Gönderen Konu: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz  (Okunma sayısı 9096 defa)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ynt: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz
« Yanıtla #60 : Haziran 05, 2007, 10:53:23 öö »
masallah masallah

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #61 : Haziran 09, 2007, 11:48:41 öö »
Eh çok geç oldu malesef iyi haberlerle gelemedim.
Ne yazıkki önceki gün ablamlarda bişi yedirememiştim, dün öğlen sadece yarım saat yattı sonra kalktı bir sıkıntısı var resmen, calpol verdim artık biraz rahatlasın diye eh biraz düzeldi oyuna gelince tmm öğle yemeğinide yemişti, sonra uyuyamadı diye banyo yaptırdım, yine uyumadı, akşam yine birşey yemedi , pilav verdim direk çıkarıyor, kaşık maması ıı ıh sonra kustu yediği 5-6 kaşığıda, geç saat muhallebi denedim artık tövbe yemedi, yatarken süt oda 50 ml misafirlerde şaşırdı ne yapacağını, gerçi 5 aylık bebekleri vardı onu öpücüklere boydu, sonra eliyle del del yapıyor oynasın istiyor kendisiyle. O kadar uykusuzluğa yine 40 dkk uyumadı artık eşime dedim bide sen dene fenalaşıcam resmen üzüntüden o gidince 5 dkkada uyudu. Gece çok kalkmadı sabah biraz süt içti, sonra menemen yaptım değişik gelir belki diye 2-3 parça anca, ama zeytini götürüyor ekmeksiz filan, uuf kaşık maması yaptım yine yok, çok üzülüyorum ya anlatamam. Salı günü dr. gidicez hem aşımızda var, hep zaten dr. yakınken bişi oluyor ters gidiyor böyle kilo veriyor filan. Sanırım azılar zorlamaya başladı, ateş filan yok ama, huzursuzluk hat safhada, yemesi için ısrar edince masada ne varsa fırlatıyor etrafa.

Çook üzgünüm ya sinirlerim laçka oldu, Karya nın normalde iştahsızlığı hiç bir şey, şimdiki çok daha beter, ömrünmden ömür gidiyor böyle olunca. :'(
taze resimler geldi hanııım url=http://tickers.families.com][/url][/img][/url]

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #62 : Haziran 13, 2007, 12:30:02 ös »
Selam Fundacım,

Bugün haberler iyi. Dün dr. kontrolümüz vardı eh 15 aylık olduk malum. 10.100 kg olmuşuz boyumuz 79,5 cm baş çevresi 45 cm (bayan küçük kafa) ;D. Herşey normal dedi, dişler kabarık, huysuzluk vs. ondan dedi. Ferro sanol 12 damla verecekmişiz artık. Uykuya rahat dalamama bana yapıyor sadece deyince kreşe kadar devam edebilir dedi. :( Son üç ayda 1 kilo almışız yani o açıdan iyi dedi. Yemek konusundan baya bir korkuyordum neyseki tahmin ettiğim olmadı. Su çiçeği aşımızı olduk. Muayene sırasında yine neredeyse katılarak ağladı Karya,  sonrada çıkarken dr.a el sallayıp öpücük gönderdi. ::) Muayene fobisi olmaya başladı sanıyorum kızımda.

Canım sizden ne haberler? Kontrole gittinizmi?

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #63 : Haziran 21, 2007, 09:45:38 ös »
Merhaba Sibelcim,
Sonunda geldim. Tatile gitmiştik Antalya'ya kayınvalidemlere. Döndükten sonra da bir türlü fırsat bulamadım. Karyacığın kilosuna çok sevindim. Doğrusu okurken o iştahsızlıklarını yazdığın kısımlarda benim de canım sıkıldı ama neyseki iyi haberleri vermişsin peşisıra. Sibelcim, söylemesi kolay biliyorum ama o iştahsız dönemlerde sen ne yap et, ısrar etme ve canını da sıkmamaya çalış. Nasıl ki bizim iştahsız günlerimiz oluyor onlar da aynı. Asrın'ın da aynen senin anlattığın gibi iştahsız günleri oldu. Anlayış göstererek ne onu ne kendimi üzmeyerek geçiriyorum o günleri. Aklıma hep genel durumunun iyi olduğunu getirmeye çalışıyor, onun kararına saygı gösteriyorum. Bir de öğün saatleri dışında boğazından birşey geçsin diyerek yiyecek vermiyorum. Acıkmasına fırsat tanıyorum. Tabiiki akıl vermek kolay biliyorum, ama belki sana ilham verir diye yazmadan edemedim.
Bize gelince, tatil benim için biraz koşturmacalı ve yoğundu ama Asrın'la ilgilenen çok olduğu için en azından o açıdan rahattım. Şimdi birkaç fotoğraf koymayı deniycem. Asrın tatilde bayram etti. Denizden ve havuzdan çıkmadı. Hep su içindeydi balık kızım. Lunaparka da gitti, trene, atlıkarıncaya bindi ve çok sevdi. Bir de Barney merakımız başladı. Sabah 8'de show tv de yayınlanan çocuk programı. Barney'nin bir şarkısı var "I love you" diye başlıyor. Bizimki artık sabah akşam I love you diye diye dolanıyor. İlk cümlesi ingilizce oldu  :o  4 azı dişini de çıkardı hem de 1 ay içinde :( Şimdi yemeklerini toplam 12 dişle yiyor.

