Gönderen Konu: Eylül 2006 bebekleri!!!  (Okunma sayısı 59276 defa)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
Ynt: Eylül 2006 bebekleri!!!
« Yanıtla #1380 : Mart 10, 2009, 01:32:07 ös »
yok ben anladımki biz henüz kesinlikle bu aşamada değiliz...biraz daha bekleyelim..nerde ne kadar bekledik ehh artık biraz daha....
esas bu aralar emziği bırakınca mı oldu bilmiyorum biz öğle uykularınıda bıraktıkk.. >:( bu çok fena oldu açıkcası..dayanamıyor, sapıtıyor belli bir saatten sonra...ve bana acayip bir düşkünlük geliştirdi..emziği bıraktı beni esir aldı...ne bakıcı ne baba kar etmiyor, ısrarla illa ben...işlerimde yoğunlaştı çok fena köşeye sıkıştım..bir ara keşke bırakmasamıydık şu plastik zamazingoyu bile dedim...çünkü ben birazda ağzındaki koku için bırakmasını istiyordum ama geçmedi o koku..ve okuuduğum kadarıyla bazı çocuklarda böyle ağız kokuları olurmuş ve normalmiş..ben emzikten zannediyordum..şimdi uyku düzenimizde gümlediii...çokkk fenaa..
acaba 2,5 yaş çocuğu için artık kafi mi öğle uykusu..ama bu arada gecede 11 saat kadar uyuyor..o da az geliyor bana...gündüz bir saat kafasını toplasa bana da ona da yetecek...acaba uyumasa bile yatırmaya devam mı etsem, gerçi yanından çıkana kadar çook caz yapıyor, bazen dayanamıyorum, yoksa tamam yeter gari mi uyumasın artık hiç mi desemmm...??? offf şu an bile içerden kendi kendine konuşmaları, şarkıları geliyor...oysa çoktan uyumuş olmalıydı... :'(
böyle zamanlarda benimde asabiyetim pörtlüyor ve geçimsiz bir anne kız ilişkisine giriyoruz en çok buna yanıyorummmm :'(

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1381 : Mart 10, 2009, 01:36:41 ös »
birde bişey daha...
24-36 aylar arası hepatit a aşısı gözüküyor takvimde...sizlerdede öylemi, yaptırdınızmı, bir yan etkiyle karşılaştınızmı..ben havaların biraz düzelmesini bekliyorum niyeyse...

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #1382 : Mart 10, 2009, 02:54:32 ös »
Burcu uyku olayımız aynı siz gibi. En azından yatağına koyup dinlenme saati yaptırabiliyorsan kardır. Hem sen hem Bade için. Biz de asabi oluyoruz böyle günlerde. 17:30 sularında akşam uykusuna yatması bile kurtarmıyo geçirilen gergin saatleri.
Biz ilk dozunu 24 aylıkken yaptırmıştık. İkinci de 30 aylık olunca yapılacak. 26 Mart olmalı.  Bir yan etkiyle karşılaşmadık. İlk dozdan altı ay sonra yapılmalı diye biliyorum ikinci doz.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1383 : Mart 11, 2009, 12:58:28 ös »
ahhhhhhhhhhh..aşı takviminde hata yapmışım..dediğin gibiymiş, ilk doz 24 aylık sonra 30 aylık....neyse çok üzgün ve gergin olarak aradım dr u  oluyormuş allahtan..biz şimdi ilk dozu olucaz 3 yaşında ikiciyi..ne kafasızlık yapmışım..bende 24-36 arası olacak bu aşıyı diye bakıyorum takvime..yan yana yazılmış..meğerde ikiside iki ayrı dozmuş.. :( neyse altı ay arayla kurtardık sanırım..normalde bizi ararlar sağlık ocağından..ama bu sağlık bakanlığının takviminde olan bir aşı değilmiş, aramamışlar..
bizden sonra pnömokok u aldılar ama listeye..zaten giren bize girsin..tövbeee tövbee...neyse sağlılı olsunlarda başka bir diyeceğim yok..sağlık hizmetlerinin  parasız olduğu bir dünyaa istiyoruuummm...hadi ben gene öyle böyle vericem de ya veremeyenler..
geçen bir fransız filmi izledik..9.99 tl gibi bir adı var..neyse iş filmde değil tam olarak ..sonunda şöyle bir bilgi geçti: dünyadaki bir yıllık reklam giderlerinin onda biriyle dünyadaki açlık sorunu halledilebilir....i na nıl maz....

