Gönderen Konu: 2,5 yaş için oyuncak tavsiyesi?  (Okunma sayısı 3817 defa)

Çevrimdışı D.Toyran

• Deneyimli Üye
Ynt: 2,5 yaş için oyuncak tavsiyesi?
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2007, 02:21:46 ös »
www.puzzledepo.com
3 boyutlu puzzle ilginç
Devrim 05/03/1973
Arhan  12/02/2006

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 11, 2007, 02:16:59 ös »
2,5 lular oyuncakdan çok çevreye duyarlı oldular sanki.evde sürekli bi işle mesgul edilebilirler belki.hani keyif aldıkları hemde sorumluluk bilincinin gelişebileceği küçük işler...
bizde oyuncakdan sıkıldık. kamyon,araba,uçak,tren artık ilgisini çekmior denizalpin. daha çok koşsun,zıplasın,hoplasın  modunda bu aralar. :'(
oyuncakların yüzüne bile bakılmadığı günelr oluyor.
biz hamurla oynuyoruz hala...suluboya-kuruboya da devam ettiğimiz faaliyetlerden.
legodan da bıktı deniz sanırım. çıktımı ortaya kanepe arkasına atıp dolduruyor orayı. >:(
havalar fırsat verdikçe parkta vakit geçiriyolarmış annemle. annem gece bitap düştüğüne görede baya bi yoruluyolarmış. ama bizimkisi halaa 12 den önce yatmıyor nası bi enerjiyse bu. ::)

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2007, 11:44:22 öö »
Biz kamyonlari ,ucaklari , trenleri ,arabalari bahceye tasidik Ayse ,-  kucuk ama bahceli bir evim olsun dilegimi her gecen gun daha da seviyorum iste bu yuzden - hem oynuyor hem zipliyoruz , aksamlari yatmadan once yatak sefamiz var , dun ben kopru yaptim onlara bacaklarimla duvara , (aslinda ayaklarim dinlensin diye uzatmistim yalan yok , sonradan oyuna donusturduk iyi de oldu)  sonra da  taso kutusundaki tasolar kopru parasi oldu gecmek icin , koprulerin ustune yeniden yastiklar koyduk para kazandikca , uc bes onn euro seklinde , Tan da saydi bizimle bir de radyoyu actik dansettik ...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2007, 12:52:12 ös »
Feyzacım, benimde hayalimdir yeşil bahçeli bi ev. tabii gerçekleşmedi.
ama bizim bu ege 'de evlerin balkonlarını büyük yapıolar hep . hava sıcak olduğu için balkonda vakit çok geçiorr. yazın babam Tv de balkona çıkarır hatta . tüm yaz kalır orda tv.
oyun çadırını balkona kuruyorum bende. oyuncakları ve oğluşuda içine:p
Denizalp bu ara oyuncak kamyon oluyor pilli. gidip kendini paaattt die yere atıyor. düşüp kırılıyomuş o an. tamir et die gelior önüme. bende onu tamir ediyorum.çalışınca müzik sesi çıkarıp dans ediyor. arka ışıklarını gösterirkende Poposunu tutuyor.... ;D ;D
bende sonra onu yiyorum.... ;D

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #19 : Mart 12, 2007, 03:00:36 ös »
hahaha bu da iyi arka isik olayi yani ;) bu donemleri tam yemelik zaten ayse ye yiyebildigin kadar sonra istesen de ac kaliyorsun  ;D
ev icin de ben de hep hayal ederdim , kismet vallahi...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #20 : Mart 19, 2007, 08:42:27 öö »
hep  biliodum silahların iyi bir oyuncak olmadığını ama şimdi farkettimki izahı zor oyuncaklar aynı zamanda. c.tesi girdiğimiz oyuncakcıda ışıklı silahı almak istedi denizalp.
aldık geldik iyi hoş, sesi az çıkıyor tam bizlik, ışıkları var yanıyo sönüyo falan , biraz kurcaladıktan sonra bu nedir soruları başladı.
silah denir ona.
napılır? neden vardır? ne işe yarar? nie ateş eder? arkarkaya bonbardıman sorularını yöneltti oğluş. aklımın erdiği dilimin döndüğünce ,gerçektende çok uzaklaşmamaya dikkat edip bişeyler izah ettim ama zorlandımda. yüzüne bakmadığı Tank'ı eline alıp onla ilgilenmeye başladı ardından ve yine sorularr..
nasılsa öğrenicek, nasılsa bilecek elbette ama biraz daha geç olsaydı olmazmıydı... ???

