Gönderen Konu: 2 buçuk yaşında bebeği olanlar toplansın  (Okunma sayısı 9034 defa)

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
Ynt: 2 buçuk yaşında bebeği olanlar toplansın
« Yanıtla #75 : Şubat 25, 2009, 11:34:23 öö »
Tekrar merhaba;

Ben bir yazıyorum sonra bir vik bi daha unutuyorum burayı:)  Ben Bostancı'da oturuyorum.  Manolya'nın da yazdığı gibi okul ve öğretmenlerden oldukça memnunum.  Okul tercihi yaparken öğretmenlerin yaklaşımı ve okulun temizliği düzeni hoşuma gitmişti (o zamanlar Montessori'den haberim yoktu.  Onlar bana anlatmıştı.).   Evine çok yakın değilse küçük bir çocuğun anaokulu için uzun mesafe gitmesi biraz yorucu olur (yani servisle gitmeyeceği bir mesafedeki okulu tercih edebilirsin).   Ama araba ile bırakabilirim, eve yakın zaten uygun okul yok diyorsan bişi diyemem.   

Okulun ciddiyeti, ilk görüşmeye gittiğinde anlaşılıyor.  Öğretmenlerin tavırlarından okulun düzeninden vs...   Ben okul seçmeden önce 3 kez görüşmeye gittim her seferinde de okul pırıl pırıl, çocuklar belirli bir düzende sınıftan sınıfa gidiyorlar, yemekhaneye gidişleri masa düzenleri falan hepsi kendini gösteriyor.  Oyuncakları da az çok inceleyebilirsin, çok döküntü pis vs... oluşundan  da anlaşılır okulun durumu.

Örnek vereyim, izciden önce bize yakın başka bir anaokulu daha beğenmiştim (büyük bahçesi vardı ve 0-3 yaş grubu için ayrı binaları vardı.  Dışarıdan bakınca çok hoşuma gitti.  3 gün deneme istedim.  ilk gün gittiğimde içeri girer girmez bebek bezi kokuyordu (kaka kokusu), tuvalette çöpten taşıyordu bezler.  Durumu söyleyince saçma sapan bahaneler söylediler, ya sabır dedim 2. gün yine aynı koku ve büyükler basmış sınıfı ortalık karman çorman.  Meğerse anaokulu tarafında teftiş varmış (sanırım fazla öğrencileri diğer binaya göndermişler ortalık kalabalık olmasın diye).  Çocuklar bahçeye çıkıyorlar, eller yıkanmadan hooop yemeğe, yine eller yıkanmadan hooop oyuna...  (ilk gün ben 2. gün yengem kalmıştı okulda ,  bizi sınıfa aldılar gözlemleyebildik. içeri girerken de bize galoş giydirmediler biz sorunca verdiler:)).  3. gün bu iş olmayacak demeye gittim ve pisliğe açıklamaları olamayacağını curcunanın hoş olmadığını falan söyledim ayrıldım.   Temizlik hastası değilim ama çocuğa belli alışkanlıklar kazandırmaya çalışırken daha beter etmeye de gerek yok:)

izcide ise içeri girer girmez galoşlar giyilir, öğrenci alışma döneminde sınıfın dışında bekledik, çocuk istediği zaman gelip görebiliyordu ama bu süreci kısa tuttum çünkü alışması daha zor oluyor.  Sadece okula güven oluşsun diye bir kaç gün dışarıda beklemiştim.  Bir de ben yarım günle başlattım okula. önce 3 yarım gündü, 1 ay sonra 5 yarım güne çıkardım (3 gün olunca çocuğun kafası karışıyor bir gün okul bir gün ev.  Bugün gidecek miyiz?  bugün gitmeyelim falan türü zorluklar oluyor).  5 yarım gün daha iyi oldu. Hafta sonu biz de evde olduğumuzdan ayırt edebiliyordu hafta sonunu. 3 gün 5 gün çocuğuna göre sen karar verirsin ama evdeysen yarım günle başlamanı tavsiye ederim.   Ben bu sene de yarım gün başlamıştım ama sınıftaki herkes tam gün gidiyordu, okul tam güne geçmemizi önerdi, evde çok küçük kardeş olduğundan ben de Koral'la fazla ilgilenemeyecektim o yüzden tam güne geçirdik.

