Gönderen Konu: Yorum  (Okunma sayısı 27846 defa)

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
Ynt: Yorum
« Yanıtla #225 : Haziran 08, 2007, 01:17:18 ös »
Seda, yazınla ilgili olarak da, sade cümlelerle, yüklü bir anlatım olmuş, ne güzel ve yalın bir şekilde özetlemişsin işi. internette chat olayı yani tanımadığım insanlarla konuşma fikri bana hep itici gelmişti zamanında, sadece üniversitedeyken arkadaşlarımla konuşurdum, ama şimdi geldiğim nokta, hayatlarını bildiğim, kendilerini resimlerden-yazılardan ayrıntılı tanıdığım, günlüklerine ve bu sayede gündelik yaşamlarına konuk olduğum, ve bebeğimle ilgili başıma ne zaman sıkışsa, klavyeye sarıldığımı, büyük buluşmada ilk kez yüzünü gördüğüm ama sımsıcaklıklarını hissettiğim insanlarla tanıştım. bazen şikayet etsemde, internetsiz bir yaşam artık düşünemiyorum ben...
(cümlelerim felaket olmuş ama düzeltemedim, özne yüklem sıfır yani ::) :o :P 8) ;))
« Son Düzenleme: Haziran 08, 2007, 01:18:21 ös Gönderen: özgür_ruh »
Öykü Ada - 02.01.2005

"biz büyüdük ve kirlendi DÜNYA"m

"giyne sakin ol nütfen"

www.gadigadi.blogspot.com

Çevrimdışı nosa

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #226 : Haziran 11, 2007, 06:57:45 öö »
Sedacığım ne güzel tanımlamışsın ,"internet anneleri". Benim de hep çekindiğim,kuşkuyla yaklaştığım bir şeydi ;tanımadığım insanlarla yazışmak. Girdiğim forumda çok uzun süre sadece okuyucu olduktan,aktif olmaya başlayınca da bir süre kişisel bilgilerimden bahsetmekten özellikle sakındıktan sonra ben de dahil oldum bu samimi ortama.Anne olmanın getirdiği farklı bir ortam var burada,ortak paydamızın en değerli varlıklarımız olmasının getirdiği farklı,samimi,güvenli,saygılı bir ortam.Başka başka şehirlerden,yaşadığım şehirden yeni arkadaşlarım oldu. Bütün sıcaklıklarıyla misafir ettiler beni :)  :-* Sanallıktan çıkıp,olabildiğince gerçek oldular artık benim için.
Girne'ciğim yazını okuyunca seni ve Öykü'yü özlediğimi farkettim. Kimbilir ne kadar büyümüştür tatlı kızın. Görüştüğümüzde çayı bardaktan bardağa aktararak içme konusunda ki ısrarı bence ilginç ve özgün bir çocuk olacağının işaretiydi zaten :D Ben ona değişik tuz poşetleri biriktirmeye başlayayım buradan koleksiyonu için  :-*
Bu arada Girne anlatımını her zaman büyük bir keyifle okuduğumu da eklemeden geçemeyeceğim.

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
« Yanıtla #227 : Haziran 12, 2007, 09:50:14 öö »
Saynur bana hep güç ve güven veriyorsun, seni tanıdığım için çok şanslıyım, Öykü kuzuyuda tanımak istiyorum.
iyiki varsın  ;) :-* :-* :-*
Öykü Ada - 02.01.2005

"giyne sakin ol nütfen"

Çevrimdışı nosa

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #228 : Haziran 12, 2007, 09:54:14 öö »
Sen de iyi ki varsın Giynecim :) :-* :-* :-*

Çevrimdışı nosa

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #229 : Haziran 19, 2007, 07:23:01 öö »
Devrim ne kadar güzel yazmışsın,ne kadar güzel...Tanımlamaların,anlatımın...Büyük bir keyifle okudum yazını ve ben de imzamı attım altına.Sevgilerle...
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2007, 07:23:26 öö Gönderen: nosa »

Çevrimdışı D.Toyran

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #230 : Haziran 19, 2007, 10:19:33 öö »
Saynur yazımı beğendiğine çok sevindim.Bizi bize anlatmaya çalışıyorum aslında.Bu yüzden kendinizden birşeyler bulduysanız ne mutlu.Benden de sevgiler.
Devrim 05/03/1973
Arhan  12/02/2006

