Gönderen Konu: Eylül 2006 bebekleri!!!  (Okunma sayısı 59276 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
Ynt: Eylül 2006 bebekleri!!!
« Yanıtla #45 : Ocak 26, 2007, 10:47:57 öö »
Kardan hiç haberim yoktu, dünyadan haberim yok aslında. TV açmadığımız için. Nettede sadece alışveriş ve yine bebek..

Ben gelirim kar yolları kapamadığı sürece.

Ben sallamıyorum Gülay.  Nevranın emziği var. Uykusu gelince söylenmeye başlıyor. Emziğini veriyoruz, yine biraz söylenip uyuyor.Annem bir iki salladı . O da oyun sanıyo :D. Ben yapınca kızıyor. Beceremiyorum belki de, çok zor birşey.

Çevrimdışı GülayNL

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #46 : Ocak 26, 2007, 10:56:39 öö »
bende sallamak istemiyorum..çünkü sallasam alışır ve sallamadan hiç uyuyamıyacak..
Eslem emzik almıyor ama..bende şimdi yatakta uyumaya öğretiyorum ona..
yatırıyorum..ve onun yanında kalıyorum..yatağı biraz salıyorum ve 5-10 dk içinde uyuyor..
Bir kaç gün sonra sallamayı da bırakacağım..sadece onun yanında kalacağım..ondan sonra her gün ondan bıraz daha uzak duracağım..
Öyle yapıyorum çünkü eslem hep emerken uyumak istiyordu..ve bu beni çok yoruyordu..emzirmeden yatırdığım zaman çok ağlıyordu..işte şimdi böyle yapıyorum ve iyi gidiyor..
La ilahe ilAllah Muhammedur Resulullah

Çevrimdışı suhendan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #47 : Ocak 26, 2007, 01:44:26 ös »

Sallamaya alıştırınca kesintisiz de uyuyamaz oluyor zaten bebek. Benimki alışmıştı vazgeçirdik. Şimdi emzik ile kendisi uyuyor.

Gününüz nasıl geçiyor sevgili anneler. Bebişlerinizle neler yapıyorsunuz ?

Ben bol bol konuşmaya çalışıyorum ama bu ara çevreyle daha çok ilgili. Şarkılar söylüyorum. Keyfi yerindeyse dinliyor. Bazen masal anlatıyorum :)

Sizler neler yapıyorsunuz ?

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #48 : Ocak 26, 2007, 02:34:55 ös »
valla günler çok çabuk geçiyor...ne olduğunu anlamadan yattık kalktık, emdik uyuduk, hooop gün bitti oluyor... :) ben havalar böyle bi tuhaf güzelken aslında ne yazıkki ama işte madem güzel, dışarı çıkarmaya çalışıyorum, çıkınca genelde uyuyor bana da yürüyüş oluyor, bazen 1 saat bazen yarım, hava almış oluyoruz...evdeysek arabasında ben nereye o oraya..birlikte bulaşık yıkıyoruz, çamaşır asıyoruz, yemek yapıyoruz. hep yanımda..sonra oyuncaklarını inceleme! vakti geliyor, yüzükoyun yatırmaya çalışıyorum kolları kuvvetlensin diye..çevremizi inceliyoruz, evin içinde gezinip çevremizi tanıyalım turları yapıyoruz..!
günde 1 tane kısa masal okumaya çalışıyorum bazen çok dikkatli dinliyor bazen pek iplemiyor..!! müziğimiz alt değiştiriken bazen emerken açık oluyor, dans da ediyoruz jimnastik hesabı..yine alt değiştirmede popo havalanırken ayak kol hareketleri yapıyoruz aerobik hesabı..!!! babamız varsa ancak banyo yapabiliyoruz, bazen iş sebebiyle öğlen yıkayabiliyoruz..mesela birazdan öyle olacak...artık kendi başımada yıkayabilkmek istiyorum..zaten küvetine sığmamaya başladı..bakalım napıcaz..işte böyle..çevremde bebek olsa görüşmek istedim, tepkilerini merak ediyorum..geçenlerde iş yerime götürdüm, biraz şaşırdı, biraz ağladı..kucaktan kucağa biraz eğlendi eve gelince de küp gibi uyudu..insanlara alışsın istiyorum..bazen eve gelenlere bi caz yapıyor...sonra alışıyor..işteee bu kadar şimdilikkkk..ben yazınca ne kadar uzun yazıyorum şimdi farkettim..ne gevezeymişim meğer.. :(

Çevrimdışı suhendan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #49 : Ocak 26, 2007, 04:55:01 ös »

Yaz yaw ne güzel işte,

Gerçekten günler çok çabuk geçiyor. Ben de arada sırada sahile iniyorum, yürüyüş yapıyoruz. Benimki dışarıya çıkmayı pek sevmiyor sanki. Pusetinde bile mızıldanıyor bazen. Biraz evcimen yani. Oyun grubu oluşturabilsek daha sosyal olurlar herhalde :)Biraz emeklemeye filan başlasalar daha da keyifli olur.

