Gönderen Konu: 2 YAS ve sonrasi...  (Okunma sayısı 2936 defa)

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
2 YAS ve sonrasi...
« : Ekim 14, 2006, 11:23:55 ös »
  Cocuklarimiz 2 yasini doldurduktan sonra farkli bisiler oluyor sanki ne dersiniz...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı sibelhandan

• Genç Üye
  • **
Ynt: 2 YAS ve sonrasi...
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2006, 02:36:21 ös »
feyza gerçekten öyle

artık çocuk oldular,herşeyde fikirlerini öne atıyorlar.

soruları bazen bezdirse de,bıcır bıcır konuşmaları hatta kafa tutmaları bile güzel.

her anı bir mutluluk onların.

annecim seni çok seviyorum diye bağırıyor bazen öyle gururlanıyorum ki
sibel    / 29.09.1977
Hande / 28.06.2004

Çevrimdışı kaoss

• Genç Üye
  • **
  • kullanmadan önce prospektüsünü okuyunuz :)
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2006, 12:04:46 ös »
henüz 2 yaşı bitirmedik ama bende bunu hissediyorum..birgün uyanıyor ve ogünden sonrası bambaşka bir dönem oluyor sanki..

ben bu tarz dönemleri sanırım 3 kez yaşadıgımı hissettim :)
onlardan biriside gecen 3 hafta önceydi sanırım..bıcır bıcır konuşması,sordugum sorulara hiç ummadıgım cevaplar vermesi,tercihlerini ısrarla söylemesi vs.vs. :)

"2 yaş sendromu diye beni kandırmışlar aslında 2 yaş ne güzelmiş" diye az düşünmedim bu sebepler yüzünden..

sizi takipteyim 2 yaş anneleri :)

Efkarlıyım.. başım duman,sitemim var ey koca Çınar !!

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2006, 12:13:05 ös »
  Istemedikleri seylere cok guzel "hayir" diyebiliyorlar mesela...

Yemeklerini kendi baslarina yiyorlar...

Bezi Tan i rahatsiz etmeye basladi ama baska da bisi yok ...

Babasini ve abisini karsilamaya bayiliyor ,giderken kah huzunlu kah sevincli oluyoruz ,gunune gore degisiyor...

Kitaplara cok merakli ,abisi de Tan da gece yatmadan once mutlaka kitap okuyor...Tan okumaya calisiyor iste kendince,ama bana da dokundurmuyor geceleri ,gunduzleri alip atliyor kucagima ,birini alip digerini getiriyor ,cok da duzenli ama  maasallah...

Suyu kesinlikle bardaktan iciyor ,bu ara actimellere cok merakli...

Kendi basina arabalar ile oynamayi cok seviyor ,diziyor sesler cikariyor...

Baska bir ilgi alanimiz da yazi tahtasi ,onunce sandalyesini de koyup bir guzel kuruluyor ve basliyor yazip cizmeye...Abimiz ders calisirken de ona kalem ve defter veriyoruz ,yoksa mumkun diil calismamiz...

Dans etmeyi de cok seviyor ,arabaya binince de muzik sesleri cikarip teybi acmami istiyor ,arabada cok uslu maasallah diim ,gezmeye bayiliyoruz ,pusette bazen zor zaptediyorum ama...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

Çevrimdışı TWEETY0555

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2006, 02:26:52 ös »
VALLAHI BENDE OZNUR GIBI SEVDIM GIBI BU IKI YASI SUREKLI ANNE BU NE ANNE BUNE SORULARINA RAGMEN ;D  24 KASIMDA IKI YASINDA OLACAK YIGIT ...ARTIK TAMAMEN KONUSMASA DAHI DERDINI TAMAMEN ANLATIYOR OLMASINDAN COK MEMNUNUM UYKU DUZENIMIZIN YERINDE OLMASINDAN COK MEMNUNUM ...MANTIKLI ACIKLAMALARI DINLEMESINE VE SONRADAN ONLARI TEKRAR ETMESINE ISE BAYILIYORUM BENDE TAKIP TEYIM BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ;D
HAYATIMIN ANLAMI OGLUM IYI KI VARSIN...

Çevrimdışı tugcenin annesi

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2006, 10:46:39 ös »
tugcede 4 kasımda 2 yasında olacak .artık basladı anne bu anne bu demeye...ve daha cok kendi dediginin olmasını istiyor..

Çevrimdışı selma

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2006, 09:56:03 öö »
BİZİMDE 2 YAŞIMIZA 2 AY VAR AMA O KADAR GÜZELLEŞİYORKİ HERŞEY. BEN DE ÇOK SEVDİM 2 YAŞI. (BİR KAÇ AY SONRA AYNI ŞEYLERİ SÖYLEYEBİLİRMİYİZ BİLMEM :) ) BU NE SORULARIMIZ DA BAŞLADI. BİR DE NE SÖYLERSEM TEKRARLIYOR. BİR TEK KONUŞMA KONUSUNDA BİRAZ GEÇ KALDIK. HENÜZ ANLAŞILMIYOR SÖYLEDİKLERİ :)