ek bilgi bu kız gene uyumuyor...akşamaları sapıtıklık son raddede..dinlenme saati gibi de olmuoyki Banu, yatağında mıdır mıdır konuşup duruyor, ya da ayakta..sırtı yatağa deymiyor bile...bende yan odada güliyimmi sinirden çatlıyımmı bilemiyorum... :(

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1384 : Nisan 27, 2009, 07:20:02 ös »
dağınık durmasın başka yerleri işgal etmiyim diye yine döndüm bu sayfaya yazıyım dedimm....
biz bugün okula yazıldık... :)
aslında amacımız eylül dönemi için önkayıt yaptırmaktı ama kız sınıfa giripde çıkmayınca "eh bari yarım gün başlatalım" dedik...du bakalım, yarın itibariyle 11.00/ 17.00 arası okullu olacak..bu yarım günde tam güne denk bişey zaten..birden çok mu gelir acaba diye düşünmeden de edemedim ama deneyeceğiz bakalım..umarım yanlış birşey yapmıyorumdur..
elbette ilk gün oldukça eğlenceliydi onun için,,yeni bir mekan, yeni oyuncaklar, çocuklar...1 hafta sonra sıkılıp, evdeki hükümranlığını sürdüremediğini görüp firar girişimlerindede bulunabilir, şimdiden hazırlıyorum kendimi...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1385 : Nisan 27, 2009, 08:55:53 ös »
Bade'ye eglenceli günler, güzel arkadasliklar dilerim anaokulunda. :)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1386 : Nisan 28, 2009, 07:05:54 ös »
Teşekkür ediyoruzzz.... :)
Bugün tam ilk "yarım günümüzdü"....bale!!! yapmışlar, evde hareketleri gösterdi.. ;D
sanırım eğlenmiş..ilk güne göre daha iyiydi dediler ama öğretmenlerle çokda konuşamadım..
bez açma durumunda olan çocuklar varmış, sizinkinide açalımmı dediler..birden hemen çok erken geldi ..yani hemen okul arkasından bez çıkarma..önce azcık okula kaynasın dedim..ama hemende olurmuydu sonradan bilemedim..belki bi ""hadi gari" durumuyla olurdu diyede düşündüm...
ama böyle böyle iyi giderken birden "gitmiyceeemmm"ler başlıyor dimi... :-\
dur bakalım bellide olmaz...
ben gün be gün aktarırım ilk okul günlerini....

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #1387 : Nisan 28, 2009, 07:42:48 ös »
Gitmiycem hiç başlamayabilir, biz haftasonu bile tutturuyoruz okul okul diye. 
Ama bezini ellemesinler kızcağzımın, dün bir bugün iki, hiçbir samimiyetleri yok.
Hadi hayırlı olsun okulunuz, güle güle gitsin Bade okula. Hayatı boyunca sevsin okullarını, seveceği okullara gitme şansı, fırsatı olsun ve çok güzel şeyler öğrensin, iyi arkadaşlar edinsin okullarında..
Bu arada biz Mayısın ortasında trene binip, Bade ve Burcuyu ziyarete gittik. Daha önce hiç karşılaşmamıştık. Birkaç kez İstanbul ziyaretlerinde bir araya gelelim dedik, kısmet Eskişehireymiş. Bizi çok güzel ağırladılar. Evlerinde herşey masal, oyun kıvamında. Evindeki rahatı, eğlenceyi arayabilir Bade. Biz bile alıştık, bocaladık eve gelince.