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
« Yanıtla #231 : Haziran 24, 2007, 09:08:14 ös »
NE güzel yazmışsın Devrim, eline sağlık, yani kalemine. Yüklü ifadelerin, çok sayıdaki yüklemli cümlelerinle hayatın özeti gibi, duyguların dışa vurumu gibi, annelik gibi, güçlü, yüklü olmuş,çok güzel olmuş.
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2007, 09:11:46 ös Gönderen: özgür_ruh »
Öykü Ada - 02.01.2005

"giyne sakin ol nütfen"

Çevrimdışı D.Toyran

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #232 : Haziran 25, 2007, 07:41:44 öö »
Girne çok teşekkür ederim,beğenmen benim için çok önemli.Bu yazıları yazarken beslendiğimiz yerleri biliyorsun.Yazı yazmak bu beslenmenin diyeti gibi,yazmak,paylaşmak ve böylece bünyeden atmak lazım.Güzel olan bu...
Devrim 05/03/1973
Arhan  12/02/2006

Çevrimdışı birsel

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #233 : Temmuz 07, 2007, 12:22:44 öö »
Devrimcim çok güzel olmuş yazın biraz geç okudum o yüzden yorumun gecikti. kök salmak çok güzel ama o kökleri zamansız bırakıp gitme korkusu olmasa...

Çevrimdışı D.Toyran

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #234 : Temmuz 23, 2007, 03:03:36 ös »
Birselcim teşekkür ederim.Korkular konusunda çok haklısın.Benim de çok düşündüğüm bir konu,mutlaka onunla ilgili de yazacağım.
Devrim 05/03/1973
Arhan  12/02/2006

Çevrimdışı D.Toyran

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #235 : Kasım 16, 2007, 11:03:11 ös »
Manolya hoşgeldin.Köşe yazılarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Çünkü başka bir kültürde yetişmiş olman ve özellikle o kültür içerisinde bir çocuk yetiştirmiş olman  eminim bize çok katkıda bulunacaktır.Seninle zaten yakın oturduğumuz için görüşme fırsatımız oluyor ve bu görüşmelerden oldukça beslendiğimi belirtmek isterim.
Yazını çok keyifle okudum.Hatta bu konu üzerine eminim daha söyleyecek çok şeyin olacaktır.Tespitlerin çok yerinde.En etkilendiğim tespitlerden birisi,oyuncaklar üzerinde belirtilen yaş sınırlamaları hakkındaki yorumun.Aslında bu oldukça evrensel bir yanılgı.Çok enteresandır ki,ben Arhan'a oyuncak alırken,bu yazıları çok dikkate almıyorum.Elbetteki güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde,oyuncakla oynarken mutsuz olmasını sağlamayacak şekilde seçimler yapıyorum.Ve istediği gibi oynaması konusunda onu serbest bırakıyorum,zaten zaman içerisinde o kendi yaratıcılığı ile orjinal oyun şekline ulaşıyor.

Bir diğer konu da dediğin gibi sokaklar boş.Bazen oyun alanı bulmak zor bazen de oyun oynayacak çocuk.Büyüklerin dünyası da çocukların dünyası gibi tenhalaşıyor.Çevreye,insanlara geleceğe duyulan güvensizlik bizi kabuğumuza çekilmeye zorluyor.Eskiden sokaklarda özgürce ,başımızda kimse olmadan oynarken,şimdi oğlumu sokakta yalnız bırakma fikrini düşünemiyorum bile.

Çocuklarımızı korumak,güçlendirmek,hayata hazırlamak konusunda yapılacak çok şey,savaşılacak çok konu var,hepimize kolay gelsin.

En kısa sürede başka yazılarını bekliyorum,çünkü senden öğrenecek şeyler çok...
Devrim 05/03/1973
Arhan  12/02/2006

Çevrimdışı yaspek

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #236 : Kasım 18, 2007, 11:40:35 ös »
manolyacım
yazın harika olmuş,baska bakış acıları bizim için cok önemli,belirttiğin oyuncak secimi benimde kafamda aldıklarım konusunda soru işaretlerini cevapladı.tesekkürler.
köşen hayırlı olsun arkadasım,

devrim sana cok katılıyorum,günümüz gidgide güvensiz ve yanlızlıga iter duruma getirdi cocuklarımızı,ben sokakta büyüdüm :))) ama cocuklarımı bırakamıyorum,evdede sınırlılar