Masal kitabından mı okuyorsun masalları. Hangisi ? Ben ezberimde üçbeş tane var onları anlatıp duruyorum. Gerçi sıkılacak değil ya :)

Bazen konuşacak şey bulamayıp saçma sapan şeyler söylediğim de oluyor.
Böyle böyle hızla geçiyor zaten zaman

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #50 : Ocak 27, 2007, 04:37:22 ös »
"Her Güne Bir MAsal" adlı 365 masalcıktan oluşan bir kitap var, sanırım yapı kredi yayınlarından çıkma..ondan okuyorum, birde benim çocukluğuma ait 1001 gece masalları vardı elimde, içinde alaaddin filan var ondan okuyorum..bazen gerçekten çok dikkatli dinliyor "yok orayı yanlış okudun, tonlama hatan var!!" filan deyip yanlışlarımı düzeltip konuşmaya başlayacak aniden, benimde yüreğime iniverecek diye çok korkuyorumm!!!! masalcıkların içinde geçen kediyi, kuşu, ayıyı taklit ederek okuyunca daha bir ilgileniyor sanki..sesleri pesten tize dolaştırarak okuyorum, tek düze olmamasına gayret ediyorum..şimdi nerden ne çıkacak diye daha bir dikkat kesiliyor..!! bazende salonda emzirisem eğer tv daki masal kanalına açıyorum başka seslerdende duysun diye...

Çevrimdışı suhendan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #51 : Ocak 27, 2007, 05:03:29 ös »

Evet ben de bir kitap alabilirim aklımda olsun. Zaten bebekler değişik tonlamaları seviyor. Tek düze konuştuğumda etrafla ilgilenmeye başlıyor:) Bende bozuluyorum :) Zaten etrafa ilgisi çok arttı. Çoğu zaman emmeyi bile istemiyor etrafa bakmaktan. sizde de böyle bir sıkıntı oldu mu ? Yani emmesi için illa uykulu olması gerekiyor. Bu da gelişiminin bir parçası sanırım. Ama bu sütümün azalmasına neden oldu. Bugünlerde sütümü sağıyorum artsın tekrar diye. Sanirım yeni beceriler kazandıkça huyları değişiyor :)

Çevrimdışı GülayNL

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #52 : Ocak 27, 2007, 06:15:19 ös »
bende de kitaplar var ama henüz okumaya başlamadım..2 ay sonra filan başlarım inşaAllah..
Siz nezaman okuyorsunuz?

Suhanedan..
Eslem de artık memeyi bazen istemiyor..bu yeni birşey çünkü eslem her zaman isterdi..:)

3-4 aydan sonra sütün biraz azalabilir..bu normal birşey..sütün bitmiyor..korkma..sütün artsın diye bebeğin her saat yada her iki saat memeyi verebilirsin mesela..bebeğin daha çok emerken sütün de yavaş yavaş artıyor..
Ama sütün azalmasını nerden biliyorsun? az süt mü geliyor? Bebeğin doymuyor mu artık? yoksa memelerin mi yumuşak?
memelerin yumuşak sa hiç bir problem yok..o gayet normal! Memelerin artık alıştı ve bebeğin'in ihtiyaçına göre doluyor..

Çevrimdışı suhendan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #53 : Ocak 27, 2007, 07:22:25 ös »

Merrhaba Gülay,

Birkaç gündür sütümün azaldığını  düşünüyorum. Birkaç kez bebeğim doymadı, buzlukta depoladığım sütlerim vardı onları çıkardım. Öncesi ile kıyaslıyorum doğal olarak. Oğlum emdikten sonra özellikle sabahları bi 50-60 cc daha sağar bırakırdım bir yere gidiyorsam. Şimdi o emmeden sağıyorum çok daha az geliyor. Bilmiyorum bu aylarda azaldığını duymamıştım. Memelerin yumuşadığını duymuştum. Öyle oldu ama sanki süt de azaldı. Geceleri daha sık uyanmaya başladı mesela. 3 Saatte bir uyanırdı 2 saat bazen 1.5 saatte uyanıyor.

Daha sık emzirmem mümkün değil çünkü bebeğim 1-2 saatte br  emmiyor. Hele gündüz iyice acıkmadıysa ağzına bile almıyor. Bu 5-6 saati buluyor bazen. Bu yaklaşık 1 aydır sürüyor. Ben sütün azalmasını seyrek emmesine bağladım ve şimdi emmediğinde sağıyorum sütümü. umarım faydası olur. Teşekkür ederim Gülay 'cım. senin günlerin nasıl geçiyor. Bebişin iyi mi?

