Gönderen Konu: 2 YAS ve sonrasi...  (Okunma sayısı 2936 defa)

Çevrimdışı Papatya

• Genç Üye
  • **
  • U.S.A
Ynt: 2 YAS ve sonrasi...
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2007, 04:12:45 öö »
Deniz inanilmaz bir sey oldu cikti desem abartmamis olurum kresde ogrendi sarkilari soyleyip duruyor en cok bir sey yaptigi zaman turkce diyorki KIM YAPTI? DENIS YAPTI kendi yaptigini soyluyor abisi yaparsada KIM YAPTI ? KAANCIM YAPTI merak ettigim seyde su hep kaancim diye hitap ediyor neden acaba? hic kaan demez kresde bile kaancim diyormus
bir gun SORRY ANNECIM dedi bende thats okey no problem dedim o gunden beri sorry'den sonra illa thats okey no problem soyluyor ve soyletiyor  bunu duymassa imkani yok kurtulamiyoruz
kresde ogrendiklerinide yaziyim
ingilizce 20 kadar sayiyoruz ispanyolcada 10 kadar sayiyoruz
abc alfabesini biliyor
oyun sarkilarini biliyor
ama vazgecilmezlerimizdenbiride  banyo olmak ayyy kuvete girdimi cikaramiyorum hele buyudukce daha sorun oluyor banyo zamani olunca her seferinde degisik oyuncaklari toplayip kuvete kosuyor .....
koltuklardan atlamaya bayiliyor
kitaplarida kendince okuyor amaaa abisinin oynadigi herseyi bozmayi bayiliyor buda son marifeti diyebilirim hah unutmadan aksamlarida kucuk arabalariyla oynamayi seviyor aksamdan aksama oynuyor bir daldimi 2 saat oynuyor bazen neden aksamlari oynuyor diye merak ediyorum
sunuda itiraf edeyim ben ne zaman feyza'yla msn 'de konusayim deniz mutlaka muzirlik yapar eyer uyursa uyanir ,uyaniksa kakasini yapar yada aglar yani feyzacimla beni msn 'de rahat birakmaz deyilmi feyzacim ;) ;D
KAAN   24/03/00  &  DENIZ   02/08/04

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 11, 2007, 02:00:27 ös »
kreşin faydalı olacağına böle yazıları okudukça daha bi inanıyorum.
ne güzel valla, tebrik ederim.
Sanırım bende Denizalp'i yarım gün porgramından başlamak üzre yaz sonu gibi kreşe göndericem.Aslında Annem onu sürekli benzer ortamlara götürdüğünden görüyorumki belkide uyum sağlamakda zorluk bile çekmeyecek.
ama tabii bizim evdeki faaliyetlerimiz yetersiz kalıyor şuan.
evde en çok, kitap okuma, cd izleme, resim yapma(sulu-kuru-pastel)
araba ,oyuncak oynama,top koştuırmaca falan yaptığımız faliyetler.
geçende 3 yaş aralığı çocukların enerjilerini boşaltmaları için sürekli haerketli aktiviteyle uğraşmaları iyi olur die bi yazı okudum.
denizin de enerjisi bi hayli iyiki,akşam eve gelince tüm gece tepemden inmiyor:)
yine bütün gün anne ve babamı yorgun düşürüyor besbelli insanlar 10 oldumu yataklarına yatmaya sabırsızlanıyolar ;D
ya denizalp inanılmaz haylazlıklar yapıyor bu ara.
ve HaYIR 'ı, lütfenleri takmıyor bile.
istediğini tepinerek,ağlayarak yaptırmaya kalkmasına çok sinirleniyorum.
Ceza vermek taraftarıda değilim ama bazen kaçınılmaz oluyorr.
Sizinlerde durumlar ne?
sevgiler...

Çevrimdışı celebi

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2007, 08:36:02 öö »
2  buçuk yaş cocuğu annesiyim ama uykumuz düzensiz daha doğrusu hiç uyumak istemiyoruz sözümü arada bir dinler ama genelde kendi isteklerini gerçekleştirir bilmiyorum 2 buçuk yaş sonrası neler olur değişiklik olursa paylaşırım zaten

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2007, 10:35:49 ös »
Bu yaslarda oglen uykusunu uyumamak konusund adirendikelri bir donem oluyor eger bu donemin ustesinden gelebilirseniz bir sene kadar daha uyuyabilir , benim oglum kreste cok guzel uyuyormus ama evde zorlaniyoruz ve saatlerini standart yaptirmiyor ozellikle hafta sonlari bu sansim hic kalmiyor , abisi ile birlikte olmak daha baskin geliyor elbette...
   Bu arada Tan sucicegi gecirdi ve bunun basladigini farkettigim gun de bezi biraktik , 16 hazirandan beri "poposu , pipisi ozgur cocuk" anlayacaginiz...
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2007, 10:36:16 ös Gönderen: feyzadem »
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı nane

• Yeni Üye
  • *
    • Kaan
« Yanıtla #19 : Ağustos 24, 2007, 01:03:46 ös »
Merhaba arkadaşlar,
2 yaş çocukları bölümü için bayrağı devralmaya geldim :) :) :)
Evet benim oğlumda 2 yaşını geçti. Kaan'a annem bakıyor. Bu kısmetse 3 yaşına kadar devam edecek daha sonra tam gün kreşe başlayacak. Şu andaki planımız bu. Kaan'ın kendinden büyük kuzenleri var. Çok seviyor onları. Onlarla oyun oynamaya alıştığı için yaşıtlarıyla pek oynamak istemiyor. Sadece gözlemliyor. Kaan'ın 2 olmasıyla hayat artık benim için daha kolay hale geldi. Zor kısmını atlattım diye düşünüyorum. Ve çok da keyif alıyorum. Ama ben biraz da bu rehavete kapılıp Kaan'ın eğitimini aksattım galiba. Bu ana kadar çok güzel bir gelişim göstermesine rağmen bu aralar bir duraklama dönemine girdi gibi geliyor bana (umarım yanılıyorumdur). Ben daha önceden anneme 4 yaşına kadar bakması için ricada bulunmuştum ama kreşin gerekliliğini anlıyorum şimdi. Daha evvel bu dönemi geçirmiş veya şu anda benzer yaş grubunda olan annelere sormak isterim bu yaş grubu için ne yapmak gerekir. Nasıl bir süreçtir ve ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
Sevgiler
-Gülseren-