Bu arada benim burada ne işim var. 2.5 yaşında kimse yok bizde.  biri 8 aylık diğeri 3.5luk:)))

Sevgiler...
Ayla

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #76 : Şubat 27, 2009, 10:55:09 öö »
AYLA ve MANOLYA
tavsiyeleriniz icin tesekkurler...
5 yarim gun daha mantikli gibi ...1 gun git 1 gun gitme olunca duzene girmesi zor..peki yarim gunu sabahtan mi ogleden sonra mi degerlendirmek gerek acaba ....
masallah diyorum sizler gibi arada 1-2 yas farkla 2 cocuk buyuten ustune ustluk de calisan annelere...
ben 2. cocugu cok istememe ragmen o gucu bulamiyorum kendimde...esim de cok yogun calistigi icin tek basima altindan kalkamam ya da calisma hayatina elveda demem gerekir diye dusunuyorum...zaten su anda askida bekliyor gibi :(
ne zormus cocuk da yaparim kariyer de olayi...Nile kiziyorlarmis zaten niye boyle sarki yaptin diye :) Milleti gaza getiriyo kendi evlenmiyo :)))
sevgiler
hatice
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #77 : Şubat 27, 2009, 11:37:03 öö »
Burcu yas itibari ile cok merkezciler, hersey benimmm... Bence öncelikle onlari gözlemleye calis, ve kendi aralarinda haletmeye calissinlar. Ancak sac bas yolunursa müdahale et. Bence eve kapanmayin paylasmanin önemli ve güzel oldugunu zamanla kavrayacagan inaniyorum. Kizinin elinden alip arkadasina verip "paylasmalisin" da olmamali. Kendi uzatip verebilmesi gerek. Bizim Selin herkesle paylasir, sanirim 2. cocuk oldugu icin. Korayda paylasmayi sever ama 2 yas civari, Legolarina bir sarilirdi, bir parca alinsa cigilik cigila giderdi. Bunlar hepsi bir sürec ve sabirli olup hep aciklamak gerek. Simdi ise cevresinde arkadaslari onuna paylasmayinca (genelde bu evin tek cocugu oluyor) cok üzülüp agliyor ama kardesler arasi cok paylasimcilar. Onlari izlerken cok hos oluyor. Aralarindaki diyalog muhtesem birsey.

Hatice rica ederim umarim size uygun kresi bulursunuz. Ayla demeki Koral'de oraya gidiyor. Ögretmenin adi ne ? Sibelmi? Hepsi cok iyiler. Bizden selam söyle. Hep gelmek istiyorum aslinda ziyarete ama bir türlü firsat olmuyor..

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #78 : Şubat 27, 2009, 08:39:10 ös »
haklısın Manolya, sanırım eve kapanmamalıyız ama bazen gerçekten idare etmek çok güç oluyor..arkadaşına bir kere oyuncağı veriyorsa beş kere ondan kaçırıyor..hemde onun gözüne soka soka vermeyeceğini belirterek..sanki karşı tarafın damarına basmak istercesine.."sen şimdi bunu almak isteyeceksin ya..vallah da billaha da, çatlasanda patlasanda vermeyeceğiimmm..!!!"  yaklaşık 10 dakika da bir bu böyle..dediğin gibi kendimi geri çekmeye çalışıyorum..bir gazetenin arkasına saklanıp, "bu sizin sorununuz, aranızda halledin, ben gazete okuyorum.." demeye getiriyorum...iki dakika sonra birbirlerini bir köşeye sıkıştırmışlar, didişiyorlar...
yinede bugün "ayy artık bugün uğraşamıycam, otursun evinde tek başına" dememe rağmen kıyamadım ve seninde sözünü dinleyerek  gene arkadaşıyla buluşturdum...
dediğin gibi bir süreç ve sanırım bizdeki biraz uzun sürecek..belki seneye okul bu durumu kısmen çözer...ve anlattıklarında anladığım kadarıyla 2 tane olunca evde, belki başka sorunlar oluyordur ama en azından bu sorun doğal sürecinde hiç olmuyor..kimbilir belki de çözüm budur.. :)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #79 : Şubat 28, 2009, 11:56:52 ös »
Zeynep sen simdi mesajlara bakamiyorsun ama tekrar tesekkur etmek istedim beni montessori metoduyla tanistirdigin icin ...ben de tanidim tanimadigim herkese bahsediyorum..montessori mail grubuna da uye oldum...grupta pembe kule-kahverengi basamaklar ve cubuklari bir marangoza yaptiracaklar ve isteyenler de satin alacak...
capada dr. bir arkadasima da bahsettim onun kizi da 28 aylik...bugun beni aradi ve capada montessori diye bir bolum var dedi bana..arastirip sorusturacak ben de merak ettim nedir..montessori metoduyla egitsel tedaviymis internetten yazdigina gore..

