Gönderen Konu: ağustos 2005 bebekleri  (Okunma sayısı 2424 defa)

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
ağustos 2005 bebekleri
« : Temmuz 18, 2007, 02:42:53 ös »
ağustos 2005 bebeklerini çağıran kimse olmamış şimdiye kadar. ben sorayım bari... :)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ynt: ağustos 2005 bebekleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2007, 04:56:37 ös »
agustos degil ama eylül olabilir mi bitanem benim kizim eylül 2005 dogumlu...

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2007, 06:39:18 öö »
merhabalar, gunaydın hediye
olsun olsun 1 ayımı ayırcam şimdi bu guzel kız için... efe bera ağustos 2005 doğumlu, baktım kimse ağustostan bahsetmemiş yazayım dedim. :)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2007, 07:56:10 öö »
dogum gününüz yaklasiyor desene... :)
bizimki nede az kaldi...

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2007, 10:21:26 öö »
evet yaklaşıyor doğumgunumuz şimdiden duşunyorum neler yapabiliriz diye. damlamız da pek suslu pek guzel gözukuyor fotoğrafında maşallah. Allah cumlesinin evladına sağlıklı ömurler versin inşallah.
hemen sana bir soru sormak istiyorum, sen tuvalet eğitimine başladınmı? başladıysan neler yaptın? bizimki bu aralar sadece bezine yaptığını söylyor ama oturağa oturmak istemiyor, ben de zorlamıyorum.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2007, 10:42:14 öö »
Merhaba didem.

Tuvalet egitimine baslamadan önce bebisler yapdiktan sonra degil önce demeleri gerekli, ayrica tuvalete oturma istegi ile de hazir olduklarini belli ederler. Nil ablamin anasayfada bu konu ile ilgili yazisi var. Okumani tavsiye ederim.

bak burda  :)

http://www.cocuksevgisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=179

sevgiler sana ve kuzucuguna
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2007, 11:48:23 öö »
merhba sibel

evet ben bu konuyla ilgili başka kaynaklara da baktım zaten hemen hemen hepsi aynı mantık ama deneyimler de önemli diye düşünerek sordum. teşekkür ederim. senin açelyan ne zaman başlamıştı söylemeye. aslına bakarsan çocuktan çocuğa farkediyor ama ben bazen acaba geçmi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. daha doğrusu biz fazla üstüne düşmüyormuyuz diye düşünüyorum. bir yandan da zorlamanın ya da ısrarın ne derece sakıncalı olduğunu biliyorum. biraz kafam karıştı yani.

teşekkürler ilgine görüşmek üzere...

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2007, 11:59:49 öö »
merhaba didem.

Biz gec basladik desem  ::) Yani ben asla sIkmadim acelyami, ayrica etrafimdan cevremden gelen, "aaaaa, daha altini mi baglattiriyor" tepkilerine de kulak asmadim. tatli cadim tam 32 aylikti, kendiliginden "anne ben büyük abla oldum, bezimi cikar, bezi bebekler takar" demesiyle hersey cabucak gelisti. Ve kolayca atlattik o dönemi. Bunu basarmadan önce Lazimliga oturmayi pek sevmiyordu, arada sirada tuvalete adaptör ile oturuyordu, evin icinde bahcede bezsiz dolasiyordu, haliyle altina kacirdigi da oluyordu, ama asla azarlamadik. Büyütmemek lazim, kendini bu konuda kasmaman lazim, kaynaklarda verilen örnekler, sinyaller gercektende o sekilde. Sinyalleri beklemek lazim  ;)

Sevgiler sana ve efe bera´ya  :)
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2007, 12:21:46 ös »
 :) valla ben geçmi diye düşünüyordum ama dediğin doğru sanırım bazı şeyleri biraz da zamana bırakmak lazım. biraz da vurdum duymaz olmalıyım çevreye karşı sanırım. :-\ ya iyiy ki gelmişim buraya en azından bir konuda biraz daha rahatladım. çevremdeki samimi arkadaşlarımın çoğunun çocuğu efe bera dan küçük ya da bu konuları unutacak kadar büyük. böyle şeyleri sormaya paylaşmaya ihtiyacım vardı. sağolasın. :)

bizden de cici kızlarına sevgiler...

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2007, 12:28:06 ös »
didemcigim cocuklarin birbirinden farkli olduklari gibi gelisimleride farkli. Yani sen asla cevrenden gelen negatif tepkilere bakma. önemli olan cocugunun hazir olmasi, bak biz (gec) basladik ama sorunsuz atlattik yani tam zamaniydi. Erken baslayan ama hem annenin hem cocugun yiprandigi nice örnekler biliyorum bu tuvalet egitimi konusunda. Rahat olmak lazim. Asla acele etmemek lazim. herseyin belli bir zamani var bazi cocuklarda erken bazilarinda gec. Ama her cocugun bu zamana gelmesini beklemek lazim  ;) bak bizim anaokulumuzda bizim grupta bir cocuk var, cocuk tam 4. dogumgününden 4 ay sonra birakti bezi. Ama burada ailenin cevresinden hic kimse "aaaa, ne kadar ayip, daha halen mi bezleniyor" demedi. Ayiplanacak bir durum degil asla. Her cocuk farkli, ve gelisimleride farkli bu kadar. Icini ferah tut  ;)