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #54 : Ocak 27, 2007, 07:30:17 ös »
aaaaaaaa, ne güzel senlenmis sayfamiz... Gülaycim sende hosgeldin...  :)

Akasya da asla emzik istemedi, eller sürekli agizda, bir kac defa emzik verdim ama is-te-mi-yor... Bizim kizda (kimbilir kac defa dedim bu sayfada da) kalca cikikligi vardi, o yüzden bir alet takiyorduk, o dönemde sadece sallanarak uyuyordu, ama o aletten kurtuldugumuz gün kendi basina uyumaya basladi.

Bizim büyük ablamiz da var, o yüzden tüm vaktimi akasyama veremiyorum. Cok siddetli yagmur yagmazsa her gün disari cikiyoruz. Aksamlari ve sabahlari oyun vakitlerimiz var, o zamanlar sadece akasyama ait. Bunlar zaten ablamiz anaokulunda ve uyuyunca oluyor. Ablamiza kitap okurken akasyam da hep yanimizda oluyor, ikisinide okumus oluyorum. Ayrica bizde sürekli konusuruz onunla...
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı GülayNL

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #55 : Ocak 27, 2007, 07:35:57 ös »
Eğer oğlun gerçekten doymuyorsa, belki bunu doktora da sorabilirsin, hazır mama vermeyi başlıyabilirsin.. (hazır mama mı diyorsunuz buna..supermarkette pudra süt filan satılıyor ya bebeklere onu diyorum)
Bu aylarda azalıyor..ama bu kadar azalması normal değil bence.. Bir doktora gitsen iyi olur belki..o sana yardım edebilir.

Benim günlerim iyi geçiyor Elhamdullilah..bazen biraz sıkılıyorum ama napayım :) 4 ay önce Diyarbakıra taşındık kocamın işi için ve burda hiç kimsem yok..onun için biraz sıkıcı oluyor bazen..
Ama benim eslemim var :) onunla uğraşıyorum..ev işleri yapıyorum filan..
Eslem de çok iyi Elhamdullilah..kızım uyuyor şimdi.

Her gün daha çok tatlı oluyor yaa..çok güçlü oluyor..artık ayakta duruyor filan..gülüyor..oyun parkta oynuyor :)

Senin bebişin nasıl? kaç aylık? 4 mu?
sen nerde oturuyorsun?

Çevrimdışı GülayNL

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #56 : Ocak 27, 2007, 07:41:36 ös »
Sibel:

Hoşbulduk!

aah ne güzel bir isim..akasya..önce hiç duymadım! Anlamı ne?

Ben eslem gece sarıyorum..gündüz bez gibi birşeyle uyuyor..hollandadan almıştım..bu bezler aslında kustuğu zaman ağzını temizlemek için filan kullanıyorsun ama eslem onu tutmayı ve yüzünü koymayı çok seviyor..onunla yatıyor yani :)

kalca cikiklik nedir? (türkçem bunu anlamaya yetmedi herhalde hihi)

Çevrimdışı suhendan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #57 : Ocak 27, 2007, 07:48:03 ös »

Ben Bostancıda oturuyorum Gülay İstanbulda yani,

Doktorumla konuştum. Aç kalması ihtimaline karşı mama bulunduruyorum. eğer artıramazsam sütü ne yapalım ek bişeyler veririm.Umarım düzelir ama

Benim bebiş 4.5 aylık.Ben henüz oyun parkı almadım. Seninki nasıl oynuyor.Henüz emeklemiyordur herhalde. Ben de alsam mı acaba??

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #58 : Ocak 27, 2007, 07:51:30 ös »
Gülaycim, akasya= süs icin yetistirilen bir agac, diger kizimin ismi de acelya...

yani kalca cikikligi sag kalca kemigi olmasi gerektigi yerde degildi. benimde türkcemde bunu detayli anlatacak kadar iyi degil  :-[ ::)
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı suhendan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #59 : Ocak 27, 2007, 08:10:40 ös »

Kalça çıkığı şu arkadaşlar ; Kalça kemiği ile ( halk arasında leğen kemiği denir. Latincesi pelvistir ) bacak kemiği (femur ) arasında bir eklem vardır. Kalça eklemi denir. Bacak kemiği ( femur başı ) kalça kemiğine doğru yerleşmez ve kayarsa ki genellikle yukarı doğru yer değiştirir buna kalça çıkığı denir ve o bacakta kısalık olur.

Benim bebiş de sallanarak uyumaya alışmıştıben vazgeçirirken oyalansın diye emziğe alıştırdım. Yoksa uyuyamıyordu. Emziği başta almadı. Uyutmaya çalışırken bazen 1-2 saat ağzında tuttum. O çiğniyordu ben inatla bıraktırtmadım. Sonra emziği almaya başladı böylece yatağında uyuması kolaylaştı. Başta alıştırmayı düşünmüyordum ama inanılmaz emme istekleri oluyor v rahatlıyorlar. Uyurken alıyor zaten. Parmak emmesinden daha iyi gibi geliyor çünkü emziği bıraktırmak daha kolay. emzik olmazsa ellerini şapırdata şapırdata emiyor. Çok şeker oluyor aslında :))