Manolya hoşgeldin.Köşe yazılarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Çünkü başka bir kültürde yetişmiş olman ve özellikle o kültür içerisinde bir çocuk yetiştirmiş olman eminim bize çok katkıda bulunacaktır.Seninle zaten yakın oturduğumuz için görüşme fırsatımız oluyor ve bu görüşmelerden oldukça beslendiğimi belirtmek isterim.
Yazını çok keyifle okudum.Hatta bu konu üzerine eminim daha söyleyecek çok şeyin olacaktır.Tespitlerin çok yerinde.En etkilendiğim tespitlerden birisi,oyuncaklar üzerinde belirtilen yaş sınırlamaları hakkındaki yorumun.Aslında bu oldukça evrensel bir yanılgı.Çok enteresandır ki,ben Arhan'a oyuncak alırken,bu yazıları çok dikkate almıyorum.Elbetteki güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde,oyuncakla oynarken mutsuz olmasını sağlamayacak şekilde seçimler yapıyorum.Ve istediği gibi oynaması konusunda onu serbest bırakıyorum,zaten zaman içerisinde o kendi yaratıcılığı ile orjinal oyun şekline ulaşıyor.
Bir diğer konu da dediğin gibi sokaklar boş.Bazen oyun alanı bulmak zor bazen de oyun oynayacak çocuk.Büyüklerin dünyası da çocukların dünyası gibi tenhalaşıyor.Çevreye,insanlara geleceğe duyulan güvensizlik bizi kabuğumuza çekilmeye zorluyor.Eskiden sokaklarda özgürce ,başımızda kimse olmadan oynarken,şimdi oğlumu sokakta yalnız bırakma fikrini düşünemiyorum bile.
Çocuklarımızı korumak,güçlendirmek,hayata hazırlamak konusunda yapılacak çok şey,savaşılacak çok konu var,hepimize kolay gelsin.
En kısa sürede başka yazılarını bekliyorum,çünkü senden öğrenecek şeyler çok...