Gönderen Konu: yeme problemi  (Okunma sayısı 730 defa)

Çevrimdışı urbesen

• Yeni Üye
  • *
yeme problemi
« : Aralık 26, 2006, 03:28:11 ös »
Merhaba Nil Hanım

Kızım Zeynep 23 aylık. 37 haftalık doğdu. Emme refleksi olmadığı için 15 gün yeni doğan ünitesinde kaldı. Üç gün ağızdan hiç bir şey almadı. Üçüncü günün sonunda biberonu kabul etti. Daha sonra yavaş yavaş alıştırdılar. Hastaneden çıktıktan sonra biberonla anne sütü verirken çok güzel besleniyordu. Çok uğraştım emmesdi. Doktorlarda zorlamamamı söylediler. 2. ayın sonunda sütüm kesildi mamaya geçtik. Mamaya geçtikten sonra ya mamaları sevmedi yada biz çok zorladık bilmiyorum yeme savaşımız başladı. Resmen biberonla ağzına akıtarak dört ay besledik. Ek gıdaya geçince ilk birkaç ay biraz düzene girmişti. Sonra savaş tekrar başladı. Götürmediğim doktor kalmadı. En son Hacettepeye götürdüm. Doktorumuz yeni doğduğunda çok hırpalandığını ve ölümün kıyısından döndüğünü iki yaşından sonra kendini toparlamaya başlayacağını söylüyor. Yaz döneminde bakıcı tutmuştuk. Onunla hiçbir problem yaşamadı Çok güzel yedi. Hatta ben hiç inanmıyordum. Bir kaç kez yemek saatlerinde baskın yaptım baktım gerçekten ne naz ne kapris hiçbir şey yapmıyor. Ne verirse yiyor. Ama anane babanne ve bana elinden geleni yapıyor. Özellikle bana yapmadığını bırakmıyor. Eşim seni sinirlendirmek için elinden geleni yaptığını söylüyor. Bende hata çok. Çok problem yaşadğımız için yemeyi reddettiğinde çok tepki gösteriyorum. Eski yaşadıklarımız aklıma geliyor dayanamıyorum. Çok inatçı bir çocuk. Şu an kilo olarak en alt sınırdayız. Pütürlü yiyecekleri çok geç yemeye başladı ama çok şükür şimdi azda olsa yiyor. Ispanak pırasa gibi şeyleri yediremiyorum . Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler