Gönderen Konu: ısırma problemi  (Okunma sayısı 757 defa)

Çevrimdışı sahnur

• Genç Üye
  • **
ısırma problemi
« : Mayıs 22, 2006, 08:47:13 öö »
sevgili nil ne zamandır sormak istiyordum ama hep geçer nasıl olsa diş çıkarma yüzündendir diye sormamıştım 13,5 aylık bir oğlum var şimdiye kadar 2 tane dişi çıktı sürekli ısırma derdinde eline geçen herşeyi ısırıyor bu dönemde bebeklerin öğrenmeleri oral yolla oluyor o yüzden ilk başlarda pek önemsemiyordum ama son dönem özellikle kollarımı ısırıyor morartacak şekilde hemde kollarım resmen mosmor yapma oğlum ısırma dediğim zaman da dinlemiyor arada o ısırmaya çalıştıkça bende saçını çekiyorum saçı acıyınca bırakıyor bu ne kadar doğru bilmiyorum ama onu bu huyundan nasıl vazgeçireceğimi inan bilmiyorum hayır ın anlamını nasıl öğretmeliyim oğluma yaramazlık yaparkende kendine zarar verecek şeyleri evde mümkün olduğu kadar ortadan kaldırdık ama biz yapmasını istemediğimiz şeylerde hayır diyoruz parmağımızla hayır işareti yapıyoruz yüzümüze bakıp gülerek bekliyor sırıtarak devam ediyor tekrar yaramazlık yapmaya ona yasakları hayırları ve ısırma olayını nasıl öğretebilirim daha geç olmadan