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #21 : Mart 19, 2007, 11:43:59 öö »
oğlum olsaydı napardım bilmiyorum, yani alıp almama konusunda ama dediğin gibi bir gün öğrenecek. nasıl açıklama yaptın. şöyle denilse nasıl olurdu, eskiden et kasaplarda satılmazdı, avcılık yapıp dağlara ava gidilirdi, karnımızı doyuracak kadar avlar gelirdik gibi :P çok mu saçma oldu :-[

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #22 : Mart 19, 2007, 12:43:04 ös »
vildan saçma değilde yeterli olmuyor. şölekii tv de reklam da bile çıkabiliyor karşımıza.
mesela kitapda. tombul tavşan kitabında adam avlanıyor ve elindeki tüfeği ateşlemiş, duman yapmışlar tüfekden çıkan..
doğayı sev insanı (hayvanı) koru cümlesini izah edemiyosun ....
daha ölümü anlatmadımki, yada varken yokolmayı...ateş edio adam ama ateş ettiği yere yatmış. uyuyo desen, nie kanamış diyor çocuk?
ben olanı biteni olduğu gibi anlatmakdan yanayım aslen. sadece yaşı küçük olduğu için zorlanıyorum.

Çevrimdışı aydede

• Genç Üye
  • **
    • Burada da varız :)
« Yanıtla #23 : Mart 19, 2007, 01:31:30 ös »
Sude doktor olacam ben diye tutturunca doktor seti almıştım bir tane, onunla iyi vakit geçiriyor, ama biz en çok bu aralar puzzle (sünger bob.lu) suluboyaya takmış durumdayız. Şu şekilli mekilli makaslardan alıp el hareketleri için kesmeye başlasak erken mi diye düşünüyorum bu aralar.
Sude: 12.06.2004 - 02:37
http://sudeilebuyurken.blogspot.com

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #24 : Mart 19, 2007, 02:13:41 ös »
Aliye bizde o makaslardan Aral dan kalma vardi , Tan guzel kesiyor ama baska bisi var Tan solak , o yuzden de gidip sol elini kullananlar icin olanini almam gerek...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

Çevrimdışı sibelhandan

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #25 : Mart 19, 2007, 03:08:35 ös »
aşye zor gerçekten her söylediğimiz çelişkili oluyor,masalları değiştiriyorum ama herkes aynı masalı anlatmıyor ki. kurtlar,öldürmek,yemek

aliye Hande 2 yaşındayken istedi makas ve aldım. şu anda sürekli kesiyor yapıştııryor,bir şekli aynen kesiyor. Allahtan sadece  kağıt kesileceğini öğrendi.
sibel    / 29.09.1977
Hande / 28.06.2004

Çevrimdışı NAVICULA

• Genç Üye
  • **
  • İŞTE BENİM DÜNYAM SUDEMİMM
« Yanıtla #26 : Mart 19, 2007, 03:08:52 ös »
Merhabalar nasılsınız güzel anneler??? Bu aralar yoğun olduğumdan aranıza katılamıyorum fırsat buldukça yalnızca okuyabiliyorummm umarım herkesler iyidir...
Ya bişey soracaktım şu parmak boyalardan aldım bugün Sudem'e ama nasıl kullanıldığına dair hiç bilgim yok yaa neler yapabilirim bilgisi olan varmı???

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #27 : Ağustos 22, 2007, 08:59:03 ös »
 :o

asumancigim yarim yil sonra bende gördüm mesajini   ::) tesadüfen gördüm simdi.

naptiniz parmak boyasi ile? denedinizmi birseyler?

Mesela küvete oturup, fayanslari veya küveti boyuyabilir sudem, veya büyük bir parca duvar kagidi varsa eger , bazen artiyor da saklaniyor ya, iste büyük parca duvar kagidin üstüne sudem yatabilir, sende etrafini cizebilirsin, sonra birlikte parmak boyasi ile istediginiz gibi boyayabilirsiniz. Bizim favorimiz ama cam boyama. Her pazar günü, kahvaltidan sonra, eski resmi temizleyip, yenisini yapiyoruz. Bazen belli  bir tema bulup uyguluyoruz, bazen de serbest calisiyoruz. Ama gercekten cok büyük zevk alarak yapiyoruz parmak boyasi ile yaptigimiz calismalari.

Eminim basladiysaniz sizde zevk aliyorsunuzdur, baslamadiysaniz da fazla vakit kaybetmeyin, sizde hemen baslayin derim  :)

sevgiler sana ve sudem´e  :-* :-* :-*
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı NAVICULA

• Genç Üye
  • **
  • İŞTE BENİM DÜNYAM SUDEMİMM
« Yanıtla #28 : Eylül 05, 2007, 07:02:21 öö »
Sibelcim başladık ama Sudem fayans yerine beni boyamayı tercih ediyor anne dur makyaj yapacam diyor :D :D ama inan insanın çocuğuyla geçirdiği vakit kadar güzel bişey yok .. dimi ama çabuk sıkılıyor veya bütün 2,5 lar öylemi  ???

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #29 : Eylül 05, 2007, 10:35:25 öö »
evet navicula, yaşı büyüdükçe oyunda geçirdikleri zaman süresi de uzuyor. birgün bakıyorsun, senin, keşke oyun kursa, kendi başına da oynayabilse dediğin şeyleri yapıvermiş. biraz daha zaman annesi ;)