internetten baktim Can Yucelin esi Guler Yucelin de katkilari olmus bu bolume...su sitede anlatiyor :

https://www.imge.com.tr/person.php?person_id=9103

Çocuk Eğitimi Montessori Metodu diye de bir kitabi varmis...var mi aramizda bu kitabi okuyan..ben almak istiyorum da..

bir de bugun net-kitap tan yaptigimiz siparis elimize ulasti...Cana birsuru kitap :))

is bankasi yayinlarindan

babam bir dev (renkleri daha canli olsaymis ve resimler daha sevimli super olurmus)
annem bir melek (renkleri daha canli olsaymis ve resimler daha sevimli super olurmus)
mutlu suaygiri
pire torbasi
uzay yolculugu (bu da hareketli kitaplardan-surgulu-dondurmeli)
en guzeli benim evim
aslı ile ay cocugu
Tavsan Peterin butun maceralari (bu biraz daha buyuk yaslar icin...sakliycam)
tavsan peter ile pofuduk tavsanciklar (bunu cok sevdi cunku muzikli)
tavsan peterin sekiller-buyuklukler
(bu kitap onceden bizde vardi,bunu da cok seviyolar cunku kapaklari kaldiriyosun altindan biseyler cikiyo)
minik ( bu kitabi da onceden almistim renkleri ve konu cok hosuma gitti)

tubitak yayinlarindan

yavru kopek
dis hekiminde
doktorda
hastanede
(bu kitaplarin resimleri de guzel ve minik bir ordek saklamislar her sayfaya onu bulmaya bayiliyo can)
kediler (bunu da onceden almistim yas itibariyle buyuk ama cok sevimli bi kitap)

kelebek  (renkler cok hos ve kelebegin olusumunu anlatiyo sevimli bi yolla)

bir de  Vınn diye bi kitap aldim Marsik yayinlarindan cok renkli ve eglenceli...buyuklerin zamansizlik yuzunden cocuklarla ilgilenmedigini,hayatin hizliligini bir cocugun gozuyle anlatiyo

fotograf makinesiyle net resim cekmeyi ogretirseniz (beceremiyorum yakin plan obje cekmeyi) kitaplari cocuk kitaplari bolumunden paylasabilirim...
cok para harciyorum bu ise kendimi tutamiyorum...kendime giysi alirken 10 defa dusunurken Cana kitap alirken gozum bisey gormuyo...umarim kitapsever bir cocuk olur...simdilik oyle gibi..

sevgiler ve iyi hafta sonlariii

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #80 : Mart 01, 2009, 12:40:55 öö »
Nil hanim size bir sorum olacak..
Can cok cabuk gaza geliyo mu desem iyi motive oluyo mu desem bilemiyorum :))
mesela bigun yemek yedi biraz sonra ustune sut icmek istedi...cok istahli cocuk olmadigi icin sevinerek verdim sutu balla karistirip...sut icicem kemiklerim guclenecek diye diye icti sutu...dislerimizi fircalayip yattik ki Can yedigi ictigi herseyi cikartti :( biraz sonra ici basilsin diye ekmek verdim eline ve bo mideyle yatmasin diye...onu da buyuycem abi olucam diye yedi bitirdi...
uyku sorunumuzu bir parca cozduk yani birlikte yatip uyuyoruz ama en azindan artik sallama olayi yok biraz debelendikten sonra uyuyor...cunku bebekler sallanir ...Can abi oldu ...kendi kendine uyuyabilir..yastigina yatar ve uyur diye ikna ettik onu..
tutturdugu zamanlar da oluyo ama boyle beyin yikamayla mi kabul ettiriyorum...baski mi yapiyorum...kisiligini ortaya koyamiyo mu gibi dusuncelere kapildim yani dogru mu yapiyorum yanlis mi bilemedim..
sevgiler ve iyi hafta sonlari..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #81 : Mart 01, 2009, 07:03:00 ös »
Hatice  "hanim" birakalim artik Nil demistin yanilmiyorsam ben de Hatice diye devam ediyorum:)
Senin yaptigin zaten olmasi gereken beyin yikama degilki. Cocuklara yapmalari gereken seyleri neden yapmalari gerektigini anlatmaliyiz. Kurallari aciklamaliyiz.Kisiligini ortaya koyamamasi icin senin nun davranislarini, meragini ögrenme istegini engelleyici yasaklar koyman gerekir.Neden süt icilir neden , kimler sallanarak uyur gibi aciklamalar cocugun ihtiyaci olan bilgilerdir.Aksi taktirde senin istediklerini körü körüne uygulamis olur.Sorun yok icin rahat olsun.

Zeynep Hanim o zimpara kagitlari degisik inceliklerde , cok kalinda ncok inceye ya da tam tersi degisik kalinlikta zimparalara dokunarak cocuk aradaki farki anlayabiliyor.
Kismi Montessorie anaokulunda müdür olan arkadasim bendeydi cuma günü.Tuana ile oynarlarken aklima geldi, Türkiye´de Montessorie nin "Moda" oldugunu anlattim. Montessorie oyunlarini satin alip okula koyan kendisine monntessorie okuluyum demeye basliyor diye kisaca bahsettim. Biz kendi oyuncaklarimi kendimiz de yapiyoruz sadece satin almiyoruz.Bu cocuklar icin de cok önemli. Nasil yapildigini görmeleri katkilarinin bulunmasi dedi. Aklima onun konustuklarimizi röprtaja cevirmek geldi. Kendisi egitmenlere seminerler veriyor.Sizlerin ona sormami istediginiz sorular varsa bana özel mesajdan yada buradan iletebilirsiniz. Merak ettiklerinizi O na sorabilirim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #82 : Mart 01, 2009, 07:03:40 ös »
Hatice bu arada avatarindaki resim cok güzel.Mutlu bir aile tablosu buna denir sanirim:)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #83 : Mart 03, 2009, 05:17:32 öö »
Tesekkur ederim Nil,mutluluk bundan baskasi degil elbet , hayalim bu resmin icinde bir de kiz cocugu olmasi ve herkesin sevgiyle kenetlenmesi ama coookk zor gibi,hayirlisi :))

Sana burdan mesaj yazdiktan sonra farkettim ki Can gayet guzel kisiligini ortaya koyuyo :)) iisine gelen seyleri benimsiyo (sut icirsem kemiklerim guclenir diye) isine gelmeyenleri benimsemiyo (cok seker-cikolata disleri curutur gibi :))

Ben bazen beni dinlesin diye ciddi bir ses tonuyla ve hafif yuksek sesle soyluyorum ne soyliyeceksem hemen aglamaya basliyo kizma bana,yapma ole diyo hatta dovme dedi gecen gun duyan da cocugu dovuyoruz sanacak,bana sarilmak istiyo,onu sevmedigimi falan dusunuyo belki de boyle zamanlarda...ama baska turlu de hic dinlemiyor beni..yapmamam lazim heralde di mi?

montessori moda mi oldu diyosun turkiyede? bu tip kresler var ama ordaki ogretmenlerin ne kadari bunun egitimini almis bilinmez...ben kres konusuna cok takilmiyorum umarim sansimiz iyi gider de bize uygun yakin-hos -cani mutlu edecek bi yer bulabiliriz..montessori metodu sart diil...ama ben evde uygulamak istiyorum...Can cok merakliydi oynamaya...eslestirme kartlari,boyamalar,figur bile ciziyodu,balik,araba,ari...herseye cok ilgiliydi...renkleri sekilleri billiyor-sarkilar ezberliyodu ..ben evdeydim cunku onunla...simdi calisiyorum...renkleri karistirmaya basladi..sekilleri soylemiyo cok fazla...resim yapmaya basliyoruz karaliyo,eslestirme kartlariyla oynuyos 3-4 eslestiriyo sonra hepsini dagitiyo,oynamak istemiyosan topluyorum diyorum bu defa da toplama diye agliyo...uzerine gitmiyorum ama ne yapacagimi sasirdim...

sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #84 : Mart 03, 2009, 11:18:33 öö »
Hatice oglunu severken kullandigins es tonuyla uyardigin kurallari hatirlattigin zamanlardaki ses tonun tabiki farkli olacak.Bagirmak degil ciddi ve kararli bir ses tonuyla konusmak önemlidir.Zaten anne baba nekadar bagirarak konusrsa cocuklar da okadar bagiran , yüksek sesle oynayan cocuklar olurlar.
Montessorie burada da moda aslinda ama yeni bir egitim tarzi olmadigindan ve her montessorie malzemesi olan anaokulu montesorie egitimi veriyoruz diyemediginden karisiklik olmuyor.Egitimli ögretmenlerinin olmasi gerekiyor okullarda ayrica bölümlöer var.Örnegin bir pedagog da olsan montessorie pedagogu ayri oldugundan sertifikasiz bu okullarda calisamazsin. Bazi egitim tarzlari zaman zaman moda olup sonra tekrar siradanlasiyor.Özellikle Türkiye´de okul öncesi egitim yeni oldugundan dogal tabi yeni cikan yeni duyulan egitim tarzlarina ilgi olmasi.Ancak temelde aslinda demokratik egitim oldugu sürece ayni. Cünkü pedagojide en önemlis cocugun kendi ayaklari üstünde duran bagimli olmayan, kendi isini kendisi yapan bir birey olmasidir önemli olan. Bu da demokratike gitimle mümkündür.Cocuk oynarken rahatsiz etmemek, ona kücük aciz bir varlik gibi yaklasmayip tüm günlük olaylara onu da katmak.Evde onun boyuna göre düzen ayarlayip sürekli büyüklere bagimli olmadan kendi isini kendisi yapabilen kendine güvenen cocuklar yetistirmek..
Anaokulu Can´a iyi gelecektir eminim, simdi bakici ile mi kaliyor?

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #85 : Mart 03, 2009, 12:35:49 ös »
Nil su an babannesi bakiyor Cana... nisan-mayis gibi oyun grubu sonra eylulde de kres dusunuyorum...daha 2,5 yasinda cunku ama bazen evde sikildigini da dusunuyorum..krese gitse daha çok eğlenir kesin...benim de çok düzenli bir işim yok dolayisiyla düzenli bir gelirim...sirf bu yuzden duzen tutturamadik...cumartesi calismamak icin isimi biraktim sonra da uygun bi yer bulamadim kendime..bulduklarim da c.tesi de calisiyodu..su an bi arkadasin burosunu kullanarak disaridan is yapiyorum..
tam calismaya baslasam cani 8 de krese gonderip aksam 7 de almam gerekecek 3 yasinda bi cocuga da bu tempo cok agir gibi geliyo...kiyamiyorum...biraz karisik ve zor bi durumdayim...esim cooookkk calisiyo..sabah 8 isbasi aksam 8 paydos ve bir tek pazar tatil... :(  CANbabasini yeterince goremiyo bazen diyorum ki belki de benim hic calismamam gerekiyor..cunku evin butun sorumlulugu bende (ev isleri-alisveris v.s) ama onca yil emek verdim...10 yildir calisiyorum ve Can anaokuluna baslayinca bana cok ihityaci kalmiycak...calisip ona guzel bir gelecek hazirlamaliyim...
Bana bir dokun bin ahh isit :)
Bu arada Cana bağırmak ne mümkün...sadece ciddi bir ses tonuyla konusunca bile kiziyo bize..
sevgiler ve tesekkurler