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2006, 12:27:01 ös »
aslında sendrom dediğimiz "karşılıklı anlaşılmaya çalışmak"tan öte bişey değil sanki.. biz bebeklikten çocuk olma yolundaki ufaklıkların hızlı gelişimlerini hayretle izleyip anlamaya çalışırken, onlarda kendilerindeki değişimi anlamaya çalışıyolar sanki. etraflarında öğrenecekleri ne çok şey var, hergün yeni bişeyler öğrenirken, bizde onların bu öğrenme davranışlarını farkediyoruz.anlamaya çalışıyoruz karşılıklı..
Oğlumun en çok yarım kelimelerle kendini ifade etmeye çalışmasını seviyorum.
derdini anlatabiliyor olmasını seviyorum. "annem benim" demesini seviyorum.
tuvalete gitmek istemesini, masa sandalyede oturup yetişkinler gibi zaman geçirmesini, istekerde bulunup, itiraz etmelerini bile seviyorum.
tek sıkıntım yemek, oda geçicek diye düşünüyorum.Annem çok güzel büyütüyor oğlumu ama ben 3 yaşının yazında kreşe vermeye kararlıyım. paylaşmayı öğrenmek konusunda henüz yol alamıyoruz.

Çevrimdışı Papatya

• Genç Üye
  • **
  • U.S.A
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2006, 06:23:55 öö »
AAAA cok guzel sayfa acmissin Feyzacim nasil olduda gozumden kacti  :o bir ara ugrarim simdi cikmam lazim benimde cokk yazicaklarim var bu konuda biliyorsun Deniz'le Tan arasinda cok az fark  var   ;)eminim fikir alisverimizde olucaktir hadi ben simdilik kaciyorum  byeeeee
KAAN   24/03/00  &  DENIZ   02/08/04

Çevrimdışı Sema

• Genç Üye
  • **
  • Gülüşüne kurban
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2006, 02:50:10 ös »
Bende uzun zamandır uğrayamıyordum işlerimin yoğunluğundan. Bu köşede sizler le paylaşacağım okadar çok şey var ki.... fırsat buldukça sizlerle paylaşmak isterim. Bu köşe çok iyi olmuş ellerine sağlık
Sema 1977
Sena 22/01/2004

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 05, 2006, 09:06:19 öö »
selamlar 2 yaş ve sonrası çocuğu anneleri ;)
bi soru hemen. biz denizalp 2 yaşını doldurduktan sonra başka bi aşı yaptırmadık. grip aşısı hariç. bitti diymi aşılar? atlamamaışımdır umarım.en son hp A yapılmışdı galiba.
birde zatüre aşısı yaptıran varmı?

Çevrimdışı arzu-defne

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 05, 2006, 09:21:48 öö »
Ayşe bizde 2 yaşını doldurduğunda hepatit a yaptırdık ama şubat ayında yani 2.5 yaşında olunca bir kere daha hepatit a aşısı yapılacak doktor öyle yazmış. Zatüre aşısını biz sormuştuk doktorumuza gerek olmadığını sadece riskli grupta olan çocuklara yapılmasının iyi olacağını söylemişti.
Arzu - Aralık 1972
Defne- Ağustos 2004

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Aralık 05, 2006, 02:39:37 ös »
okey. bende öyle olduğunu tahmin ediyodum arzucum.grip aşısı ile ilgilide bi ton yazı okudum ,çinko zehirliyomuş güya,valla seneye attırmıycam galiba, zaten bu sene grip aşısı olduk ama gribimmiz, nezlemiz hiç bitmedi nedense. >:(
hiçbişeyi kendi seyrinde, olağan yaşıyamıycazmı biz? her bişeyin suyunu çıkarıyolar. insan neye inanancağına şaşırıyor yaff. ???

Çevrimdışı arzu-defne

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 06, 2006, 10:12:58 öö »
Ayşe ben grip aşısına inanmayanlardanım. İşyerine her sene gelirdi aşıcılar yanımda arkadaşım her sene yaptırırdı ama gene gripti gene nezleydi. Ben şimdiye kadar hiç yaptırmadım allah korusun ki çok nadir grip olurum. Defne ye de hiç yaptırmayı düşünmüyorum.
Arzu - Aralık 1972
Defne- Ağustos 2004

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2006, 12:30:34 ös »
Ayse ben biraz gec kaldim bu sorulara ama  evet baska asi yok , biz de hepatitleri bitirdik...

Arzu ayni sekilde Fatih lerin sirketinde de her sene grip asisi sirasi oluyor ;) ben dusunmustum bu sene icin , iki doktora da danistim ikisi de gerek yok demisti hatta bir ucuncuye danistim ayni cevabi aldim...Fatih de zaten kendilerine bir faydasi olmadigini soyledi , " aman canim cocuklarla  tutma kendini " demistim  ;) Etraftan da sekilde duyular alinca asidan vazgectik.Kis icin faydali vucudu destekleyeci sekilde beslenmelerine dikkat ediyorum ,kresteki ögünler de guzel.(malum haftada uc gun ogle yemeklerini kreste yiyor Tan) Kisin evin isisini normal tutuyorum ,mumkun oldugunca sicaktan uzak bir derecede , disari cikarken de pamuklu seyler giyiyorlar iclerine... ;)

Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004