İkimiz için de harika bir geziydi. Giderken tren dönüşte uçak. Nevra uçağa biner binmez küçük kemer verir misiniz lütfen dedi. Hostes ablalar sen artık büyüdün, koltuğunun kemerini tak dediler.
Onlar gelmezse biz yine gideceğiz.
Burcu sen foto eklemeyi becerebiliyo musun? Hani kızların Porsuk kenarında birbirlerini sevdikleri var ya?
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2009, 07:47:13 ös Gönderen: banu75 »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1388 : Nisan 28, 2009, 08:48:35 ös »
Burcu birkac ay sonra okulda "tek ilgi odagi olmadigini, okulun sürekli oldugunu, baska kurallara uymasi gerektigini" kisacasi evdeki gibi olmayan yeni bir ortamda oldugunu algiladiginda, kendisi disinda büyüklerin ilgisini ceken cocuklarin oldugunu farkettiginde cocuklar "Ben artik gitmeyecegim" dönemine girebiliyorlar. Önemseme böyle seyler söylediginde. ÜStünde durma. Evde kalmasina izin verme. ÖYle bir durum oldugunda yazarsin buradayiz nasilsa :) Demek kücük balerin cok begendi okulu. Yalniz hic profösyenel bir yaklasimd egil ögretmenlerin yaklasimi. Pedagoji egitimi görmüs bir kisi nasil cocugun hazir olup olmadigini bilmeden, daha hic tanimadan bezi cikartmayi önerir. Saka yapmis olmasin.Kesinlikle karsi cik okuldan sogumasina neden olur ayrica zaten biliyorsun cocuk hazir olmadan tuvalet egitimine baslanmamasinin önemini.

Ne güzel bir haber bu, denek bulustunuz.Ben de Eskisehir'i cok merak ediyorum. Iclal Aydin'in miydi kitabinda porsuk cayindan bahsediyordu.Ayrica son zamanlarda Eskisehir ile lgili cok güzel yazilar okudum. Cok gelisitigini cok güzel bir sehir oldugunu anlatan.Insallah birgün bir Eskisehir bulusmasi daha yapariz:) daha kalabalik bir grupla. Hatta Burcu ńun oyununus eyretmeye gideriz degil mi:) Evet ben fotograf canavariniz olarak fotograflari bekliyorum Bade ve Nevra'yi cok merak ettim . Ekleyemezseniz bana mail adresime yollayabilirsiniz ben eklerim.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1389 : Nisan 29, 2009, 06:58:34 ös »
aslında daha var ama makinanın içinde..şimdilik bunları yüklemeyi becerirsem...alt alta yapmayı Hediye söylemişti ama becerememiştim ama bu sefer olacak mı..

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1390 : Nisan 29, 2009, 07:03:43 ös »
gene yapamadım..neyse yaa böyle göndericemm tek tek..

güzel ve çook azdı gerçekten buluşmamız..hava şansımıza serindi..ve elbette bizim cüce yaptı gene yapacağını...sanırım okul paylaşmayı öğretse bana yetecek..birden evdeki herşey "benimbenim" oldu.. :-\
neyse dedikoduyu bırakayım, oluyor işte napıym..öğrenecek..neyse fotoya devam..