ülkemizin oyun alanları için cok calışması gerek cok,olay sadece park yapıp bırakmak olamamlı

Çevrimdışı ETVO

• Deneyimli Üye
  • V I S I O N 2 0 1 2
    • Kişisel Gelişim Kitapları
« Yanıtla #237 : Kasım 19, 2007, 08:52:43 öö »
Merhaba Manolya Hanım,

Köşe yazınızı ilk çıktığı zaman okumuştum. Ama eğer içimden geldiği gibi bir yorum yapmaya kalkışsaydım, sizin yazınızı bir kez daha yazmak zorunda kalacaktım. Bu gün sakin kafa ile birkez daha okudum. O kadar güzel konularda hatırlatmalar yapmışsınız ki, her bir hatırlatma, ayrı bir köşe yazısının konusu. Bu kadar konsatre bilgiyi bir arada bizlere ulaştırdığınız için çok teşekkür ederim. İsvicreli cocuk doktorunun “Remo Largo” kitabida ilgimi çekti. Bu kitabın Türkçe basımına ulaşabilir miyiz? Araştıracağım ama araştırmamı size sorarak başlatmak istedim.

Sağlık ve Başarılar dilerim
Abdullah Deveci

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #238 : Kasım 20, 2007, 11:39:37 öö »
Devrim öncelikle ben sana tesekkür etmek istiyorum, bu yazida seninde türkcemi düzelterek emegin gecti. Birde bu benim icin ve ailem icin gecen zor seneyi senin varliginla, bu mega kent'de ilk kucak acip ilk isindigim kisisin, cok özelsin  ;). Senin gibi birinide tanidigima kendimi cok ama cok sansli hissediyorum. Türkiyede istanbulda anlamadigim bir cok konudada bana aciklik getirmisindir.

Yasemin zaman ayirip okudugun icin sanada cok tesekkür ederim. Oyuncak konusunda Yanki yazgan'in kösesinide okumani tavsiye ederim.

Abdullah bey sizede sonsuz tesekkürler, ama dogrusu ilk yorumunuzuda merak ettim ;D. Belki yazdiklarim insanlara bir klişe gibi gelebilir ilk basta ama benim gördüklerim ve yasadiklarim bundan ibaret ve gercegin tam kendisi. Yalniz umutsuzluga kapilmiyorum, cevremdeki insanlari bu konuda bilinclendirmeye devam edicegem. Cember ne kadar ufakta olsa el birligi ile genisletmemiz gerek, herkes üstüne düsen payini yapmali diye düsünüyorum.

Remo Largo türkceye cevrildigini zanettmiyorum, ama almanyada kesin almancasini bulabilirsiniz. Isvicredeki annelerin kütüphanesinde muhakak olan bir kitaptir. "Babyjahre", "Kinderjahre". Birde ayrilmis cocuklarin nasil mutlu olmasi gerek diye bir kitap yazdigini biliyorum ama suan ismini hatirlamiyorum. Kitaplari her zaman yeniden eline alip okunuacak tarzda. Size söyle yapin böyle yapinda demiyor zaten, cok sade bir dil ile cocuklarin gelisimi hakkinda bilgi veriyor, sizde bunu bir kirmizi ip gibi pesinden gidebiliyorsunuz.

Hepinize kolay gelsin!

Çevrimdışı ETVO

• Deneyimli Üye
  • V I S I O N 2 0 1 2
    • Kişisel Gelişim Kitapları
« Yanıtla #239 : Kasım 20, 2007, 12:14:46 ös »
Merhaba Manolya Hanım,

İlk yorumum, önceki yorumunda da dediğim gibi sizin yazınızın aynısı olacaktı,
Gerçekten o kadar değişik konularda bilgiler vermişsiniz ki, her bir konu için, katıldığımı söyledikten sonra ayrı ayrı takdir ve tebrik etmem gerekecekti. Bundan da asla sıkılmam, ama okuyucu için sıkıcı olur düşüncesi ile yapmadım. Ama inanın çok hassas konulara değinmişsiniz. Her bir paragraf için tekrardan teşekkürler.

Herşeyden önce hayat mücadeleniz ve hayat tarzınız takdiri zaten hak ediyor. İyiki buradasınız, cocuksevgisi.com'un seviye ve kalitesine değer katıyorsunuz.   

Ellerinize sağlık
Abdullah Deveci