« Son Düzenleme: Haziran 21, 2007, 10:12:49 ös Gönderen: maviperi »

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #64 : Haziran 21, 2007, 09:58:49 ös »
kum havuzunda oynarken...

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #65 : Haziran 21, 2007, 10:02:49 ös »
Burada kareye ben de girmiş bulunuyorum.. İşte Asrın'ın çıkmak bilmediği deniz...

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #66 : Haziran 21, 2007, 10:07:36 ös »
çok oldu biliyorum ama son olarak kızımın tatilde deniz ve havuz dışında vaktini nerede geçirdiğini görmek istersin diye düşündüm...

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #67 : Haziran 23, 2007, 12:17:37 ös »
Şükür kavuşturanaaa,  :) bende iyice meraklanmıştım bugün yazacaktım tekrar, kalp kalbe karşıymış,

Resimleriniz süperr canım ya büyümüş bu fıstık resmen, maşallah. Hiçte çok filan değil, sayfamızı sık sık böyle fotolarla şenlerdir lütfeeen, Ayrıca senin güzel yüzünüde görüp tanımış oldum arkadaşım.

Ya yemek konusunda ahkam kestiğini düşünmüyorum tabi, söylediklerin doğruda zaten. Ancak sürekli yemek sorunu yaşamak üzüyor beni, birde çok kilolu bir çocuk olmadığından var gücümle çabalamak zorunda kalıyorum. Yoksa Karyanında kilosu önden gidiyor olsa en azından persantil eğrisinde %50yi yakalamış olsak bile dert etmeyeceğim. Ama öyle olmayınca sık sık kafama takıyorum elimde olmadan. :-\

Demek ilk cümlemiz geldiii. Maşallah Asrına yabancı dilide iyi olacak bu gidişle. :D Azılardan kısa zamanda kurtulmuşsunuz. Ama tabi zamanın nasıl geçtiğiniz bide size sormak lazım.

Asrının mayosuna çok yakışmış fıstığa.Bende karyaya bikini altı aldım, üç taneydi, dün dayanamayıp 4. aldım, yandan bağcıklı filan. Ablam çok lazım olduğunu söyledi. Sürekli suya girip çıktıkları için filan. Temmuz başı bizde tatile gideceğiz inşallah. İş yerimden bir aksilik olmazsa.

KAryanın son marifetleri çokca hayvan sesi çıkarmak, Aslan gırr, köpek hav, kuş cik, yılan tıss, kedi pisi (miyav demiyor nedense), birde fil deyince koluyla burnuna hortum yapıyor. :D

Günlüğe son zamanlardan resim ekledim bende, bakma fırsatın olursa. Buraya aynılarından olmasın diye eklemeyeyim. Ama dans ederken var bir tane, onu ekliyorum buraya.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #68 : Haziran 28, 2007, 12:12:16 ös »
Merhaba Sibelcim,
Son yazını okumuştum ama yazamadan netten çıkmıştım. Şimdi tekrar okudum ve sanki seninle mektuplaşıyormuşuz hissine kapıldım. Bu bölüm bizim mektuplaşma bölümümüz oldu resmen :) Hoşuma gidiyor ama, özellikle aynı yaşlarda kızlarımız olması pek çok ortak nokta doğuruyor.
Karyoşun dans eden resmi çok şeker. Bizimki de tatilde bir akşam topluca yemeğe gitmiştik, orada sahnede şarkı söyleyen kadının karşısına geçti ve kendince dans etti durdu. Sahnede bir kadın bir de bizimki. Eğer resmini bulabilirsem onu da koyarım buraya, çok komikti.
Demek siz de tatile gidiyorsunuz. Muhtemelen senin de aklında olan ama daha yeni tecrübe edinmiş birinden belki yeni eklemeler yapabileceğin bir kaç öneride bulunabilirim. Örneğin Karya'ya, deniz ve havuz içinde ve kenarında yürürken giyebileceği suya dayanıklı bir sandalet lazım olacaktır. Bize lazım oldu ve Ayakkabı Dünyası'ndan, Antalya'dan aldık. Çok çeşit vardı. Biz de cırt cırtlı ve 2 cırtcırtını da açınca tamamen açılan çok kullanışlı bir sandalet aldık. Yanlız pembesinde numara olmadığı için sarı lacivert olanı almak zorunda kaldık. Oysa bizde fenerli yok.
Ayrıca suyun içinde de kafasında olacak, ıslanınca gevşeyip sarkmayacak bir şapka fena olmaz. Asrın'ın ki kot şapkaydı ve sorun çıkarmadı. Deniz ve havuzda içine oturabileceği bir deniz simidi de iyi oluyor. Ben üstü kapalı olanlarından istiyordum ama onlar 11 kg'ya kadar olan çocuklar içinmiş o yüzden açık aldım toys'arus tan. Bir de aklıma gelmişken, küçük bir şişme havuz; sen denize ya da havuza girmediğin zamanlarda ya da artık Karyacık yanınızda otursun istediğinizde çok işe yarayabilir. O havuzda oyalanır, siz de dinlenirsiniz. Aaa bir de, primanın lets go'su var ya, kilot gibi giydiriliyor hani. Eğer Karya da alt değiştirme konusunda, özellikle yabancı yerlerde sorun çıkarıyorsa, o bezler çok işine yarayabilir. Ayakta iken giydiriyorsun ve gerçekten güzel.
Asrın'ı soracak olursan bu aralar bana takmış durumda. Anne, anne diye peşimsıra geziyor, hep beni istiyor, durup durup kucağıma geliyor, hele de yanımızda başkaları da varsa. Hatta artık uyurken ille de elini tutmamı istiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Keşki Nil olsaydı da sorsaydım. Hiç böyle değildi. Üstelik daima yanındayım zaten. Umarım geçici bir dönemdir.
Seni de Karya'yı da öpüyorum. Sevgiler...

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #69 : Temmuz 31, 2007, 03:46:22 ös »
Biz geldiik,

Kesinlikle mektuplaşma doğru teşhis, benimde kulağıma çok hoş geldi bu durum. Bende tatile gitmeden yazını okumamışım, bu nedenle tatil tavsiyeleri değerlendiremedim tabii :P

Ama havuz almıştık, üstü kapalı simit bulamayıp üstü açık almıştık ki, ablamda varmış mğer giderken o verince yanımıza onu aldık, sandalette aunen cırt cırtlı almıştım bende çok kullandık. ŞApkada 3-4 tane vardı değişerek kullandım, birde çok ıslattığı için bir sürü bikini

VElhasıl ilk hafta gittiğimiz yerde Karya 6. hastalık geçirince nasıl döneceğimizi şaşırdık, kalmasak bile 2 gün parası ödedik ve otelden çıktık. Ankarda biraz düzelince Eskişehire geçtik oradada biraz sıkıntılıydı ama düğünde döne döne oynaması tam seyirlikti, bizimki resmen kapı gıcırtısına oynar halde ;D Her müziğe değişik bir figür, böyle giderse konservatuvara vermeyide düşünüyorum bakalım.

Bodruma geçtiğimzde ise 2 azı dişi patladı. Birde onun sıkıntısı yemek falan hak getire felaket kilo verdi tabii. Şimdide 3.ü patladı 4. yolda. Tatilde sadece bir gün çok güzeldi diyebilirim. Oda plaja gittik Karya bir güzel denizde oynadı, birde tam ona göre kaydırak ve salıncak vardı kumsalda, orda da kaydı, sonra güzelce sütünü içti, birde büyük salıncaklardan vardı orada gögsüme yatırıp ninniyle uyudu. Bende şezlonga yatırdım, 2 saat uyudu, bizde karı koca kah güneşlenip, kah gölgede biralarımız yudumladık. Acayip keyifliydi. Ama bir gün işte. Eh onada şükür, darısı seneye daha güzeline inşallah.

KArya iyice büyüdü bu arada, artık her dediğimizi tekrarlıyor, her syleneni yapıyor, kendi kendinede oynuyor, yemek yediğinde doyduysa bitti diye kalkıyor sandalyesinden, bende artık zorlamıyorum öyle yapınca, o kadar yemediği günden sonra buna çok şükür.

Anne anne takıntısı bizde de var, sanırım buda bir dönem, yapışık yaşıyoruz resmen işe tam gün başlayınca korkuyordum, ama neyse bakıcısınıda özlemiş, çok sorun olmadı, sadece ben evden çıkarken arkadamdan bağırıyor, normalde yapmazdı. Bende işten gelince hergün yemeğini yedirip, sonrasında dışarıya çıkartıyorum, dönünce banyosunu yaptırıp,yatana kadar onunla vakit geçiriyorum.

Tatil resimlerimii yakında eklerim.

Sizden ne haberler??

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #70 : Ağustos 02, 2007, 01:52:46 ös »
Seni yeniden görmek ne güzel :) Hoşgeldin :)

Çok tatil gibi bir tatil geçirmemişsiniz anlaşılan. Küçük çocukla bu çok zor zaten ama hastalık da işin içine girdimi sizi epeyce tatil psikolojisinden uzaklaştırmış olmalı. Çok geçmiş olsun. Demek 1 gün :( Olsun, dediğin gibi 1 gün de 1 gündür.

Asrın'ın da kilosu persantil tablosunda adım adım düşüyor. Yine de %75 teyiz çok şükür. Son 3 ayda sadece 400 gr almış. Doktor hiç önemsemedi ve normal dedi. Ben de önemsemiyorum ne yapalım. Ama boy 85 olmuş. tabii bunlar 15.ay kontrolümüzdeydi. Son durumunu bilmiyorum.
Asrın da numaralarını iyice geliştirdi. İsmini sorunca söylüyor. Nasılsın diyince iyiyim diyor. Bir de babası öğretmiş; "Dünyanın uydusu ne?" diyince "Aydede" diyor. Çok şekerleşti o yarım yarım konuşmalarıyla ama 2 yaş sendromu yavaş yavaş yaklaşıyor sanki. Artık istemediği herşeye çok net "Hayır" diyor. İstediklerine de "Evet" demeyi biliyor. Yemekte doyunca, Karya gibi ama bizimkisi "Doydu" diyor. İşin komiği, yaptığı şeyden sıkıldığında da bazen "doydu" diyor :D

Bizim Eylül'de Almanya tatili planımız var. Teyzeme gideceğiz, berline. Orada büyük bir hayvanat bahçesi var. Asrın'ı oraya götürmeyi düşünüyoruz. Orada deniz yok ama bol bol havuz varmış. Belki güvenirsem birine gidebiliriz bakalım.

Tatil resimlerinizi bekliyorum sabırsızlıkla. Diğer taraflardan da takip edicem.
Çok öperim,
FUNDA

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #71 : Ağustos 03, 2007, 10:28:47 öö »
Selam Fundacım,

Almanya tatili fikri, hele ki hayvanat bahçesi süper olur. Ben bayılıyorum ordakilere özellikle kocaman akvaryumlu filan olanlara. Hoş hiç gitmek kısmet olmadı. Almanya da benimde teyzem var ama hiiç gelip gitmemiz yoktur sağolsun.

Hayatım yani sizde kiloyu takarsanız biz napalım. Ben %50ye yaklaştığımızda takla atıyorum, nerde %75. Dr.unuzda o yüzden takmıyordur normal olarak, sende takılmamakla iyi ediyorsun.

Dün Karyanın 4. azısıda patlamış zavallım 4ünü birden çıkartıyor nasıl acıyor kimbilir. Bazen yemek yemeye çalışırken çığlık atıyor. Genelde çorba yapıyorum ama ekmek yemek istiyor, eh kahvaltıda omlet zeytin falan yiyiyor. Onlarda haliyle denk gelince canını yakıyor. Artık 18.ay kontrolünde kilo olarak nasıl olur sen düşün. :-\

Dün birde bizim evlilik yıldönümümüzdü. 5. yılımızı doldurduk. Zaman nasıl geçiyor hayret ettim. Eşime bir telefon aldım, oda bana almak istedi ben beğenemedim, bazen çok seçici oluyorum.  :P Akşam eve gittiğimde kırmızı kalp şeklinde bir kutu ve çikolatasıyla karşılandım. Oo tatlı tatlı yedim buda makbule geçti :D Karyada yatınca bir bordo şarabımız vardı açtık onu, balkonda esiyordu keyif yaptık bir güzel. Bugün iş olmasa iyiydi, 8) neyse yarın hfta sonu en azından. ;)

Öpüyorum.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #72 : Ağustos 04, 2007, 07:12:45 öö »
Öncelikle sizi çok çoooookkk tebrik ederim. Daha nice nice mutlu, sağlıklı, huzurlu 5 yıllara inşallah.

Biliyor musun biz de 30 Haziranda doldurduk 5 yılımızı. Bak bir ortak noktamız daha çıktı ;)  Biz de nikah yüzüklerimizi yenilemiştik beraber. Bir de ailece şehirden uzak biryerlere gezmeye gitmiştik. Tabii Asrın'la olunca romantik bir yerden ziyade, havuzlu, bol çimlik koşturacak alanı olan, evcil hayvanlarla dolu bir yere gittik. Yine de temiz, açık hava çok iyi gelmişti. Aslında bir dönem Asrın'ı anneme bırakıyorduk arada bir, ne güzel oluyordu ama artık ne mümkün. Daha önce de dediğim gibi bana bir yapışmış ki sorma. Bizi ayırabilecek tek güç, yeni keşfimiz "Teletabiis". Onu görünce akan sular duruyor. O zaman yemek ve ev işi yapabiliyorum. Televizyonu kontrollü izlettiğim için; bu günlerde, Asrın'ın bu yapışık hallerinde günde 1 saatten fazla, hatta bazen 3 saate yakın tv izlediği oluyor. Çok vicdan azabı çekiyorum. Ama sanırım benim de dayanma gücüm tükeniyor. Sanırım bir kaç ay sonra iş arayışlarına başlayacağım çünkü gerçekten çok sıkılıyorum. İşin kötüsü havalar da çok sıcak olduğu için kızımla saat 7:30'dan önce kolay kolay dışarıya çıkamıyoruz. Tüm gün evde benle olunca iyice bağlandı bana ama  bu da bir süreçtir ve geçicidir diye umuyorum.

Karyacığın halini çok iyi anlıyorum. Asrın'ın da 4 azı dişi birden gelmişti ve şimdi de 4 köpek dişi birden geliyor. Ama en kötüsü bunlar. Resmen diş, diş diye inliyor. Beni diş ilacının yanına götürüp kendisi sürdürüyor. Hatta bir gece resmen kulak ağrısı çekti şimdi de bazen elini kulağına ya da başına götürüyor ve çok huysuz. Doktor, diş ağrısının kulağa vurabileceğini söyledi. Şu küçücük yaşlarında, şu küçük bedende çektiklerine baksana :(  Bir de iştahsızlık var ki, en hat safhada. Geçicek geçicek diye kendimi avutuyorum. Dediğin gibi %75 hiç fena değil ama en üst sınırdan hızla düşüşe geçince insan, bu düşüş daha ne kadar devam edecek diye bir düşünüyor ister istemez. Seni şimdi daha iyi anlıyorum. Eğer zaten zayıf olsaydı, bu iştahsız günlerinde çok daha zorlardım kendimi, üstüne düşmemek için. Sen en iyisini yapıyorsun ama. Doymasıyla ilgili kararı onlara bırakmalıyız. Farkında mısın, yavaş yavaş bize arkadaş geliyor. Bazen böyle hissettiğim oluyor. Geçenlerde kızımla Starbucks'a gidip oturduk. Bir muffin'i paylaştık. Belki bir 20 dakika oturmuş olabiliriz. Tabii yanımıza aldığımız kitaplar ve oyalamak için kullanılan pipetler, kaşıklar falan çok işe yaradı. Çok keyifliydi.

Tekrar tebrik ediyor ve öpücüklerimi gönderiyorum.
Sevgiler...

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #73 : Ağustos 06, 2007, 10:34:55 öö »
Haha bu kadar olur, canım kaç yaşındaydın, daha önce konuşmuşmuyduk hatırlamıyorum. Oda mı aynı acaba? Ben74lüyüm (yani 33 e girdim ama doğum yılı yazmak daha hoş görnüyor sanki 8) ;D)

Yıldönümü dileklerine teşekkürler. Kesinlikle ufaklıkları birine bırakıp özel saatler geçirmek gerekli arada. Hoş malesef benim hiç bunu yapma şansım olmadı.

İş konusunda haklısın 24 saat geçirmek gerçekten zorlaşıyor. (bunu annesine v.s. sürekli bırakma şansı olanlar için söylemiyorum tabi) Çalışmak demek annenin yinede kendine ayırdığı zaman demek. Umarım gönlünce bir iş bulursun, o zaman daha iyi anlarsın demek istediğimi. Yavrularımızla kaliteli zaman geçirmek, bütün vaktimizi onlarla geçirip, zaman zaman bunaldığımız anlardan çok daha iyidir kesinlikle.

Karya teletabilerle o kadar ilgilenmedi nedense. Bende cdsini almıştım özenip. Yalnız trt1de mickeyli saatler mi ne (adını uydurdum :P) onu ilgiyle izliyor. Ben yokken bakıcı hiç açmıyor zaten. Yemek zamanları bazen mecbur kalırsak oyalamak için. Reklamlarıda seviyor, ama yinede mümkün mertebe uzak tutmaya çalışıyorum.

Köpek dişleri daha kötü dedikleri doğru demek. Karyada ilaç sürmem için götürüyor beni dediğin gibi. Uuf köpeklerde ne yapacağız bakalım. sanırım onlar diş arasına yerleştiği için daha çok zorluyor. Geçmiş olsun canım.

Öpüyorumm.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #74 : Ağustos 08, 2007, 10:31:56 ös »
Ben 77 doğumluyum. Ama belliki evlenmek ve çocuk yapmak için aynı zamanları bulmuşuz :) Asrından önce bir hamilelik daha yaşamıştım. Ama o yaklaşık 5 ay sürebildi ne yazık ki. Çok şükür ki şimdi Asrınımız var.

Asrın resmen 2 yaş sendromuna girdi. Erken olacağını tahmin ediyordum ama bu kadarını da beklemiyordum doğrusu. Ne inat, ne direniş, ne ağlama görmelisin. Allahtan söyleneni anlıyor da ikna etmek birşekilde mümkün oluyor. Ne olduysa şu 1 hafta içinde oldu. Şu dişler de işleri iyice kızıştırdı sanırım. Aslında 4 köpek dişi de göründü ama sorun bitmedi. Bu arada, Asrın'ın dişleriyle ilgili bir sorunumuz daha var. Demir ilacı kullanmıyor olsak da dişleri siyah lekelerle dolu. Yeni çıkanlar da çok kısa süre içinde aynı lekeyi alıyor. Leke diyorum çünkü doktoru da, diş hekimi de baktı ve çürük olmadıklarını söyledi. Bazı çocuklarda olurmuş. Bazen bir gıda ya da demir fazlalığı sebep olabilirmiş. Biraz daha büyüyünce dişçi arkadaşım onları temizleyebileceğini söyledi. Şimdilik o koltukta oturup ağzını açıp o dişleri temizletmesi bir hayal tabiiki..

Bu aralar çok yakınımızdaki bir yeri keşfettik, Kalamış sahili. Her akşam eşim gelince asrını da alıp oraya gidiyoruz. Geçen bunca yaz gününü kaçırmışız diyorum çünkü akşamları deniz havası ve Asrın için bol bol oyun alanı olduğu için tam bize göreymiş. Kocaman bir parkı var ve tamamen düzlük alan. O parkta dolanırken ya da kumlarla oynarken biz yanda oturup onu izleyebiliyoruz ki bu benim için harika birşey.

İki yaş sendromu bir yana iyi gelişmeler de katediyoruz. Asrın artık (pek sık cümle kurmasa da) konuşuyor. Konuşuyor diyorum çünkü söyleyemediği kelime yok gibi. Hatta kitapları sayesinde bizim bile önceden bilmediğimiz şeyleri tanıyıp söyleyebiliyor; avakado ya da ananas gibi. Tabii her söylediğini anlamak o kadar kolay değil. Kelimeler onun ağzından çıkarken biraz değişime uğrayabiliyor. Bu halleri çok tatlı oluyor. Şu yarım yamalak konuşmalar yani. Bir de artık çok korkar oldu. Korkunca da koooooooook(burada bir duraklama yapıyor)tuuuuu diyor. Durup duruken dehşetle Anne anne diye bağırıp yanıma koşuyor. Daha önce Nil'in yazdıklarını okumasaydım epeyce paniklerdim sanırım. Keşke yine olsaydı da yine danışsaydım.

Umarım sizin dişler iyice kolaylamıştır artık. Sonrasında tatilde alınamayan kilolar da yerini bulur inşallah. Çok çok öperim...