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1391 : Nisan 29, 2009, 07:05:51 ös »
hele Nevra'nın ispanyol kıyafetiyle bir resmi var, onu görmenizi isterim ama henüz gösteremem bilmiyorum foto makinasından nasıl aktarıldığını..daha annesi bile görmedi..acayip şirin..birde dans eder haller ;D ;D..neyse gokhan gelsin yaptırım...
« Son Düzenleme: Nisan 29, 2009, 07:06:35 ös Gönderen: bobo »

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1392 : Nisan 29, 2009, 07:22:44 ös »
gelin geneeeeee... :-* :-* :-*

evet oyun izlemeye de olur Nil, bir ara Köln'den buraya sefer vardı direkt ama nooldu bilmiyorum...ordan valla 3 saat filan...

devamını sonra ekliycem dediğim gibi...

birde bi daha bi diyiverin nolur nasıl arka arkaya aynı mesajın içine alt alta ekliycem ben bunları..... ??? ??? ???

sana eskişehir fotosuda eklerim istersen ...hatta dur netten bi bakaym..

şimdide birazda kendim için okul günlüğü gibi olan şeyimize devam ediyim..siz gene beni yorumsuz bırakmayın, seviniyorum yada evet düşünmemiştim diyorum iyi oluyor..
kız bu sabah 5te ağlayarak uyandı..pek yapmazdı..gittim sakinleştirmeye..öyle böyle saat 6 oldu uyumuyor..popoya pışpış istiyorki aylardır istemez...neyse yaptım ettim uyumadı ben artık yatıyorum dedim  ve döndüm gittim yatağıma..yanıma geldi, yastığını almış -ki hiç vaki değildir- bunu gören baba çekti gitti salona, kız onu yerine yerleşti yattı uyudu......bende "bir yanlışın başında mıyım, amann haa burcu" şüpheleri içinde bir yandan da "acaba özledi de ondan mı, bırakıyımda azıcık uyusun mu, huzur duysun mu" ikircikleri içinde sabah oldu....................ki okuldan geldiğinde üçümüz bayağı eğlenceli bir arada olmuştuk..yani bizimle özlem gidermişti aslında...biz ona doyamadık ama o bize fazla fazla doymuştur diye düşünüyorum...ama işte sabah dikeldi kalktı..hayır hıçkım hıçkım ağlıyor..bunu pek yapmaz..neyse bakalım bu gece ve sabahın körü bizi neler bekliyor....

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #1393 : Nisan 30, 2009, 08:50:55 öö »
cok seker cikmislar, bana bade hep bizim cocuklardan boy olarak büyükmüs gibi geliyordu ama simdi Nevra ile birlikte görünce.. yaa bizimkilerde büyümüste haberimiz yok dedim.  Ne güzel eglenmisler sevindim.

Ilk basta okulunuz hayirli olsun Burcu. Selinde bir kac aydir gidiyor ama hastalik nedeniyle sürekli kücük aralar verdik ve hastalik nedeniyle evde ilgide artinca okul birden istenmemeye baslandi ama su günlerde, selinde bugün okula gidicemmi diye soruyor ve seviniyor. Rahat ol ! tuvalet egitimine gelince, bende bir okula gezmeye gittigimde, önce bezden kurtariyoruz demislerdi.. sanki kurtarma operasyonu, sasirmistim. Bizim okulda Selin arkadasi tuvalete gidince oda onun yaninda gidiyordu.

Bizde itraz dönemi cok belirgin ve öglen uykulari yok gibi, dinlenme saati yapsamda, sürekli tuvaletim geldi, ben uyandim gibi bahanelerle odadan cikmaya calisiyor.  Tutarli olmakta cok zorlaniyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 30, 2009, 08:53:17 öö Gönderen: manolya »

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1394 : Nisan 30, 2009, 12:49:22 ös »
biz bugün okula gidemedikkk..dakida bir gol bir..
birazdan dr a çıkıcaz..öksürük ve akıntı var....gecede çok huzursuz uyumuştu, bundanmış..hep sayıkladı, konuştu....bende günü çok yoğun geçti ondan herhalde deyip durdum..sanırım ilk vukuatımızı atlatıyoruz okulla ilgili..çok erken oldu, üzüldüm...neyse sonra tekrar yazmaya çalışırız..
aynı inatlar  MAnolya bizde de,hatta işte Banu gördü, çarpı 1500..