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #86 : Mart 03, 2009, 02:00:02 ös »
Kac gundur girmemişim siteye bakın benim yazı ne kadar asağıda kalmış:)

Önce Hatice hanıma cevap vereyim, yarım gün göndereceksen sabah daha iyi oluyor.  sabah çocuk dinç kalkıyor ve okula enerjik ve daha mutlu bir şekilde gidiyor.  Öğlen uykusu varsa öğleden sonra uygun bir saat bulman zaten zor.  Öğlen uyumuyorsa, bu sefer de okula yorgun gidecek alışma dönemi için çok iyi değil.   En güzeli sabahtan öğlene kadar, tabiii bu benim fikrim, benim çocuğumun uyku düzenine göre böylesi iyiydi.  Ben öğle yemeğinden sonra okuldan alıyordum.  Eve gelince de temizleyip öğlen uykusuna yatırıyordum.  Yemek olayı okulda olursa daha iyi, eve yorgun geleceğinden evde öğle yemeği yemek istemeyebilir.  Alışma süresi çocuğa göre değişiyor ama ortalama 2 haftada alışıyorlar.  Yemek olayı da aynı şekilde ilk haftalar okulda yemeyebilir sakın korkup telaşa kapılma, zamanla evdekinden daha iyi oluyorlar.  Koral alıştıktan sonra okulda kendi başına ne verilirse (yoğurt hariç) silip süpüren bir çocukmuş. 

Bu arada 2 çocuk işi zor ama ben 2. çocukta işe ara verdim.  Muhtemelen anaokuluna kadar da başlamayacağım.
Hem iş hem birden fazla çocuk başarana allah kolaylık versin diyorum. 

Manolya, Sibel hanım ilk başladığında Koral'ın öğretmeniydi.  Sanırım 2 ay öğretmenimiz oldu.  Yeni dönem başlayınca başka  öğretmene geçmişti (Gülten ve Sema öğretmen).  Aslında okuldaki tüm öğretmenlerin elinden geçti sayılır:)   Selamını iletirim:)

Sevgiler...
Ayla

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #87 : Mart 03, 2009, 04:45:45 ös »
Ayla tesekkur ederim vakit ayirip yazdigin icin...tecrubelerinden faydalanicam..
sevgiler

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #88 : Mart 18, 2009, 01:15:00 ös »
biryerlerde yanlış yapıyorum galiba....
10 gün öncesine kadar sanırım kısmen herşey yolundaydı....fekat emzik bırakmayla birlikte mi desem yoksa emziğin bir suçu yok mu desem daha öncede yazdığım gibi (eylül sayfasına) bizim öğle uykuları gümledi...arkasından akşam uykularına geçişlerdede sorunlar başladı.....2,5 yaş erken değil mi öğle uykularını bırakmak için..çünkü akşama kadar dayanamıyor...dr uyumaması sorun değil desede içim rahat değil...

ben hala bebek gibi mi davranıyorum acaba çocuğuma diye düşündüm geçen..çünkü hala mama sandalyesi ve ön tablasını kullanıyorum yemek için..yatağının kenar çubuklarını çıkarmadım...hem düşer diye hem kontrolu kolay oluyor diye ve hemde zıplıyor oralara tutunup, eğleniyor diye...
mama sandalyesinin önünü çıkardığımda sürekli inmek derdinde, yatağının kenarlarınıda çıkarırsam yeni bir macera başlıyacak diye korkup geciktiriyorum...kalkıp duracak diye...şimdi uyumasa bile hala onu öğlen uykusuna yatırıyorum..inemediği için yatağında bir birbuçuk saat kadar kendi kendine takılıyor..bir yandanda vicdan yapıyorum onu orada hapis gibi tuttuğum için..ama belki bu sefer uyur diye....................

