaygin. Iki üc tramvayla iki üc metro yoluyla olacak is degil. Tren yollari yok. Denizlerde balik kalmadi ama insanlar hala balik yiyor ?
Birde benim en gicik oldugum sey burda,  Insanlar alisverise gidince kendi alisveris cantasi yerine 10 tane poset torbalara doldurulup dönüyor. Onca plastik cöplere gidip atmosfere gidiyor...Gecen gün Kadiköyde yürürken, pilleri atmak icin bir kutu koymuslar, harika bir düsünce ama insanlar onun yerine, sigara izmaritlerini ve cöplerini atmislar. Belki simdi düsüneceksiniz, yine oraya koyup yere atmamislar yaa... eh oda bir bakis acisi...

Birde benimde anlamadigim dünyadan onca heyet bir araya geliyorlar ve küresel isinma hakkinda konusuluyor cevremiz hakkinda konusuluyor ama aslinda cokta fazla cözüm ortaya cikmiyor ? Onca yolu tepip Ucak ile gidip Kerosin harciyorlar.

Birde su Diesel motorlar, araclarda, bir cok okul serviclerin motorlari diesel ve simdilerde bu cok moda oldu burda, benzinden bir kac kurus daha ucuz oldugu icin ama aksine diesel motor havayi daha cok kirletigini kac kisi biliyor? Avrupada bunun icin hergün savas veriyorlar, yeni filtreler üretiliyor arastiriliyor, bu konuda son zamanlarda cok fazla bilgim yok aslinda ama diesel motorun zarari cok!

Yasemin seninde yazinda bahsettigin önlemler gibi tabii cevre önce kendi evimizde basliyor. Yag artiklarini lavaboya degil bir kaba koyup cöpe atmak. Kartonlari gazete kagitlari ayirmak. Piler sakin ve sakin cöpe atmamak. Bir Pil diyip gecmemek mutlaka Pilleri ayirmak. Bilhassa ucuz pillerin icindeki katium dergi yüksek ve bu topraga karisiyor. Cam kavanozu normal atarsam ne olacak dememeli. Kesinikle ayirmak gerek! Optimist olmak istiyorum cocuklarima iyi bir gelecek birakmak istiyorum ama aslinda cok pesimistim ??? off off..

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2007, 12:46:39 ös »
  Yasemin tesekkur ederim , gercekten de hepimizi surekli dusundugu ama bu konuda sadece dusunmenin yeterli olmadigii bildigimiz, elimizden geldigince uygulamaya gecirdigimiz tasarruf onlemleri ...
   Keske daha cok isnan bu sekilde harekete gecse , duyarlilik sadece dusuncelerde sozledre kalmasa....
   Cok tuketen bir nesil olduk , korkarim ki bizden sonra gelen nesiller daha da tuketici olacak gibi gorunuyor...
   Cocuklarimiza bu konuda verecegimiz egitim cok onemli...
   Bundan de ne cikar ne olur diye dusunmeden surekli  uygulama lazim...
   Para bizim ama dunya hepimizin ...Ilerde parani satin alamayacagi coook seyimiz olacak...Insallah olmaz diyerek mucadeleye devam...

Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"