sevgiler...
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı nane

• Yeni Üye
  • *
    • Kaan
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2007, 09:15:06 öö »
Merhaba Didem, aslında ağustos bebeklerini kimse çağırmamış demişsin ama temmuz- ağustos bebekleri adı altında bir başlık var forumda. Ama çok durgun.
Biz tuvalet eğitimine başladık. Fena de gitmiyor. Hatta geceleri bile bağlamayım artık kaldırıp götüreyim tuvalete diyordum ama (çünkü bazen sabaha kadar hiç yapmadığı oluyordu), bu aralar içtiği bardak bardak sudan dolayı illaki yapıyor. Erteledim o yüzden gece işini. Biz gündüz evde hiç bez bağlamıyoruz. Ama -oğlum altında bez yok o yüzden çişin gelince söyle tuvalete gidelim- cümlesini ara ara tekrar ediyorum. Bazen o söylüyor, bazen ben anlayıp götürüyorum, idare ediyoruz. Tabi hiç kaçak olmuyor mu elbette oluyor. Ama kaslarının geliştiğini farkedebiliyorum. Dışarı çıktığımızda göze alamıyorum ama yine de. Yani ne kadar tutabileceğini bilmediğim için.
-Gülseren-

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2007, 10:21:20 öö »
merhaba nane, tanışalım ismini de yazarsan. farketmemişim hepsi yıllarıyla yazılı olduğu için ağustos 2005 yoktu ben de bu başlık altında da olsun istedim. efe bera oturağına oturmak istemiyor şu an, ben de zorlamıyorum kesinlikle ama bu aralar sevdiği bir tavşancığı var onu oturtuyor oturağına çiş diye. :) geçen de yanıma geldi çiş dedi hadi beraber yapalım dedim altını açıp oturttum ama hemen kalktı ve kalkar kalkmaz da ayakta yaptı çişini sanırım bu da önemli bir aşama. çünkü yaklaşık 12 gün önce sibelle konuşmuştuk bu konuyu. o zaman bu aşamalara da gelmemiştik. sibel de onun yapmadan önce söylemesi gerekiyor dedi ama oturmak istemiyor işte. sen sanırım bu evde bez bağlamama işine de hemen başlamamışsındır. ondan önceki süreçlerde ne yapmıştınız? uzmanların yazıları mutlaka faydalı ama sibelin dediği gibi her çocukta aynı olmuyor süreçlerin gelişimi ya da onları buna ikna etmek.

Çevrimdışı nane

• Yeni Üye
  • *
    • Kaan
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2007, 11:47:38 öö »
Öncelikle ismim Gülseren.
Biz Kaan çok küçükken bile yavaş yavaş tuvalet eğitiğimine başlamıştık. Yani kaka yapacağını anladığımız vakit, hemen tuvalete götürüyorduk. O da yapıyordu. Ama doktorumuz çok erken olduğunu söyleyip, bizi vazgeçirdi. Biz de erteledik. Ben çalışıyorum, Kaan'a annem bakıyor. Ve annem bu konuda çok istikrarlı. Yaz başında bezi attı ve gündüzleri hiç bağlamamaya başladı. Ne yalan söyleyim Kaan akşam eve geldiğinde ben bağlıyordum ilk önceleri. Çünkü zor bi şey sürekli takip etmek gerekiyor. Ama sonra annemin baskısıyla ben de bağlamamaya başladım. Biraz zorlandım dakikalarca banyoda oturmak gıcık bir durum. Ben Kaan'a şu müzikli lazımlıklardan aldım. Bilmiyorum etkisi oldu mu? Ama annemlerde ondan yok, klozet aparatı var. Onu kullanıyorlar. Bir de bizim çok avantajlı olduğumuz bir durum var. Kaan'ın üç tane kuzeni var. Birisi büyük. Gerçi üçü de büyük Kaan'dan ama Kaanla çok ilgililer. Ve sürekli içiçe yaşıyorlar. (Çok şükür). Birisi 7, diğeri 10 yaşında. Onlar ne yaparsa Kaan'da aynısını yapmaya çalışıyor. Onların tuvaletlerini altlarına değil de tuvalete yaptıklarını gördüğünden beri daha iyi gidiyor. Hatta küçük bir hoşluk daha söyleyim Kaan artık çişini ayakta yapmak istiyor.
-Gülseren-

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #13 : Ağustos 01, 2007, 12:05:07 ös »
memnun oldum gülseren, bizim oturağın müziği yok dediğin gibi belki o da bir yarar sağlayabilir. zaten genelde doktorlar 2 yaşından önce tavsiye etmiyorlar tuvalet eğitimini ama her çocukta da değişebiliyor. efe beram da 16 ağustosta girecek 2 yaşına, fazla üstelemiyorum o yüzden, zaten çişin geldimi ya da kakan geldimi diye sormanın da sakıncaları olduğundan şu an sabırlı bir şekilde bir süre daha çişinin geldiğini söylemesini bekliyorum sonra ikinci süreç olarak bez bağlamamayı deneyebilirim. teşekkür ederim güzel bir paylaşım oldu. sana ve kaana bizden sevgiler. :)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #14 : Ağustos 01, 2007, 12:13:06 ös »
selam kizlarrrr

bende damlami bir kac defa tuvalete oturtturdum ve yaptida ama sonra altina kacirdigi zaman sabrim yok hemen geri bagliyorum ama yavas yavas baslamaya istiyorum tuvalet egitimine...
ayrica minik kaanada tebrikler