açıkcası kafam karışık...........

gecenin bir yarısı uyanıp illa bizi yanında istiyor..dün sabah sabaha karşı 2 saat boyunca babası ne diller döktü..başını okşadı...ama mümkün değil ikna edemedi..yatağından hiç almadı ama uyuması sabah ezanını buldu..2 saat ikna oladı kendi kendine uyumaya..odadan çıkınca inanılmaz bir kızılca kıyamet....gece uykusuna yatmadan öncede böyle..12 saattir uyumayan çocuk uyumamaya büyük bir direnç gösteriyor.............ben bırakalım biraz ağlasın bir hafta sonra düzelir diye düşünüyorum..biraz mide ağrısına katlanalım diyorum..(o öyle bağırınca mideme kramplar giriyor sıkıntıdan..) ama komşulara hakikaten ayıp da olacak..sabahın 3ünde zor, çığlıklara katlanmak..babası konuşarak ikna yolunu öneriyor..2 saat sürse bile....

ahhh uzun oldu farkındayım.......dediğim gibi karışığım.... :-\
her türlü yaş aralığına sahip çocuk annesinden önerilere açığım...

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #89 : Mart 19, 2009, 08:46:23 öö »
Emzigini birakma döneminde uyku döneminde zorlanabilirsiniz Burcu, cünkü onun uyuku aliskanligi emzikle olmus simdiye kadar. Onun yerine bir ayicik veya bir bataniye önerebilirsin uyumak icin. Selin emzik almadi ama ayicik hep yataganda olmali, simdilerde kitapla uyucagam diyor, kitaplari alip sariliyor. Tutarli olmaya calisin, gece uyansada, yaninda olabilirsiniz bence sakincasi yok. Tabii 2 saat uzun bir süre ama emzigin geri gelmedigini fark ederse bence düzelicektir.  Tabii bu dönem kuvvetli olmaniz gerekir. Genelde bir aliskanligi yok etmek icin 2 hafta gerekiyormus diye okumustum.

Öglen uykusuna gelince bencede uyumalari gerekir, tabii her cocuk farkli ama düzenli olarak ayni saatde dinlenme saatleri koyun. Simdi dinlenme saati geldi diyip odasina yatagana koyabilirsin. Bence yataganda sessiz oynuyorsa vicdan yapma aglamadigi sürece bence problem yok. Koray 3 yasinda kaset dinlemeyi cok severdi, masal hikayeleri ve kitaplarina bakip sonra biraz dalardi. Hatta 5.5 yasina gelmesine ragmen, evde oldugumuz günler. Kesinikle 13.00-14.00 arasi dinlenme saati yapiyoruz. Herkes odasina cekiliyor. Bizde uyuyup güc topluyoruz. Selin ise evde oldugumuzda ben dinlenme saati yapicagam diyor ama bazende yatagandan cikip oynuyor ama odasinda sessizce kaliyor. Bence bu bile bir basaridir. Yatagandaki cubuklari bence cikarabilinir artik, bariyerler var onlar takilip, kendi basina cikabilir.   Buda ona özgüven vericek sonucta, kendi basima haledebiliyorum...

Mama sandalyesi yerine birlikte ayni sofrayi paylasin, yani tabaga falan masada olsun artik, sosyal ortamda bende varim msg önemli. Merak etme sandalyeden düsmez. Bizimkiler masaya cikiyor yemek yemek diye. Biraz rahatlamaya calis burcu, bence gayet iyisin ilk cocuk icin. Hepsi bir dönem ve gececek ve yenisi gelecek.... ;)
« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 08:52:49 öö Gönderen: manolya »